Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Posle 3 godini cekanje od dopolnitelna denes mi se smeni statusot vo zadolzitelna ,odnesov krstenica od baba na majka mi majka i dojde denot denes da mi se smeni statusot...Im posakuvam na site aplikanti sreka a nacuv od posrednicive deka ne baraat veke dopolnitelni dokumenti,ne znam kolku e vistina a iskreno se nadevam deka ovaa agonija ke zavrsi..me interesira uste kolku vreme od prilika imam dodeka go dobiiam drzavjanstvoto?

Член од
24 јануари 2015
Мислења
60
Поени од реакции
19
Posle 3 godini cekanje od dopolnitelna denes mi se smeni statusot vo zadolzitelna ,odnesov krstenica od baba na majka mi majka i dojde denot denes da mi se smeni statusot...Im posakuvam na site aplikanti sreka a nacuv od posrednicive deka ne baraat veke dopolnitelni dokumenti,ne znam kolku e vistina a iskreno se nadevam deka ovaa agonija ke zavrsi..me interesira uste kolku vreme od prilika imam dodeka go dobiiam drzavjanstvoto?
od koja godina si, koga te vratija na dopolnitelna i kolku cekase da se smeni statusot.

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Od 2013 393x mi e brojot,me vratija lani vo juni na dopolnitelna i od togas do denes bev na dopolnitelna proverka

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Зависи,јас бев на интервју октомври 2012,а дури сега по три години го земам државјанството.Некои имаа среќа и го земаа по година време од интервјуто.
Ama ti sigurno si bil od onie sto nosele dopolnitelni dokumenti, i vrakjan na dopolnitelna, ima li tuka slucaj sto dobil proishod prvo pa bil na intervju, i ne bil vrakjan na dopolnitelna (posto nemalo potreba zosto ima veke bugarsko poteklo-proishod) takov slucaj ako moze da mi kaze kolku vreme posle intervju go zemal drzavjanstvoto.

Член од
27 јули 2015
Мислења
134
Поени од реакции
285
Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции...I na kerka mi denes i se smeni statusot od dopolnitelna vo gore navedenata procedura.Bavno,po 3 godini cekanje ama...

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Samo da se nadovrzam na razgovorot za PREKRATENITE PREPISKI. Znachi toj prozorec ili kako da go narecam vremenski interval sto go spomnuvate , koga mozese od prekraten da te vratat vo zadolzitelna procedura postoese. I jas koga se javiv vo ministerstvo mi rekoa deka prifakjale samo dokumenti od predok 1 linija (baba dedo pra...). Sega go prekinaja... Verojatno vo dogovor so DABC i so posrednicite , se razbira za trosenje pari na nova procedura. Novata procedura bi znachela duplikat proishod i novo intervju. Za duplikatot proishod sekako e potreben dopolnitelen dokument no ne mora da e od 1 linija. Moze od bratucedi vujko cicko tetka itn. za sto svedocat mnogu postovi od clenovi ovde. Za tie potvrdite na Lazar ne znam dali gi priznavaat vo DABC...
Ako ste prekrateni moj sovet e da se pocne so duplikat proishod i da se zakaze novo intervju, Gledam sega podobra organiziranost vo Min. za Pravda sho avtomatski bi znachelo i namaluvanje na rokot do ukaz(drzavjanstvo). A koga kje bide potpisan od pretsedatelot manje bitno.
I za kraj sekoj si e so srekjata
џабе ке почнеш процедура наново кога немаш доку.за потекло и да ја почнеш што ако остане истото еве законот го чекаме две години никако да се смени....решение според тебе????

Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
cestitam koku vreme pomina od koga odnese dop dokumenti dodeka ti odobrija[DOUBLEPOST=1444670243][/DOUBLEPOST]
cestitam koku vreme pomina od koga odnese dop dokumenti dodeka ti odobrija
cestitam koku vreme pomina od koga odnese dop dokumenti dodeka ti odobrija
izvini nevidov

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
ДА СЕ ПРОБУВА ЛИ СО ПРВ БРАТУЧЕТ ШТО МИСЛИТЕ ИЛИ ЗАКОНОТ ДА ГО ЧЕКАМ

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
ДА СЕ ПРОБУВА ЛИ СО ПРВ БРАТУЧЕТ ШТО МИСЛИТЕ ИЛИ ЗАКОНОТ ДА ГО ЧЕКАМ
ja imam probano so prv bratucet i eve vejke 11 meseci cekam otkako gi podadov dokumentite za dopolnitelna proverka i seuste nema nisto kako i da e bi trebalo da go izglasa zakono posle izbori

Член од
30 ноември 2014
Мислења
50
Поени од реакции
75
џабе ке почнеш процедура наново кога немаш доку.за потекло и да ја почнеш што ако остане истото еве законот го чекаме две години никако да се смени....решение според тебе????
Jas barem mislam podobro da se pocne sega procedurata so potvrda od BK pa kje iskoristis vreme sekako zakonot kje kasni, a intervju od sega mislam deka se zakazuva za negde april 2016, i ako gi dodademe 40tina dena za zemanje na duplikat proishod, intervjuto kje ti bidi vo Juli avgust 2016. E sega pak kje povtoram ne znam dali moze so potvrda od BK da se izvadi duplikat proishod.

Член од
7 мај 2015
Мислења
92
Поени од реакции
147
Едно прашање имам,но да ми одговори некој што навистина се разбира.Кога се пополнува молбата до претсдателот на ДАБЧ,а како доказ се користи бг пасош од фамилија,дали во делот каде се прашува дали имате роднини кои живеат во Бугарија,роднинанта со бг пасошот треба да се напише дека живее во бг,бидејќи адресата на бг пасошот е службена и тој живее во мк,бидејќи никој од службените адреси не живее во бг.Ако некој знае,битно ми е,да ми одговори.Фала однапред

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom