Aman da ne pocvat kavgi za ova pak ke go zatvorat forumov,ajde odmor do ponedelnik.zosto prvoto makedonci ti e vo navodnici ti eftina tatarska prikazno
Aman da ne pocvat kavgi za ova pak ke go zatvorat forumov,ajde odmor do ponedelnik.zosto prvoto makedonci ti e vo navodnici ti eftina tatarska prikazno
Aha, fala. Znaci istite prasaja se za sekojПобарај на search на темава со клучни зборови: прашања, интервју...и ќе ги најдеш одма. Колку повеќе се трудиш на бугарски да зборуваш на интервјуто подобро за тебе. Доволно е прашањата да ги научиш и да не одговориш погрешно на битните(националност, потекло-произход, зошто сакаш државјанство).
Zosto Zajko da ima interes da go stopira odlivot na makedonci od Makedonija,naprotiv gleda sto poveke da se iselat za da tvrdi deka ja namalil nevrabotenosta,sega momentalno Jotova go koci cel proces.
Тој договор све ги упропасти македонските бугари , поарно никогаш да не дојдоа овие криминалци, поранешните криминалци подобри беа во однос на бугарското граѓанство.
Sent from my S8 using Tapatalk
Kolku shto gledate seuste se davaat pasosi na "makedonci", i celo vreme ke se davaat. Sigurno nema tie Zaev da go slusaat ako im rekol da ne davaat pasosi na makedonci, od nivna korist e da davaat pasosi na makedonci.
zosto prvoto makedonci ti e vo navodnici ti eftina tatarska prikazno
Aman da ne pocvat kavgi za ova pak ke go zatvorat forumov,ajde odmor do ponedelnik.
Дали би претставувало проблем тоа што документот од прадедото е од страната на мајка ми. (имаме различни презимиња)Dobar posrednik neznam,no mozis postapkata da ja teras i preku konzulat ili ambasada,tie objasnuvaat se sto treba
Od strana na majka ili tatko e isto,ti ke se povrzis so izvodi na rodeni so pradedoto i od niv ke se gleda deka ti e pradedo.Дали би претставувало проблем тоа што документот од прадедото е од страната на мајка ми. (имаме различни презимиња)
Tie podatoci treba vie da gi znaete,nema drug nacin,barajte vo vasite stari dokumenti dali ima podatoci ili drugite rodnini mozda imaat.Zdravo imam edno prasanje ako moze nekoj da odgovori se raboti za soprugot saka da podnesi za bg drzavjanstvo pa pokraj potvrdata od zdruzenie saka da izvadi dokument od brat na negoviot dedo deka sluzel vojska vo bugarija e sega osven ime i prezime koga e roden i kade e roden drugo ne znaeme prtivme meil na voeniot arhiv ama ni vratija odgovor podetalni podatoci im treba odnosno koja god sluzel kade vo koj polk pa ima li nekoj doznaenje da mi kaze kako da gi najdam tie podatoci i kade da se obratime. Fala na odgovor
na koe pole ti go pisuva ova I Dali si preku bitola ili sofijaМолбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија
Od dekemvri mi e smenet statusot dali znae nekoj kolku vreme se ceka ovaa postapka?
od 10 do 12 meseciМолбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија
Od dekemvri mi e smenet statusot dali znae nekoj kolku vreme se ceka ovaa postapka?
Ke cekas uste 1-2 meseciМолбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија
fala na odgovor megutoa prasavme ama ne znaat nikoj od rodninite pa si rekov da ne postoi drug nacinOd strana na majka ili tatko e isto,ti ke se povrzis so izvodi na rodeni so pradedoto i od niv ke se gleda deka ti e pradedo.
Автоматски споено мислење:
Tie podatoci treba vie da gi znaete,nema drug nacin,barajte vo vasite stari dokumenti dali ima podatoci ili drugite rodnini mozda imaat.
so toj dokument sigurno ti go odobruvaat pasosot go zimas PA potrudise baraj Kaj so mozis Kade sto ziveele I slicno nie go najdov e toj dokument Co kukata Kade sto ziveel pradedo mi vo sandak kukata e celosno zapustena no eve toa ostanalofala na odgovor megutoa prasavme ama ne znaat nikoj od rodninite pa si rekov da ne postoi drug nacin
Jas sum preku sofija.dali moze da me odbijat posle toa ili se e zavrsenona koe pole ti go pisuva ova I Dali si preku bitola ili sofija
Автоматски споено мислење:
jas sum preku konzulatot vo bitola neznam kolku se ceka ama posle ova treba ta ti stigne da si rezerviras Cas da go podignis udostoverenieto jas ne odgovoriv na vreme ne zakazav utreto odma se smena deka e prateno vo bitola