Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Здраво, едно прашање а дали изводиве што ги поддаваме во ДАБЧ за дупликат произход(исто така прекратен од 2013) мора да бидат нови , пошто моиве се извадени пред 7-8 месеци ?
Не,нема да имаш никаков проблем.После преводот и легализацијата направи си копии за да ти ги вратат оригинал преведените изводи во ДАБЧ за подоцна истите да ги носиш заедно со остатокот документи во Министерството.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Здраво дечки го прашав на Петар Колев дали е изгласан и ако не е кога ке се изгласа законот го прашав пред неколку дена СЕУШТЕ ЧЕКАМ ОДГОВОР....

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Има нешто што многу луѓе го немаат воочено таа дипломатска пошта е во 2 правци еднио правец е од Конзулат до Софија и потоа назад. Тука губиш/губиме ние што се преку конзулат/амбасада само времето за поштата да пристигне во Софија еднаш кога ќе појде во министерство бројчето веднаш ти излегува бројчето и процедурата е започната да течи само што ти го немаш добиено бројчето назад... имаш датум на документот со бројчето забележи интервјуто си го направил во април бројчето ти стигнало во јули назад во конзулат, процедурата ти е започната да течи негде мај/јуни.
Не, бројчето излегло во Јули.,. а јас го добив во септември.. ама се згодив во софија и скокнав до министерство да прашам кога тие го добиле..

А одкако ќе ми излези не биди сигурен дека ќе чекам да се врати поштата.. мислам дека ти дава опција во софија да закажиш подигање на документот..

Член од
23 септември 2015
Мислења
97
Поени од реакции
88
Не, бројчето излегло во Јули.,. а јас го добив во септември.. ама се згодив во софија и скокнав до министерство да прашам кога тие го добиле..

А одкако ќе ми излези не биди сигурен дека ќе чекам да се врати поштата.. мислам дека ти дава опција во софија да закажиш подигање на документот..
Јас знам за 2-3 случаи преку конзулатот во битола вклучуваќи го случајот од брат ми сите добија назад бројче.. и кога го добија бројчето процедурата му беше почната пред 2-3 месеци.

Член од
21 декември 2015
Мислења
21
Поени од реакции
11
На сите ви ја посакувам од се срце оваа среќа.
Молбата ми е уважена.
За 36 дена добив указ пред 10 минути.
На среќата и нема крај.
Поздрав и се најдобро.
Sakav da te prasam Kakva molba imase isprateno? Inaku so srekja neka ti e Samo na dobro da e

Член од
5 јануари 2015
Мислења
93
Поени од реакции
83
Ve molam za edna izformacija koj znae neka kaze, gledam na stranava na ministerstvo deka protokoli nema izlezeno od 12.12.2015 imate nekoja informacija sto se desava i dali e verodostojno proveruvanje na stariov nacin na proverka na brojceto ili mora po novata postapka, zatoa sto i na stariot nacit seuste izleguva do kade e tvojot broj ? VE MOLAM KOJ ZNAE NEKA MI ODGOVORI POZDRAV(y)

Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
Ve molam za edna izformacija koj znae neka kaze, gledam na stranava na ministerstvo deka protokoli nema izlezeno od 12.12.2015 imate nekoja informacija sto se desava i dali e verodostojno proveruvanje na stariov nacin na proverka na brojceto ili mora po novata postapka, zatoa sto i na stariot nacit seuste izleguva do kade e tvojot broj ? VE MOLAM KOJ ZNAE NEKA MI ODGOVORI POZDRAV(y)
Stariot sistem definitivno povekje ne e vo funkcija (ne se pravi update) ova mi go kazaa od ministerstvoto

Член од
10 јануари 2016
Мислења
43
Поени од реакции
38
Ako e od tvojot roditel( tatko ili majka) nemaj gajle i jas gi dostaviv takov dokument imav i drugi ama mi rekoa vo ambasada deka ne treba nisto drugo ova e dovolno
Mislis na krstenica od bugarska egzarhija.A od koja godina bese izdadena tvojata krstenica.[DOUBLEPOST=1453559642][/DOUBLEPOST]
Mislis na krstenica od bugarska egzarhija.A od koja godina bese izdadena tvojata krstenica.

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
fala[DOUBLEPOST=1453561552][/DOUBLEPOST]a dali znae nkoj dali se izlezeni novi protokoli
Brate protokolite ne se bitno dali ke izlezat ili ne nee bitno toa ete mn ukazi se izlezeni I mn dr brojcijna se pregledeni do sea ama za niv seuste ne e izlezen protokol no ne znaci toa deka ako nema protokoli ne vrvi rabotata toa da vi e jasno!!! :)

Член од
21 ноември 2014
Мислења
238
Поени од реакции
76
Zdravo na site ima nekoj info za ovie sto se na dopolnitelna od 2014 god.I dali ima nekoi sto ima mu se smeni statusot. Pozdrav

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Дечки да споделам дна информација со вас.
За оние кои имаат позитивен одговор за државјанство, обавезно да проверите информации во указот. На брат ми му го згрешија бојот на раѓање и неможеше матичен број да земи но се среди после два месеци. Ако некогаш некој има проблем ваков нека ме контактира :)

eff

Член од
19 септември 2013
Мислења
29
Поени од реакции
12
Што имаат направено со страната за проверување на гражданство? Како и што треба да напишам за да си проверам дали ми е излезен указот?

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Што имаат направено со страната за проверување на гражданство? Како и што треба да напишам за да си проверам дали ми е излезен указот?
Imas odgovor ponazad razlisti malce nanazad I ke vidis sto treba :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom