- Член од
- 14 јули 2017
- Мислења
- 145
- Поени од реакции
- 384
Zakaza li nekoj za podiganje na ukazot, do koj datum se stignati so termini?
11.03.2020Zakaza li nekoj za podiganje na ukazot, do koj datum se stignati so termini?
I jas sakav istovo da go iskomentiram pred nekoj den, dzabe i da trubime nikoj ne ne ferma ni 2%.Najnapred CESTITKI do site koi vo posledno vreme dobija ukazi.
Ona sto sakam da iskomentiram e deka mnogu pecurki posle dozd se pojavija vo posledno vreme. Profili koi se izjasnuvaat deka podolgo vreme go sledele forumot, a ne se prijavile na spisokot, sega po dobivanjeto na ukaz baraat soveti za ponatamosnite postapki. Kako sto nim sega im e potreben forumot za dobivanje na informacii taka I na ostanatite clenovi im bilo potrebno dobivanjeto na pojasna slika kako tecelo menuvanjeto na statusite.
Znam deka ne moze so sila da ve tera covek da spodeliti informacii, no sami procenete dali e vo red sega koga go barate toa od drugite clenovi.
P.S. Komentarot neka bide sfaten kako apel do ostanatite forumdjii za spodeluvanje na informacii.
Ist posrednik imame izgleda11.03.2020
Ајде брааат честито!Дојде и твојот редСега и со загаден воздух полесно се дишеUkaz 202, polozitelno od 06.02. 2019 so potvrda od dedo mi 1920 godina(ova za deckoto so prasuvase pred nekoj den dali potpisuvale nad 1918), inace intervju 22.03.2016 98xx/2015 se ubiv od cekanje ama se isplati, site da si docekate, pozdrav.
Fala bratce, redno bese se iznacekavme .Ајде брааат честито!Дојде и твојот редСега и со загаден воздух полесно се дише
Стискаш на сивото поле ЗАПИСИВАНЕ ,и закажуваш слободен термин, внесуваш име,презиме ,пасош и слика од пасош до 2 мб големина,и мејл за потврда на терминот за подигнување на указ, и го принташ мејлпт.Zdravo sakam da prasam nekoe iskustvo skoro za podoganje ukaz
Da ne ima nekoi izmeni
I mene istite dokumenti naknadno mi go pobaraa a koj ti e posrednikot?Najdov poraka od molbata sto mi bila podnesena i posrednikot prilozil 10 dokumenti.
1. Молба по образец с'с снимка
2. Вносна бележка за платена д'ржавна такса
3. Декларација с'гласно Приложение No 4 к'м Наредба No 1
4. Препис от акта за раждане или дубликат на удостоверение за раждане
5. Удостоверение за б'лгарски произход за пицата по чп.15, т.1 от ЗБГ
6. Свидетелство за с'димост от страната, чијто гражданин е молителјат за лицата по чл. 15 от ЗБГ
7. Медицински документ издаден от ПКК за лицата по чп.15 от ЗБГ
8. Автобиографија
9. Фотокопие на документ, удостоверјавашт самоличността на молителја
10. Фотоснимка паспортен формат
Znaci do ovie dokumenti sum na dopolnitelna. Posrednikot vo mojot slucaj pobara dopolnitelno moj izvod, izvod od roditel, umrenica od dedo, umrenica od pradedo i kopija od pasos. Toj gi prevedil izvodite, gi zaveril na notar i izvadil nov dokument od klub i zaedno so molba gi dostavil.
So ogled na toa deka nekoi clenovi pominale po istiot pat me interesira dali so dokumentite koi gi dostavil posrednikot se vrakam vo procedura?
Dali treba ima uste nekoj dopolnitelen dokument koj posrednikot mozebi go zaboravil?
Celata situacija mi e malku nervozna, ne bi sakal zaradi nekoj dokument da dobijam otkaz i da izgubam nekolku godini.
Posle katolicki Bozik se vrakam MK, pa imam namera da odam do Sofija. Dali tamu moze da mi kazat dali dokumentite se dostaveni i dali mozebi treba da dostavam uste nekoj dopolnitelen dokument, ili konkretno zaradi koj dokument me stavile na dopolnitelna?