- Член од
- 27 септември 2009
- Мислења
- 2.193
- Поени од реакции
- 1.083
Значи број на молба и пин се тие, што е проблемот ??? Државјанството и е ИСКОЧЕНО , само со ПРВ БРАТУЧЕД !!!!!!Broj na prepiska i e 9273/2017 ,toj broj se bara a ne br na molba
Значи број на молба и пин се тие, што е проблемот ??? Државјанството и е ИСКОЧЕНО , само со ПРВ БРАТУЧЕД !!!!!!Broj na prepiska i e 9273/2017 ,toj broj se bara a ne br na molba
Problemot e sto kazuvas br od 2016 i site pomislivne deka ja pocnaa 2016 a taa e vsusnost 2017, no poveketo ne si gi znaat br na prepiska pa toa e, vo sekoj slucaj neka i e cestito,golema sreka za nejze posebno sto e samo so prv bratuced,im dava nadez na drugi kako nejze.Значи број на молба и пин се тие, што е проблемот ??? Државјанството и е ИСКОЧЕНО , само со ПРВ БРАТУЧЕД !!!!!!
Она беше на интервју септември 2017, процедурата ја почна 2016. На положително е од ноември 2018. Интересно е што после толку време гледам на некој само со прв братучед да му искочи државјанство. Ќе напоменам дека друго ништо не е носела, затоа што и ја знам целата процедура, дуги јас и го проверував статусот. Единствено е тоа што потенцирала дека мажот и има бг државјанство, ама мислам дека тоа не влијае .Problemot e sto kazuvas br od 2016 i site pomislivne deka ja pocnaa 2016 a taa e vsusnost 2017, no poveketo ne si gi znaat br na prepiska pa toa e, vo sekoj slucaj neka i e cestito,golema sreka za nejze posebno sto e samo so prv bratuced,im dava nadez na drugi kako nejze.
1.Образувана преписка(веднаш по интервјуто се јавува овој статус и трае 1 до 2 м)Дали може некој да ми ги каже кои се статусите и за кој временски период се менуваат.
Ви благодарам.
Prvo treba vo sistemot vo scedska da ti ja trgnat zabranata pa da mozis nanovo, I ako proizhodot ti e po noviot zakon so soodvetnite potrebni dokumenti izvad n Togas mozis da poddavas ,. A ako ti e izvaden samo vrz osnova na deklaracija ili drugi dokumenti koi sega ne se priznavaat NEMA da mozis ke treba prvo duplikat pa posle da se javis na inyervjuSakam da prasam,da ne znae nekoj ,odbien sum za bg pasos poradi zabrana vo Svedska.Zabranata mi e pominata,dali mozam da apliciram pak so stariot proishod,i kaja e procedurata.
Nemozis Bez terminЛуѓе да ве замолам за мислење, мн ми е важно... не живеам во Мк, ама планирам да дојдам во септември и да пробам да подигнам Указ. Проблемот е што пред 12.септември нема слободен термин. Дали можам без термин да го подигнам указот? Поздрав до сите
Cestitki!!!Drugari,
Образувана преписка N:xxxxx Вашата преписка е вклјучена в Указ 126 от 2019 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.
Dokumentacija dadov vo DABC 12.2015, uverenie zemav 02.2016
Dadov za dokumenti 05.2016, intervju mi zakazaa 08.2017, nemav nikakvi dopolnitelni proverki, kaj Vice bev od 10.2018
Posrednikot se iseli vo stranstvo posle davanjeto na dokumentite i ostanav sam.
Fala na site clenovi na forumot, aktivni i poranesni, vo najgolem del vi go dolzam vas ova.
Pocnav procedura so bratuced so BG pasos. Od clenovite doznav deka toa ne e dovolno. Od vas doznav deka ima voen arhiv i kako da napisam molba za dedo mi. Od vas doznav za zdruzenieto na ugari vo Strumica i izvadiv potvrda. Od vas gi doznav prasanjata i se spremiv so site soveti. Dopolnitelnite dokumenti vo orginal gi dostaviv na intervjuto. Od vasite objavi imav nadez deka ke bide i moeto drzavjanstvo.
A sega od forumov imam i detalno upatstvo kako da go izvadam pasosot.
So sreka na site i se nadevam za site vas
ЧеститкиDrugari,
Образувана преписка N:xxxxx Вашата преписка е вклјучена в Указ 126 от 2019 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.
Dokumentacija dadov vo DABC 12.2015, uverenie zemav 02.2016
Dadov za dokumenti 05.2016, intervju mi zakazaa 08.2017, nemav nikakvi dopolnitelni proverki, kaj Vice bev od 10.2018
Posrednikot se iseli vo stranstvo posle davanjeto na dokumentite i ostanav sam.
Fala na site clenovi na forumot, aktivni i poranesni, vo najgolem del vi go dolzam vas ova.
Pocnav procedura so bratuced so BG pasos. Od clenovite doznav deka toa ne e dovolno. Od vas doznav deka ima voen arhiv i kako da napisam molba za dedo mi. Od vas doznav za zdruzenieto na ugari vo Strumica i izvadiv potvrda. Od vas gi doznav prasanjata i se spremiv so site soveti. Dopolnitelnite dokumenti vo orginal gi dostaviv na intervjuto. Od vasite objavi imav nadez deka ke bide i moeto drzavjanstvo.
A sega od forumov imam i detalno upatstvo kako da go izvadam pasosot.
So sreka na site i se nadevam za site vas
Pa ti si bil na dopolnitelna,taka sto te prestignale ponovite koi ne bile na dopolnitelna,za potpis poveke gledaat kolku vreme cekas za potpis,ti cekas 7 meseci a sega im potpisvat na onie sto cekaat od oktomvri 11 meseci.Zdravo na site,
Mojot broj e 26**/2015 i Statusot mi bese promenet pred 7 meseci. Od togas do sega, statusot e ist i nepromenet: Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија.
Bi sakal da ve prasam, dali imate nekoja informacija vo vrska so ova?
Zasto se ceka tolku dolgo za potpis, bidejki gledam deka nekoi lugje so broevi od 2016 i 2017 godina vekje podignale Ukazi?
Dali nie sme zaglaveni vo 2015 godina ili ne?
Dali imate nekoe slicno iskustvo?
Odnapred Vi blgodaram za odgovorot.
Blagodaram za odogovort.Pa ti si bil na dopolnitelna,taka sto te prestignale ponovite koi ne bile na dopolnitelna,za potpis poveke gledaat kolku vreme cekas za potpis,ti cekas 7 meseci a sega im potpisvat na onie sto cekaat od oktomvri 11 meseci.
Izgleda ima nekoi od 2016 koi cekaat od krajot na Oktomvri,pa kazigo tocniot br na prepiska za da znaeme dali ima i kolku ima predtebe,nema potreba da gi kriete broevite,nitu ime nekoj vi znae nitu moze da otvori ili stori nesto,kazi go br na prepiska,eve mojot e 10945/2016IMA LI PREPISKI 2015/16 KOI SE NA POLOZITELNO OD KRAJOT NA OKTOMVRI ILI SITE SME NOEMVRI? JAS SUM INTERVJU 26 JANUARI 2016. POLOZITELNO 5 NOEMVRI 2018.
Ne se znae,ako zabrzaat moze i pobrzo ke potpisatBlagodaram za odogovort.
Toa znaci deka potrebno e da cekam uste min. 3-4 meseci.
Pozdrav
Jas sum 6 noemvri polozitelnoIMA LI PREPISKI 2015/16 KOI SE NA POLOZITELNO OD KRAJOT NA OKTOMVRI ILI SITE SME NOEMVRI? JAS SUM INTERVJU 26 JANUARI 2016. POLOZITELNO 5 NOEMVRI 2018.