Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.210
На положително бев од Ноември 2019. Указот е 132.
Ај нек се угоде ноември. :)
Автоматски споено мислење:

Ме интересира по што гледат, година кога си бил на интервју или година кога прв пат си поднесол документи? Ако е по интервју, јас сум 2018, се надевам ја имаат почнато и неа. :)
Комбинација, ама најмногу по тоа кога си на положително.

Case in point - одат моментално положително октомври/ноември 2019 Претходно, тие што добиле тука положително, имаат интервјуа мај 2018 или претходно, но се или од на дополнителна ставени на положително или како треба.
 

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.107
Поени од реакции
3.956
*****Апдејт 28.08.2020

СПИСОК НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА ПРОВЕРКА

ФЕВРУАРИ 2019

07.02.2019 @ZojaKojaZoja - инт СОФ
26.02.2019 @MarthaNielsen - инт СОФ
28.02.2019 @9999 - инт СОФ
28.02.2019 @Mihajloff - инт СОФ

МАРТ 2019
06.03.2019 @Simorg - инт СОФ потврда
11.03.2019 @Kaleb - инт СОФ потврда
13.03.2019 @milo89
18.03.2019 @yoco2211 - инт СОФ потекло од прадедо
19.03.2019 @Nike20 - инт СОФ предок и потврда
23.03.2019 @SkopjeGirl - инт СОФ
25.03.2019 @Blgarceto - инт СОФ крштеница и венчаница
27.03.2019 @Los-Che

АПРИЛ 2019
03.04.2019 @stojko96 - инт СОФ родител
08.04.2019 @Altair75 -потврда
16.04.2019 @MargeSimpson - инт СОФ воена книшка
16.04.2019 @MarjanM - инт СК (21.01.2019) родител
18.04.2019 @TheTomBoyy - инт СОФ потврда од предок роден пред 1918
24.04.2019 @Laze123 - инт СОФ

МАЈ 2019
Xx.05.2019 @Paul Kersey - инт СОФ потврда
07.05.2019 @alexander1963 - инт СОФ
14.05.2019 @DanielKr - инт СОФ
21.05.2019 @A.N.Z - инт СОФ преку брат
25.05.2019 @Brankopandev99 преку родител
06.05.2019 сестра на @Astrapa - инт СОФ

ЈУНИ 2019
10.06.2019 @marrkoski
19.06.2019 @@@@ -потврда - инт СОФ - инт СОФ
20.06.2019 @Ivana2234

ЈУЛИ 2019
03.07.2019 @man united@ -инт СОФ потврда
03.07.2019 @Atlantida82 - инт БЕО (03.2019)
23.07.2019 @Diablo18 инт СОФ
31.07.2019 @Miky -инт СОФ сведителство за занаетчија -прадедо роден 1908

АВГУСТ 2019
12.08.2019 @Stojkovz -инт СОФ 2 родитела
13.08.2019 @Tefko -инт СОФ родител

СЕПТЕМВРИ 2019
19.09.2019 @Bibo -инт СОФ 2 родителa

ДЕКЕМВРИ 2019
10.12.2019 @Mitko 1992 - инт СОФ преку брат

ЈУЛИ 2020
09.07.2020 @Frau - инт СКО (18.05.2020)
__________________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ФИНАЛНА

ДЕКЕМВРИ 2019

18.12.2019 @kantona - родител

ЈАНУАРИ 2020
XX.01.2020 @aleksandarx12 - инт 10.2018

ФЕВРУАРИ 2020
02.02.2020 @*Slash* - инт СКО 07.2018 - задолжителна 11.2018
19.02.2020 @Lucyyy - инт СОФ 09.10.2018
27.02.2020 @mindvision -инт СОФ 16.10.2018

МАРТ 2020
23.03.2020 @Dimitat-15.11.2018 инт-потврда
24.03.2020 @Poch сопруга-инт 21.11.2018
24.03.2020 @bossi -инт 21.11.2018
31.03.2020 @Aliii29 -19.11.2018-инт СОФ-родител

АПРИЛ 2020
03.04.2020 @govani_p -инт 03.12.2018
03.04.2020 @Sloncece сопруг-03.12.2018-инт СОФ
24.04.2020 @Kikakikirika -образована преписка 28.11.2018-(инт Битола 25.0.2018)родител

MAJ 2020
07.05.2020 @Dronskittt -интервју СОФ -07.01.2019
13.05.2020 @Floyyd -инт СОФ-04.10.2018
13.05.2020 @Tose133 - xx.12.2018-инт СОФ -родител
20.05.2020 @barselona123 13.01.2019-инт СОФ -крштеница и потврда
27.05.2020 @Ivanxxx111-14.01.2019-инт СОФ
27.05.2020 @Ana.fil - инт БТ -07.11.2018-родител
29.05.2020 @Obrazuvana prepiska -19.10.2019-инт БТ(11.01.2019 внесен во систем)- potvrda
29.05.2020 @Tina Gjo ( за Стефани) -17.01.2019-инт СОФ-родител

ЈУНИ 2020
08.06.2020 @Mile76 -16.01.2019 -инт СОФ
19.06.2020 @Miky1221 -18.03.2019-инт СОФ
23.06.2020 @mrki80 -21.01.2019-инт СОФ
23.06.2020 @Procedura 5 -23.01.2019-инт СОФ -потврда и сведителство
26.06.2020 @Starmax -22.01.2019-инт СОФ
30.06.2020 @mkdboy24 28.01.2019-инт СОФ
30.06.2020 @redbox87 мајка
30.06.2020 @Dionea -25.03.2019-интСОФ
30.06.2020 @@manzer@ 28.01.2019 -инт СОФ
30.06.2020 @xxx111 -интервју 04.02.2018

ЈУЛИ 2020
03.07.2020 @TasHee (мајка и сестра) - инт СОФ (31.01.2019)
10.07.2020 @VaZoLjIN - инт СОФ (05.02.2019)
20.07.2020 @Aleksandar CH - инт СОФ (07.02.2019)
20.07.2020 @azdr - инт СОФ (07.02.2019)
28.07.2020 @Bojsa - инт СОФ (11.02.2019) изводи од баба

АВГУСТ 2020
07.08.2020 @vacimance - инт СОФ (20.02.2019) потврда
10.08.2020 @arty.arty - инт СОФ (18.02.2019)
13.08.2020 @BG_2016
13.08.2020 @Oldboy
14.08.2020 @Janinka
14.08.2020 брат на @barselona123 - инт СОФ (20.02.2019)
17.08.2020 @Evggeo
20.08.2020 @Rope - инт СОФ 25.02.2019 изводи прадедо и потврда
24.08.2020 @Marakov - инт 27.02.2019
24.08.2020 @kredit - инт БИТ (08.01.2019) - задолжителна 07.03.2019
24.08.2020 @lolita190 - инт СОФ (27.02.2019) со потврда
26.08.2020 брат на @Marakov - инт СОФ (27.02.2019)
26.08.2020 @Milaema - инт СОФ (26.02.2019)
27.08.2020 @Nateraj - инт БИТ (19.12.2018) - задолжителна 11.03.2019
__________________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ДОПОЛНИТЕЛНА

27.05.2019 @robertaleksovski -2.02.2018 -инт СОФ-доставени дополнителни документи
01.06.2019 @K.K. - 01.02.2018-инт СОФ -доставени плус потврда,изводи и ученичка книшка
ХХ.08.2019 @cona - 03.04.2018-инт СОФ -доставени плус потврда,изводи
0x.10.2019- @dule_bule - 0x.05.2018 -инт СОФ -0x.07.2019-на финална-потврда плус доставена
08.10.2019 @ivica@343 - 02.05.2018 -инт СОФ -13.07.2019-на финална- доставени дополнителни документи во 10.2019
__________________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ПОЛОЖИТЕЛНО

ОКТОМВРИ 2019

30.10.2019 @VlatkoN1

НОЕМВРИ 2019
01.11.2019 @Bobedimean
03.11.2019 @dean994
06.11.2019 @ns2094
07.11.2019 @@Maki15
13.11.2019 @Zanaetcija
17.11.2019 @macedonmk
25.11.2019 @Bigo
27.11.2019 @Kapetanot
28.11.2019 @Milicajo
29.11.2019 @Nexon
30.11.2019 @marijanti
XX.11.2019 @aleksandar09
XX.11.2019 @Bob2020

ДЕКЕМВРИ 2019
10.12.2019 @Alexija
12.12.2019 @Sara2018
15.12.2019 @Guad
20.12.2019 @Banne
30.12.2019 @Zlatkoim
30.12.2019 @Fill
30.12.2019 @angieee21

ЈАНУАРИ 2020
14.01.2020 @RRR123
14.01.2020 @bolowr4r4
14.01.2020 @Nikispec
14.01.2020 @azderce
15.01.2020 @Deksi
16.01.2020 @Vladana
21.01.2020 @Majbejker
21.01.2020 @Smooth21
30.01.2020 @Aleksandar92
30.01.2020 @gjoko10
30.01.2020 @Riri25
xx.01.2020 @urneighbor

ФЕВРУАРИ 2020
04.02.2020 @Meh
04.02.2020 @AAGV
04.02.2020 @Iv*
05.02.2020 @MatejLuka
05.02.2020 @ace2410lm
10.02.2020 @Půtîñöt
12.02.2020 @JuveCr7
12.02.2020 @Bojana9033
12.02.2020 @Наќо Скопски
12.02.2020 @goki.mirkovski
25.02.2020 @Bogev1986
25.02.2020 @Lela996
25.02.2020 @RoWiGeN
25.02.2020 @Tlo88
25.02.2020 @Bogev1986
25.02.2020 @Imperatrica
27.02.2020 @Benithe1
27.02.2020 @Totorina
27.02.2020 @Skape
27.02.2020 @Golub 75

МАРТ 2020
10.03.2020 Сестра на @FAHRER
12.03.2020 @Barca1990
13.03.2020 @Ohridmaca1
13.03.2020 Сопруг на @Ohridmaca1

МАЈ 2020
04.05.2020 @sdamovski -10.01.2020 -финална
04.05.2020 @Dybala-23.01.2020-финална
04.05.2020 @nikolaohrid-10.02.2020-финална
04.05.2020 @ploumari-13.02.2020-финална
05.05.2020 @Tasko8 -
05.05.2020 @NemamIme111
12.05.2020 @Dejan1977 - 19.02.2020 -финална
12.05.2020 @Iceman_mk -20.02.2020-финална
15.05.2020 @Donia 10.02.2020-финална
15.05.2020 @Lucyyy -19.02.2020 -финална
15.05.2020 Сестра на @MargeSimpson -13.02.2020-финална
22.05.2020 @LePAk -27.02.2020-Финална- инт СОФ -поврда и сведителство од дедо

ЈУНИ 2020
01.06.2020 @Anagals
10.06.2020 @CyberTm -10.03.2020-финална
11.06.2020 @Џондер -11.03.2020-финална
16.06.2020 @Mood -01.03.2020-финална
16.06.2020 @nicobombata -24.03.2020-финална
16.06.2020 @vojkan88 -24.03.2020-финална
17.06.2020 @lechach123
25.06.2020 @darkopotok
25.06.2020 @TBPS -24.03.2020-финална
25.06.2020 @FAHRER -27.03.2020-финална
25.06.2020 @miskolo -25.03.2020-финална
25.06.2020 @TasHee-01.04.2020-финална
25.06.2020 @Bobiter -01.04.2020-финална
25.06.2020 @darkopotok-01.04.2020-финална
25.06.2020 @Barca12 -01.04.2020-финална
25.06.2020 @Aves00 -01.04.2020-финална
25.06.2020 @bojan0123[/USER]-24.03.2020-финална
25.06.2020 @Poch sopruga -24.03.2020-финална
29.06.2020 @bossi -25.03.2020-финална

ЈУЛИ 2020
03.07.2020 @nasquez23 -03.12.2019-финална-родител
03.07.2020 @Nikolablaaa 01.04.2020-финална
03.07.2020 @Slagjann -01.04.2020-финална
03.07.2020 @urke - 02.04.2020 финална
03.07.2020 @Ksenija1973 -13.04.2020 финална
03.07.2020 @corvuscorax -03.04.2020-финална
03.07.2020 @Totorina брат-01.04.2020 финална
06.07.2020 @Bell 06.12.2019-финална
11.07.2020 @Macolce -15.04.2020-финалнa
11.07.2020 @■■■ 18.12.2019-финалнa
11.07.2020 @Deko sk -15.04.2020-финалнa
11.07.2020 @dac_kufer -17.12.2019-финалнa
11.07.2020 @majkat -10.04.2020-финалнa
18.07.2020 @Божино -10.01.2020-финална -родител
21.07.2020 @Dragance Dac -23.04.2020-финалнa
22.07.2020 @Purfect 24.12.2019-финална
22.07.2020 @anarchymkd95 -30.12.2019-финална
22.07.2020 @Cufka- 09.04.2020-финална
22.07.2020 @Спасе Пекаро
22.07.2020 @Джонката - 23.04.2020-финална
23.07.2020 @Tashov - 30.12.2019-финална (два родитела)
27.07.2020 @t55 - 18.12.2019-финална

АВГУСТ 2020
04.08.2020 @Itsme1 - 28.11.2019-финална
04.08.2020 @Ve19966 - 30.01.2020-финална
18.08.2020 @m.g - 14.07.2020-финална
19.08.2020 @vlado007
19.08.2020 @Ivana!rosa
 
Последно уредено:
Член од
6 јули 2020
Мислења
165
Поени од реакции
130
Која дата во мај интервју, инаку со среќа пали куферите
Blagodaram site da si docekate 17maj da ke Palam kuferite samo sto do Paso's jnuari ili februrai pobrzo otkolku vo bg da se odi a mozebi I pobrzo site da si docekate ne gubete nadez
 
Член од
28 август 2020
Мислења
12
Поени од реакции
77
Bev clen na forumov, no go izgubiv pass, eve sega pak se registrirav..
Jas sum od patalcite sto pocna so prv kontakt so posrednik 2015, intervju 10.2016 i konecno se slikav za pasos pred 3 dena!
Site sto cekate znam kako vi e i ste sreknici sto sega procedurata e nekoj mecec pa i godina pokratka.
Dali znaete kako odi rabotata za 13 godisno dete?
 
Член од
28 август 2020
Мислења
20
Поени од реакции
45
Decki, jas bev na intervju vo Sofija na 07.02.2019, i uste sum na zadolzitelno soglasuvanje... Tuka citam po komentarive deka vekje se stignati do krajot na fevruar... Nekakov sovet ?!
 
Член од
22 ноември 2019
Мислења
69
Поени од реакции
171
Blagodaram site da si docekate 17maj da ke Palam kuferite samo sto do Paso's jnuari ili februrai pobrzo otkolku vo bg da se odi a mozebi I pobrzo site da si docekate ne gubete nadez
Честито и со среќа шо побрзо да си дојдеш и до пасошот..
Автоматски споено мислење:

На положително бев од Ноември 2019. Указот е 132.
Честито и со среќа нека ти е..
Автоматски споено мислење:

Денеска указ. Интервју 22.05.2018. Положително од 31.10.2019. Документи од вујко и потврда од лазар младенов.
Честито и со среќа нека ти е..
 
Член од
6 јули 2020
Мислења
165
Поени од реакции
130
Bev clen na forumov, no go izgubiv pass, eve sega pak se registrirav..
Jas sum od patalcite sto pocna so prv kontakt so posrednik 2015, intervju 10.2016 i konecno se slikav za pasos pred 3 dena!
Site sto cekate znam kako vi e i ste sreknici sto sega procedurata e nekoj mecec pa i godina pokratka.
Dali znaete kako odi rabotata za 13 godisno dete?
Kolku vreme cekavte otkako go zemavte drzavjanstvoto Eve denes I nas ni e potpisano pa ako moze da spodelite blagodaram
 
Член од
9 јануари 2011
Мислења
3
Поени од реакции
1
Zdravo
Dali nekoj ima vadeno test PCR vo avicena labotorija posto tamo e 3000 den
A vo drugite labotorie e 3950 den.
Dali gi priznavaat testovite od avicena na granica da ne ima nekoj iskustvo, ili site odete vo sistina. Pozz
Priznati se, soprugata pomina na granuca vo Delcevo bez problem samo kopija i cuvaj ja fiskalnata smetka oti i ja pobaraa zosto imalo mnogu manipulacii so testovite.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom