Фала, дупло здравје да ти се враќа!
50лева со 12лева провизија...
... но доколку Указот ти е преку происход!
За натурализација и сл има други тарифи!
Терај во Софија, и пиши што си направил!
Како што ти е помогнато, помагај!
Секое добро
Кој беше датумот на положително?
Бидејќи те нема на листата на Бибо.
Исто, те молам кога ќе закажиш датум за подигање на указот во Софија запази кога е Указот потпишан па и тој датум кажи ни го. Нека не те буни што датумот за подигање во Софија ќе биде после нова година, сепак имаш право сега да подигнеш пасош.
Закажи во Софија, испринтај го маилот кој ќе го добиеш како потврда за закажаниот термин.
Со тебе 2 слики пасош формат.
Извод од родени или венчани (ако во меѓувреме склучи брак и имаш презиме). Обични изводи од матична служба не интернационален, ќе ги легализираш Софија.
Уплата во банка за указот (имаш погоре сметка постирано од членот Марин)
Копии од пасошот носи и нормално евра и левови.
(доколку нешто пропуштам слободно ДОПОЛНЕТЕ).
Среќен пат и со среќа да си го земеш пасошот по скратената постапка која е сега на сила во Софија.
Исто среќно и на твојот брат.
Благодарам,многу ми помогна форумов со информации.
Веќе најдов се на првата страна што и како треба да направам а дополнително ќе напишам се точно како се одвиваше мојот случај.
Ви благодарам уште еднаш.
[QUOTE = "biljana5, post: 9353524, član: 120723"]
Uredba 109 konačno
Intervju 06.02.2019
Moj brat i ja smo imali intervju i danas smo obojica u dekretu 109
[/ CITAT]
Da li mozes da mi kazes koji si broj prepiske? Ja sam 1343/2019 i jos nista
Здраво, на положително сум од 23.10.2020 година, денес указ земаа и од почеток на ноември 2020 што биле на положително. Да напоменам дека бев на дополнителна проверка точно една година пред да дојдам на положително. Да не знае некој информација зошто се уште не ми е сменето за указ? Ви благодарам
Здраво, на положително сум од 23.10.2020 година, денес указ земаа и од почеток на ноември 2020 што биле на положително. Да напоменам дека бев на дополнителна проверка точно една година пред да дојдам на положително. Да не знае некој информација зошто се уште не ми е сменето за указ? Ви благодарам
[/QUOTDrugar jas sum on 2016 so dopolnitelna i ete i ja nemam sreka, izgleda ke si pocekame iskreno.
Број на преписка е 23007/2016, на 12.07.2016 година ми се поднесени документи во ДАБЧ. Ме интересира дали има некој проблем со моето досие или само се уште не ми е променет статусот во систем во Министерство за правда?
Број на преписка е 23007/2016, на 12.07.2016 година ми се поднесени документи во ДАБЧ. Ме интересира дали има некој проблем со моето досие или само се уште не ми е променет статусот во систем во Министерство за правда?
@иванyyy@JohnnyEnglish Nema problemi so vas, imase i porano slucaevi so onie sto bile na dopolnitelna da pocekaat malku poveke od voobicaenoto. Stom ste od oktomvri/noemvri 2020 na polozitelno, vo skoro vreme bi trebalo da bidete vkluceni vo nekoj ukaz. E sega, dali ke e 5,10, 15 dena, nikoj ne moze tocno da vi kaze. Sledete situacijata i mislam deka naskoro ke ima promena i kaj vas.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.