Последен мој пост на овој фарум - рекла-казала.
1. Тука има премногу параноични хора, што креираат мислење дека пасоши нема да се даваат освен ако нема стар документ -НЕ Е ТОЧНО!!!
2. Задњиов извештај помина, 59 лица се откажани од Јотова, останатите 746 се по предлог на Правосудие, што значи дека од 800 луѓе, помалку од 10% се откажани од вицето дирекно (тука имате Роми, Албанци, Криминалци, Срби и остала багра која се промакла некако низ “прсти“, а Бугарија не им дава државјанство не само од сега, туку од секогаш);
3. ПОТВРДА ПОМИНУВА КАЈ ПРАВОСУДИЕ И ЈОТОВА, доказ сум јас и уште неколку дечки кои веќе работат во Германија по овој основ (СО МЕНЕ БЕА ВО КОЛА НА ИНТЕРВЈУ, НЕ ГО ДРВИТЕ ДЕКА ИЗМИСЛУВАМ)
4. Знам и дечки кои не поминаа со потврда, ама по статистиката имаа потврди од села кои не се 100% бугарски;
5. ИНТЕРВЈУ.... Најбитна работа според мене, без предрасуди, ама мислам дека бугарите гледаат каде даваат предност (да зборувате бугарски, да се изјасните како бугари, да имате “грам мозок“ и нормално да не сте осудувани, не дај боже носители на болест);
6. И најбитно. Бугарија е то!!! се е можно...и престанете да го дрвите за 300-500 евра... ако овие пари ви се пресудни, шо ви останало натаму од животот.
7. ...и Уште ова... УЧЕТЕ ЈАЗИЦИ БРЕ!!! ГЕРМАНСКИ, АНГЛИСКИ, ФРАНЦУСКИ и променете навики, Европа не сака кукачи и уште помалку луѓе кои не знаат да бекнат јазик!!!.
ЧАО