Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

 • https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

  Гласови: 4 50,0%
 • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

  Гласови: 4 50,0%
 • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

  Гласови: 0 0,0%
 • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

  Гласови: 0 0,0%
 • forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

  Гласови: 0 0,0%

 • Вкупно гласачи
  8
 • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.345
Поени од реакции
13.636
би било добро да се пише кој кај бил на интервију амбасада или Софија,вака повеке ке се буниме
Би било уште подобро да не барате преку леб - погача. Човекот без никаков интерес го прави ова за да ви овозможи вас еден добар преглед на све што се случува.. и искрено, свака му час за се што правел и прави, посебно за времето што го одвојува за да ве услужи вас - сите останати. И тој е човек со приватен живот, и тој има други обврски што не се поврзани со форумов.
Значи да не бидам погрешно сватен, ама ако веќе барате нешто екстра од ова што веќе го прави, тогаш вклучете се, помогнете, направите вие листа кој/кога и каде бил на интервју, па тој ќе ги додаде тие информации во неговата листа.

Благодарам на разбирање.
 
Последно уредено:

bo1

Член од
27 февруари 2017
Мислења
30
Поени од реакции
82
Интервју 2018 год. Задолжителна :

Март 2018
13.03.18-ХХ- @s@s@s@s –крштеница
Август 2018

06.08.18-ХХ- ■■■ - родител
06.08.18-ХХ- @marijanti - родител
07.08.18-ХХ- @Tashov - родител
08.08.18-ХХ- @Божино- родител
08.08.18-ХХ- @Purfect -родител
13.08.18-ХХ- @gjoko10 –вое.книшка,лк од дедо
14.08.18-ХХ- @t55 – родител
Септември 2018
24.09.18 -ХХ- @Ve19966 - родител
27.09.18 -ХХ- @Ohridmaca1 -потврда
28.09.18 -ХХ- @Dybala -потврда
Октомври 20018
02.10.18 -ХХ- @ploumari
Ноември 2018
06.11.18-ХХ- @CyberTm – родител,потврда
19.11.18-ХХ- @Aliii29 - родител
27.11.18-ХХ- @TasHee
27.11.18-ХХ- @darkopotok
28.11.18-ХХ- @Kikakikirika - родител
Декември 2018
03.12.18-ХХ- @Nikolablaaa
13.12.18-ХХ- @Cufka
03.12.18-ХХ- @urke - крштеница

Интервју 2019 год. - Задолжителна :

Јануари 2019

13.01.19-ХХ-@barselona123–крштеница,потврда
Февруари 2019
11.02.19-ХХ-@Bojsa -
25.02.19-ХХ-@Rope
27.02.19-ХХ-@lolita19 -потврда
Март 2019

25.03.19-ХХ-@Blgarceto –крштеница,венчаница-
Август 2019

22.08.19-ХХ-@Smooth21
Октомври 2019
10.10.19-ХХ- @FAHRER,крштеница-17.09.18-сестра
Ноември 2018
10.11.19-ХХ- @bojan0123

Интервју 2018 год.- Финална :

15.08.19-@Majbejker- инт.06.08.18-ХХ-
15.08.19-@Zlatkoim-инт.13.01.18 -БТ-
19.08.19-@bolowr4r4 – потврда, инт.28.07.2018
20.08.2019- @angieee21 -инт.25.07.18-ХХ–пр.сестра
22.08.19-@Smooth21- инт.03.08.18-ХХ-
22.08.19 -@Smooth21- инт.30.05.18 -БТ- зад.03.08.18,
23.08.19-@Astrapa-инт.08.08.18-ХХ-
23.08.19-@Aleksandar92-инт.30.05.18-СК-
24.08.19-@AAGV- инт.16.08.18-ХХ-братучед,потврда
28.08.2019 Meh инт.15.08.18,-СО- 23.08.18–задолж.
Хх.12.19-Toni@bt – инт.хх.12.19 – БТ-потврда предок
28.10.19-@Oktavijan-инт.11.05.18-ХХ-
01.11.19-@Benithe1- инт. 05.07.18-ХХ-
03.12.19-@nasquez23-инт.19.07.18-ХХ-родител

Дополнителна

ХХ.10.19-@dule_bule+потврда инт.ХХ.05.18-ХХ-,хx.07.19-финална

Положително
29.11.2019 @Nexon инт.16.06.18-ХХ- 01.08.19-финална

Јавете и на palekrstic да ви ажурира за место на интервју : -ХХ- : СК – Скопје, БТ- Битола и СО –Софија
 
Член од
3 август 2015
Мислења
1.417
Поени од реакции
1.901
Интервју 2018 год. Задолжителна :

Март 2018
13.03.18-ХХ- @s@s@s@s –крштеница
Август 2018

06.08.18-ХХ- ■■■ - родител
06.08.18-ХХ- @marijanti - родител
07.08.18-ХХ- @Tashov - родител
08.08.18-ХХ- @Божино- родител
08.08.18-ХХ- @Purfect -родител
13.08.18-ХХ- @gjoko10 –вое.книшка,лк од дедо
14.08.18-ХХ- @t55 – родител
Септември 2018
24.09.18 -ХХ- @Ve19966 - родител
27.09.18 -ХХ- @Ohridmaca1 -потврда
28.09.18 -ХХ- @Dybala -потврда
Октомври 20018
02.10.18 -ХХ- @ploumari
Ноември 2018
06.11.18-ХХ- @CyberTm – родител,потврда
19.11.18-ХХ- @Aliii29 - родител
27.11.18-ХХ- @TasHee
27.11.18-ХХ- @darkopotok
28.11.18-ХХ- @Kikakikirika - родител
Декември 2018
03.12.18-ХХ- @Nikolablaaa
13.12.18-ХХ- @Cufka
03.12.18-ХХ- @urke - крштеница

Интервју 2019 год. - Задолжителна :

Јануари 2019

13.01.19-ХХ-@barselona123–крштеница,потврда
Февруари 2019
11.02.19-ХХ-@Bojsa -
25.02.19-ХХ-@Rope
27.02.19-ХХ-@lolita19 -потврда
Март 2019

25.03.19-ХХ-@Blgarceto –крштеница,венчаница-
Август 2019

22.08.19-ХХ-@Smooth21
Октомври 2019
10.10.19-ХХ- @FAHRER,крштеница-17.09.18-сестра
Ноември 2018
10.11.19-ХХ- @bojan0123

Интервју 2018 год.- Финална :

15.08.19-@Majbejker- инт.06.08.18-ХХ-
15.08.19-@Zlatkoim-инт.13.01.18 -БТ-
19.08.19-@bolowr4r4 – потврда, инт.28.07.2018
20.08.2019- @angieee21 -инт.25.07.18-ХХ–пр.сестра
22.08.19-@Smooth21- инт.03.08.18-ХХ-
22.08.19 -@Smooth21- инт.30.05.18 -БТ- зад.03.08.18,
23.08.19-@Astrapa-инт.08.08.18-ХХ-
23.08.19-@Aleksandar92-инт.30.05.18-СК-
24.08.19-@AAGV- инт.16.08.18-ХХ-братучед,потврда
28.08.2019 Meh инт.15.08.18,-СО- 23.08.18–задолж.
Хх.12.19-Toni@bt – инт.хх.12.19 – БТ-потврда предок
28.10.19-@Oktavijan-инт.11.05.18-ХХ-
01.11.19-@Benithe1- инт. 05.07.18-ХХ-
03.12.19-@nasquez23-инт.19.07.18-ХХ-родител

Дополнителна

ХХ.10.19-@dule_bule+потврда инт.ХХ.05.18-ХХ-,хx.07.19-финална

Положително
29.11.2019 @Nexon инт.16.06.18-ХХ- 01.08.19-финална

Јавете и на palekrstic да ви ажурира за место на интервју : -ХХ- : СК – Скопје, БТ- Битола и СО –Софија
Skoro site za godina dena od intervjuto mu se smenilo vo finalna toa e dobar znak
 
Член од
17 октомври 2019
Мислења
47
Поени од реакции
75
So ogled deka sledat praznici, so mismite dali do 31.12.2019ke go iscistat januari so polozitelno so se?
 
Член од
30 ноември 2015
Мислења
45
Поени од реакции
18
Интервју 2018 год. Задолжителна :

Март 2018
13.03.18-ХХ- @s@s@s@s –крштеница
Август 2018

06.08.18-ХХ- ■■■ - родител
06.08.18-ХХ- @marijanti - родител
07.08.18-ХХ- @Tashov - родител
08.08.18-ХХ- @Божино- родител
08.08.18-ХХ- @Purfect -родител
13.08.18-ХХ- @gjoko10 –вое.книшка,лк од дедо
14.08.18-ХХ- @t55 – родител
Септември 2018
24.09.18 -ХХ- @Ve19966 - родител
27.09.18 -ХХ- @Ohridmaca1 -потврда
28.09.18 -ХХ- @Dybala -потврда
Октомври 20018
02.10.18 -ХХ- @ploumari
Ноември 2018
06.11.18-ХХ- @CyberTm – родител,потврда
19.11.18-ХХ- @Aliii29 - родител
27.11.18-ХХ- @TasHee
27.11.18-ХХ- @darkopotok
28.11.18-ХХ- @Kikakikirika - родител
Декември 2018
03.12.18-ХХ- @Nikolablaaa
13.12.18-ХХ- @Cufka
03.12.18-ХХ- @urke - крштеница

Интервју 2019 год. - Задолжителна :

Јануари 2019

13.01.19-ХХ-@barselona123–крштеница,потврда
Февруари 2019
11.02.19-ХХ-@Bojsa -
25.02.19-ХХ-@Rope
27.02.19-ХХ-@lolita19 -потврда
Март 2019

25.03.19-ХХ-@Blgarceto –крштеница,венчаница-
Август 2019

22.08.19-ХХ-@Smooth21
Октомври 2019
10.10.19-ХХ- @FAHRER,крштеница-17.09.18-сестра
Ноември 2018
10.11.19-ХХ- @bojan0123

Интервју 2018 год.- Финална :

15.08.19-@Majbejker- инт.06.08.18-ХХ-
15.08.19-@Zlatkoim-инт.13.01.18 -БТ-
19.08.19-@bolowr4r4 – потврда, инт.28.07.2018
20.08.2019- @angieee21 -инт.25.07.18-ХХ–пр.сестра
22.08.19-@Smooth21- инт.03.08.18-ХХ-
22.08.19 -@Smooth21- инт.30.05.18 -БТ- зад.03.08.18,
23.08.19-@Astrapa-инт.08.08.18-ХХ-
23.08.19-@Aleksandar92-инт.30.05.18-СК-
24.08.19-@AAGV- инт.16.08.18-ХХ-братучед,потврда
28.08.2019 Meh инт.15.08.18,-СО- 23.08.18–задолж.
Хх.12.19-Toni@bt – инт.хх.12.19 – БТ-потврда предок
28.10.19-@Oktavijan-инт.11.05.18-ХХ-
01.11.19-@Benithe1- инт. 05.07.18-ХХ-
03.12.19-@nasquez23-инт.19.07.18-ХХ-родител

Дополнителна

ХХ.10.19-@dule_bule+потврда инт.ХХ.05.18-ХХ-,хx.07.19-финална

Положително
29.11.2019 @Nexon инт.16.06.18-ХХ- 01.08.19-финална

Јавете и на palekrstic да ви ажурира за место на интервју : -ХХ- : СК – Скопје, БТ- Битола и СО –Софија
Интервју: Софија документи преку брат.
 
Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.065
zdravo na site, imam podneseno za drzavjanstvo septemvri 2016 so voena knishka od dedo mi vo koja pishuva deka sluzel 24 meseci vo bugarska vojska. Intevjuto bese na 04.06.2018 vo Sofija. Pred eden mesec mi se javi posrednikot mi rece deka vo kniskata pisuva deka dedo mi e makedonec i deka toa e prob. mora da izvadam umrenica od pradedo plus ostanatite izvodi isti, kako dopolnitelni dokumenti da gi dostavi tamu. Pradedo mi e roden pred 1900g no posrednikot nishto ne mi rece za toa. Odposle se slushnav, reche deka gi dostavil prevedeni plus potvrda od strumica i deka se e ok. Po seto ova kolku shto mozev tuka da se informiram ne mi izgleda deka na dobro ide rabotata. Ve molam ako znae nekoj neshto povekje da mi kaze, blagodaram odnapred
Reci mu na posrednikot da cita na forumov da nauci nesto,prvo nemorase od pradedoti potvrda mozese od prababa ili dedo ,baba rodeni pomegu 1900-1920 ,sigurno nekoj ke se pogodese, dobroto e sto ima odbieni so potvrdi rodeni pred 1900 dosega samo od DABC,ti niv gi pomina pa nadevajse na najdobro,vo slucaj ako te stavat na dopolnitelna ke izvadis potvrda od drug predok posoodveten so godinata na ragajne.
 
Член од
28 мај 2019
Мислења
64
Поени од реакции
63
*****Апдејт 06.12.2019

Список на задолжителна проверка


16.06.2018-интервју @Nexon -01.08.2019-финална-29.11.2019 -положително

13.01.2018 -(интервју Битола) @Zlatkoim -15.08.2019 на финална
11.05.2018- интервју @Oktavijan -28.10.2019- на финална
30.05.2018-интервју(Скопје) @Aleksandar92 -23.08.2019-на финална
05.07.2018-интервју @Benithe1 -01.11.2019- на финална
19.07.2018-интервју @nasquez23 -преку родител -на задолжителна-03.12.2019-на финална
25.07.2018-интервју @angieee21 -од 20.08.2019 преку сестра -на финална
28.07.2018-интервју @bolowr4r4 -19.08.2019-со потврда -на финална
03.08.2018-интервју @Smooth21 -22.08.2019-финална
06.08.2018-интервју @Majbejker -15.08.2019-на финална
08.08.2018-интервју @Astrapa -23.08.2019-на финална
16.08.2018-интервју @AAGV -24.08.2019-преку братучед и потврда-на финална


13.03.2018-интервју @s@s@s@s -крштеница-на задолжителна
0x.05.2018-интервју @dule_bule -0x.07.2019-на финална-0x.10.2019-на дополнителна-потврда плус доставена
06.08.2018-интервју ■■■ -преку родител -на задолжителна
06.08.2018-интервју @marijanti -преку родител -на задолжителна
07.08.2018-интервју @Tashov -преку родител -на задолжителна
08.08.2018-интервју @Божино-преку родител -на задолжителна
08.08.2018-интервју @Purfect -преку родител -на задолжителна
13.08.2018-интервју @gjoko10 -со воена книшка и лк од дедо-на задолжителна
14.08.2018-интервју @t55 -преку родител -на задолжителна
17.09.2018-интервју Сестра 10.2018 -интервју @FAHRER -крштеница-на задолжителна
24.09.2018- интервју@Ve19966 -преку родител -на задолжителна
27.09.2018-интервју @Ohridmaca1 -со потврда -на задолжителна
28.09.2018-интервју @Dybala -со потврда -на задолжителна
02.10.2018 Интервју @ploumari -на задолжителна.
10.10.2019 интервју @FAHRER -на задолжителна
06.11.2018-интервју @CyberTm -преку родител со потврда -на задолжителна
10.11.2019 - интервју @bojan0123
19.11.2018-интервју @Aliii29 -преку родител -на задолжителна
27.11.2018-интервју @TasHee -на задолжителна
27.11.2018-интервју @darkopotok -на задолжителна
28.11.2018-интервју @Kikakikirika -преку родител -на задолжителна
03.12.2018-интервју @Nikolablaaa -на задолжителна
13.12.2018-интервју @Cufka -на задолжителна
03.12.2018-интервју @urke - крштеница - на задолжителна
13.01.2019-интервју @barselona123 -крштеница и потврда-на задолжителна
11.02.2019-интервју @Bojsa -на задолжителна
25.02.2019-интервју @Rope -на задолжителна
27.02.2019-интервју @lolita19 -со потврда -на задолжителна
25.03.2019-интервју @Blgarceto -крштеница и венчаница-на задолжителна
22.08.2019 интервју @Smooth21 -на задолжителна


***Пишете ми и другите за да направам апдејт кои што се на задолжителна
[/QUOTE]
21.05.2019 интервју, задолжителна, со документи од брат.
 
Член од
2 мај 2018
Мислења
136
Поени од реакции
142
Дечки ние шо бевме во 2016 на интервју до кај сме?

Потписи?

моето бројче е 90**/2015, положително од 5ти декември 2018, за потпис абер нема
Jas dobiv potpis zaedno so mene uste tri licnosti zaedno sto podnesuvavme preku konzulat Bitola si gi zemavme udostoverenijata sega sme vo procedura za adresa , kako toa nemas potpis uste ?
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
6.677
Поени од реакции
17.369
Jas dobiv potpis zaedno so mene uste tri licnosti zaedno sto podnesuvavme preku konzulat Bitola si gi zemavme udostoverenijata sega sme vo procedura za adresa , kako toa nemas potpis uste ?
Добро бе мајку му стара,абе до толку ли сте? Му цитираш пост од септември а човекот уште 10 поста има после тоа у ноември пишано дека добил указ :tapp:
Автоматски споено мислење:

Ц ц ц ц ц
 
Член од
28 март 2019
Мислења
4
Поени од реакции
1
T
Најгоре на страната има линк кој треба да го внесеш на интернет и ќе ти ажсе прикаже страна во која има детално објаснето за секој статус. Инаку и во страните наназад оној список на положително што го правиме, тоа е од кога некој член чека за потпис како што чекаш и ти. Па види разгледај, и тебе ќе те стабиме во списокот. На тие што се со проверка од Вицепрезидентот, дента или утрешниот ден кога ќе им се потпише државјанството им се менува повторно во Положително, па потоа во потпис. На ред се преписките од Јануари за потпис, и некои заостанати од Декември. Ќе видиме со кое темпо ќе работат, па ќе дадеме прогноза.
Ti blagodaram mnogu☺
 
Член од
27 ноември 2019
Мислења
15
Поени од реакции
30
Zdravo luge da prasam polozitelno sum od 30 januari koga bi mi go potpisale ukazot spored vas vasa procenka pozz fala odnapred
 
Статус
Затворена за нови мислења.
На врв Bottom