Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
За влез во Грција преку Бугарија дали знае некој каква е процедурата? Дали треба пср тест?

Тестот обавезно ,инаку нема минаване

Не пратам добро, но колку време одприлика трае од статус "ви предстои финален експертски преглед...." до "позитивно или негативно мислење од совет" со ова денешно темпо?

Не пратам добро, но колку време одприлика трае од статус "ви предстои финален експертски преглед...." до "позитивно или негативно мислење од совет" со ова денешно темпо?
Do 3 meseci ako si preku poteklo .... Ako si preku roditel togas i do 8 meseci

Da prasam mi treba itna i sigurna informacija informacija zakazvme za ukaz podiganje vo januari dali mi e popametno da preflam vo Bitola od ambasada da podignam ukaz ili da cekam januari. Fala odnapred

Фала, ама веб страната што ми ја кажуваш - јас ја ставив на темава :)

Поентата ми е дали некој од искуство знае со какво темпо се движат сега работиве, земајќи ги во предвид летните одмори и коронава..

Od 3 meseci preku predok,do 6 ili 7m preku roditel.

Никој ли нема преку родител што бил во последниве укази? Или тешко ви е да одговорите?

Може без виза туристички 6 месеца, ама работа без работна виза мало морген. Во Канада со БГ пасош може да одиш, како што можеш со МК пасош да одиш во Германија. Канада не е членка на ЕУ ниту на ЕЕА. Е сега, како ЕУ граѓанин со БГ пасош можеби полесно се добива работна виза во Канада, споредено со МК пасош, тоа не знам.
@Bregovic

Тоа што ви е во темно плаво, само таму смеете да работите без виза.
Значи овака момче.ВО КАНАДА СЕ ОДИ БЕЗ ВИЗА САМО НА ИНТЕРНЕТ ИМА АПЛИКАЦИЈА КАДЕ СЕ НАЈАВУВАШ.
Автоматски споено мислење:

Може без виза туристички 6 месеца, ама работа без работна виза мало морген. Во Канада со БГ пасош може да одиш, како што можеш со МК пасош да одиш во Германија. Канада не е членка на ЕУ ниту на ЕЕА. Е сега, како ЕУ граѓанин со БГ пасош можеби полесно се добива работна виза во Канада, споредено со МК пасош, тоа не знам.
@Bregovic

Лелеле на википедија ли се информираш бре лелелее
Автоматски споено мислење:

@Bregovic

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom