Божино
4815162342
- Член од
- 27 јуни 2007
- Мислења
- 8.606
- Поени од реакции
- 13.304
А од положително до указ за 1 година отприлика така?Kaj sekoj razlichno, mene mi se smeni od finalna vo polozitelno za 2 meseci. Ke ti se smeni kade i da e.
А од положително до указ за 1 година отприлика така?Kaj sekoj razlichno, mene mi se smeni od finalna vo polozitelno za 2 meseci. Ke ti se smeni kade i da e.
I toa e kaj sekoj razlicno.А од положително до указ за 1 година отприлика така?
Логиката би била таа. Се надевам следниве две недели ќе го почнат и март.Se nadevam deka nie od februari ke sme ovaa nedela !!!!!
Ima lu nekoja promena nekoj april staven na polozitelni 27.11.2018 int sof od 1 april fin sumPale promeni i kaj mene polozitelno od 10.06.2020
24.08.2018 int skopje ambasada od 1 mart uste finalna.Ima lu nekoja promena nekoj april staven na polozitelni 27.11.2018 int sof od 1 april fin sum
Tie preku roditel cekaat uste , sto bile nekade od avgust 2017ta na intervjuЧеститки!
Одиме полека накај март датуми на интервјуа. Очекувам истите до крај на јуни да почнат.
Март/април и се надевам мај, ќе заврши до август годинава.
Jas isto taka imav somnez deka ne se odneseni dokumentite od strana na posrednikot i vo noemvri minatata godina bev i proveriv vo minosterstvoto. Ako ne si siguren odi vo ministerstvoto kazi mu za so si i mislam ke zavrsis rabota osven ako ima problen nesto so koronavaZdr,na koj nacin moze da se proveri dali gi imate odneseno site dokumenti vo Ministerstvo za pravda?
Dali ako se otide vo Sofija moze na salper da se dobie informacija?
Ne sum siguren dali posrednikot gi ima odneseno?
Tocno. Ja sum preku roditel, intervju na 14ti Noemvri, 2017. Na potpis sum od 5ti Noemvri, 2019. 2 meseci mi traese finalnata, ostanatiot period bev na zadolzitelna.Tie preku roditel cekaat uste , sto bile nekade od avgust 2017ta na intervju
На форумот гледам дека сме неколкумина што сме заглавени (предпоставувам заборавени) на дополнителна околу една година . Некој ако дознае за начин за да ја подтурнеме работата, дали со адвокат, дали со праќање мејл на соодветна адреса... нека сподели.Navodno tie sto bile staveni na dopolnitelna gi razgleduvale na krajot na sekoi tri meseci, odnosno na kraj na mart, juni, septemvri i dekemvri, ama po se izgleda deka nema vrska muabetot. Jas imam odneseno potvrda od zdruzenie vo dekemvri i do sega nema nikakva promena, ne ocekuvam deka ke ima promena barem ne do septemvri.
Kaj del od onie koi imale rok za dostava na dokumenti do fevruari i mart 2020, i na dostaveni dokumenti veke bile odbieni. Ova mi e provereno, prijatel moj e vaka dobien. Predpostavka e deka ako ne si veke odbien ke odis na polozitelno, ama po moe nekade dekemvri 2020/januari 2021.
E sega slusnav i drugi muabeti denes. Slusnav deka zakonski procedurata trebalo da se zavrsi za 6 meseci. Lugeto angazirale advokati da pustat prigovori za vremeto za cekanje i kaj tie se obrabotuvale prioritetno i za rok od meseci dobivale odgovor, najcesto potpisan ukaz.
Nekoj ima slusnato nesto za ova?
Za zal mozis samo da cekas,nas od 2016 site ne stavija na dopolnitelna i jas cekav 14 meseci na dopolnitelna,nekoi pomalce nekoi i poveke,ke si cekate se e toa zakonski,najloso e koga ke si na dopolnitelna mozat da te drzat kolku sakaat za zal.На форумот гледам дека сме неколкумина што сме заглавени (предпоставувам заборавени) на дополнителна околу една година . Некој ако дознае за начин за да ја подтурнеме работата, дали со адвокат, дали со праќање мејл на соодветна адреса... нека сподели.
Инаку јас и сопругот сме на дополнителна од април лани. Дополнително доставени документи веднаш пред рокот. Интервјуата ни беа на 11.01.2018г. Се изначекавме... До кога?
Со здравје да си го користиш, и среќа да те прати цел живот.UkAAAAAAAAAAAAZ! Polozitelno od juni 2019 nekade(ne proveruvav cel mesec togas) Dokumenti od Pradedo, Bez dopolnitelna.
I vaka da pojasnam: za tie sto se vo neizvesnost(kako jas sto bev) a ne odnele dokumenti: NE BEV NA DOPOLNITELNA I NE GI ODNESOV ORGINALITE VO PRAVDA(ne mi bea dostapni).
Samo so udostoverenie od DABC koe e dobieno so voena kniska od pradedo.
Bev vo neizvesnost cela godina, mislejki deka ako ne sum odnel orginal ke me odbie Jotova..
Za site so Krvna Linija sto zele od DABC(pradedo,dedo) a ne odnele orginali vo pravda: NE GUBETE NADEZ!!!!!
Neznaete kakov kamen padna od srcevo!
SITE DA DOCEKATE I NE GUBETE NADEZ! <3