Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 ноември 2016
Мислења
69
Поени од реакции
70
По втора дополнителна проверка со запирка, денеска ставен на финална
Поднесено 2015 97**/2015 , интервју 17 март 2016 , документ крстеница од дедо.

Член од
28 август 2018
Мислења
134
Поени од реакции
107
Toa se promeni od sovetot po grazdanstvo. JOTOVA e vo zimski son nikako da se probudi[DOUBLEPOST=1557238775][/DOUBLEPOST]KOI CRNI POTPISI POSLE 15 :facepalm::facepalm::facepalm:
Moze, utre, zadutre... Moze naredna nedela. Moze stvarno se potpishani ama ne doshle na red da se objavat. Moze sega poretko ke ima objavi na potpishani ukazi posto brojot na odobreni drzavjanstva e drasticno namalen ... Moze ke cekame po godina dena za potpis, ... Moze ke gi potpishe site naednas. Se e mozno, no nisto ne e sigurno.

Член од
11 јануари 2018
Мислења
28
Поени од реакции
70
11ti mesec cekam potpis. Veke navistina ova e nadvor od sekakva normala.
Nadez veke izgubiv. Vo megu vreme aplicirav za germanska viza.
Ako ne mi potpisat do juni ukaz odam i si gi baram dokumentite nazad i ke si ja cekam vizata.

Член од
7 април 2019
Мислења
161
Поени од реакции
148
http://www.elitesecurity.org/t284057-455-Bugarsko-drzavljanstvo

Ja sam u celu ovu pricu krenula 2016.
U oktobru predala dokumenta u DABC, proishod dobila oko marta 2017.
Intervju zakazala za 1. jun u ambasadi, tada se cekalo oko 2 nedelje za termin... U avgustu su zvali da dodjem po sluzbenu belesku.
Od kraja septembra 2018. do pocetka aprila 2019. cekala potpis.
Ovo ti je moj slucaj u kratkim crtama.
Samo moram da napomenem da ja nisam bila azurna, pravila sam "pauze" izmedju koraka, ali sve sam sama zavrsavala bez posrednika.
Sama procedura je duga i preko Sofije i ambasade.
Ja bih recimo prednost dala ambasadi, jer se sve uglavnom zavrsava ovde, dok se ne dodje do finalne faze.
Mada nisam upoznata sa tim koliko se ceka sada na proishod preko Sofije, i na termin u ambasadi.
Verovatno ce se javiti neko sa informacijama :)

Eve od ovaa jovanaaa90 od srpski forum cekala od sep 2018 a dobila potpis apr 2019 ?

Член од
12 декември 2018
Мислења
115
Поени од реакции
179
Ako ne mi potpisat do juni ukaz odam i si gi baram dokumentite nazad i ke si ja cekam vizata.
Chekaj si ja vizata da ti ja zalepat na pasoshot, posle zemi si dokumentite :)

Член од
1 ноември 2018
Мислења
125
Поени од реакции
193
Vo isti kosh sme.. i jas cekam 11 meseci. So e mnogu mnogu e. Pretera Jotova veke

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Jotova e od opoziciska partija i celo vreme gleda da zboruva deka imalo kriminali i korupcija vo davajneto bugarsko drzavjanstvo i samo go koci celiot proces namerno za sitni politicki poeni, kolku da si znaete nejziniot prethodnik potpisuvase za 1 do 2 meseci,potpisot bese formalnost, sega sum siguren Jotova pak nema da potpisuva zaradi toa sto za 3 meseci se prodolzi rokot na komisijata sto istrazuva nepravilnosti,samo i dadoa pricina na ludava da ne potpisuva, pa dosega i se nasobraa nad 30000 za potpis na ludava i ne i e gajle,pozlobno i pokolneto sustestvo od Jotova nema,uziva da unistuva covecki zivoti od pusti inaet i zloba.

Член од
19 јануари 2019
Мислења
123
Поени од реакции
202
Ако сакаат да ја тргнат кучката од сцена ќе ја тргнат многу лесно ! или ќе ја дресираат да лае како што треба, сигурно некои игри се во прашање шо не ги знаеме !

Член од
28 август 2018
Мислења
134
Поени од реакции
107
Bugarskata agencija ja izbrisha objavata za proveruvanje deneska posle 15 casot. Izgleda lazna bila dojavata. :(

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Bugarskata agencija ja izbrisha objavata za proveruvanje deneska posle 15 casot. Izgleda lazna bila dojavata. :(
Изгледа потписи нема да има до крај на Јуни па кога ќе и заврши рокот на таа комисијата Јотова на сите ќе ни потпише.

Член од
21 мај 2008
Мислења
2
Поени од реакции
3
Изгледа потписи нема да има до крај на Јуни па кога ќе и заврши рокот на таа комисијата Јотова на сите ќе ни потпише.
Работава е не умри магаре на зелена трева

M

mucu

Гостин
Strpete se vie sho cekate potpis, so nervozi samo loso si prajte...
Kaj i da e godinava ke gi zemete pasoshite :)
Koj ni e kriv sho ni tekna za pasoshi otkako brodot "makedonija" potona?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom