Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Последен мој пост на овој фарум - рекла-казала.
1. Тука има премногу параноични хора, што креираат мислење дека пасоши нема да се даваат освен ако нема стар документ -НЕ Е ТОЧНО!!!
2. Задњиов извештај помина, 59 лица се откажани од Јотова, останатите 746 се по предлог на Правосудие, што значи дека од 800 луѓе, помалку од 10% се откажани од вицето дирекно (тука имате Роми, Албанци, Криминалци, Срби и остала багра која се промакла некако низ “прсти“, а Бугарија не им дава државјанство не само од сега, туку од секогаш);
3. ПОТВРДА ПОМИНУВА КАЈ ПРАВОСУДИЕ И ЈОТОВА, доказ сум јас и уште неколку дечки кои веќе работат во Германија по овој основ (СО МЕНЕ БЕА ВО КОЛА НА ИНТЕРВЈУ, НЕ ГО ДРВИТЕ ДЕКА ИЗМИСЛУВАМ)
4. Знам и дечки кои не поминаа со потврда, ама по статистиката имаа потврди од села кои не се 100% бугарски;
5. ИНТЕРВЈУ.... Најбитна работа според мене, без предрасуди, ама мислам дека бугарите гледаат каде даваат предност (да зборувате бугарски, да се изјасните како бугари, да имате “грам мозок“ и нормално да не сте осудувани, не дај боже носители на болест);
6. И најбитно. Бугарија е то!!! се е можно...и престанете да го дрвите за 300-500 евра... ако овие пари ви се пресудни, шо ви останало натаму од животот.
7. ...и Уште ова... УЧЕТЕ ЈАЗИЦИ БРЕ!!! ГЕРМАНСКИ, АНГЛИСКИ, ФРАНЦУСКИ и променете навики, Европа не сака кукачи и уште помалку луѓе кои не знаат да бекнат јазик!!!.
ЧАО
секоја чест се сложувам со се освен со петото (5) како е така е.....

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Neam fakulteti,magistri,doktorati ali ne moze da gledate samo na odbieni kandidati treba statistika i za dobieni i da se vide razlikata. I DA 2019 se obraboteni zaostanatite prepiski od 2013, 2014 zatoa e i mn pogolem proseko za 2019,dokolku tie gi obrabotile na vreme ke e bil podelen nazad vo godinite toj broj na odbieni.
Нели и лани и преклани ги обработуваа заостанатите? Зошто да е поголема бројката на одбиени? Зошто има толку малку одобрени и потпишани Укази? Зошто има многу помалку потписи и многу повеќе откази од дотичната 2017г. кога само 1150 македонци земаа државјанства. Нели тргна работава пред месец два се искинаа од потпишување Укази?Одговорот сами си го знаете ама не ви одговара. Еве ти колку се одобрени, прецени сам.

Потпишани Укази (од 01 јануари до 31 март):
Придобиване на б'лгарско гражданство - на основание б'лгарски произход; родител - б'лгарски гражданин; постојанно или д'лгосрочно пребиваване в Република Б'лгарија; лице без гражданство; предоставен статут на бежанец или хуманитарен статут; особени заслуги к'м Република Б'лгарија или интерес от страна на Република Б'лгарија от натурализацијата му:
- 2017г. 1686
- 2018г. 2075
- 2019г. 659

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Нели и лани и преклани ги обработуваа заостанатите? Зошто да е поголема бројката на одбиени? Зошто има толку малку одобрени и потпишани Укази? Зошто има многу помалку потписи и многу повеќе откази од дотичната 2017г. кога само 1150 македонци земаа државјанства. Нели тргна работава пред месец два се искинаа од потпишување Укази?Одговорот сами си го знаете ама не ви одговара. Еве ти колку се одобрени, прецени сам.

Потпишани Укази (од 01 јануари до 31 март):
Придобиване на б'лгарско гражданство - на основание б'лгарски произход; родител - б'лгарски гражданин; постојанно или д'лгосрочно пребиваване в Република Б'лгарија; лице без гражданство; предоставен статут на бежанец или хуманитарен статут; особени заслуги к'м Република Б'лгарија или интерес от страна на Република Б'лгарија от натурализацијата му:
- 2017г. 1686
- 2018г. 2075
- 2019г. 659
ЕЈ АЈ БЕГАЈ ОТ ОВДЕ

Attachments

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Дечки едно прашање за поупатените. Имам братучед што аплицирал за бугарско држ. и на 20-ти Мај имал закажано интервју. Е сеа, пошо јас бев на дополнителна оригиналниот документ го однесов во министерство лично, и истиот е таму. Е сеа братучедот ме замара да сум го земал документот од Министерство, пошо нему му требал оригиналот истотака, а мојата постапка не е завршена сеуште. Што се прави ако на пример аплицираат повеќе души од фамилија со еден ист документ? Неможе теоретстки еден документ да биде во оригинал кај сите во преписка нели? Совет?

Член од
26 март 2019
Мислења
196
Поени од реакции
218
Дечки едно прашање за поупатените. Имам братучед што аплицирал за бугарско држ. и на 20-ти Мај имал закажано интервју. Е сеа, пошо јас бев на дополнителна оригиналниот документ го однесов во министерство лично, и истиот е таму. Е сеа братучедот ме замара да сум го земал документот од Министерство, пошо нему му требал оригиналот истотака, а мојата постапка не е завршена сеуште. Што се прави ако на пример аплицираат повеќе души од фамилија со еден ист документ? Неможе теоретстки еден документ да биде во оригинал кај сите во преписка нели? Совет?
Pisis uvedomlenie/izvestuvanje deka originalniot dokument se naoga vo prepiska so broj......./.... Kaj liceto toa itoa sto podnesol dokumenti na ......data I da se proveri vo taa prepiska[DOUBLEPOST=1556974990][/DOUBLEPOST]
Pisis uvedomlenie/izvestuvanje deka originalniot dokument se naoga vo prepiska so broj......./.... Kaj liceto toa itoa sto podnesol dokumenti na ......data I da se proveri vo taa prepiska
Pritoa obavezno treba kopija od dokumentot

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Pisis uvedomlenie/izvestuvanje deka originalniot dokument se naoga vo prepiska so broj......./.... Kaj liceto toa itoa sto podnesol dokumenti na ......data I da se proveri vo taa prepiska[DOUBLEPOST=1556974990][/DOUBLEPOST]
Pritoa obavezno treba kopija od dokumentot
Копија мислам дека имал.. Така ми кажа.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Нема да има проблем, може и повеќе лица да се повикаат на еден документ т.е. предок

Член од
20 јуни 2017
Мислења
36
Поени од реакции
16
Ima li nekoj promeni na status sto bil na intervju Dekemvri 2018?

Член од
4 април 2015
Мислења
179
Поени од реакции
251
Dali seuste e aktuelna najavata deka posle 7 maj ke ima objaveno nekolku potisani ukazi, odnosno ke se smenat statusite vo potpisan ukaz na nekolku stotitni aplikanti? Cinam vesta bese of nekoja agencija za posreduvanje.

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Коментарот не ти го прифаќам и ти го враќам назад, прави си што сакаш со него.
Mnogu mi e gajle be dete :):):).[DOUBLEPOST=1557049925][/DOUBLEPOST]
Dali seuste e aktuelna najavata deka posle 7 maj ke ima objaveno nekolku potisani ukazi, odnosno ke se smenat statusite vo potpisan ukaz na nekolku stotitni aplikanti? Cinam vesta bese of nekoja agencija za posreduvanje.
Nadezda posledna umira,site cekame da vidime dali e vistina.

Член од
13 декември 2017
Мислења
103
Поени од реакции
338
Дечки, во исчекување на нови информации поврзани со укази и промена на статуси, би сакале ли да споделите колку ви наплаќаат посредниците за целата постапка? Јас на мојот досега му имам дадено 700 евра, плус трошоците за превоз башка му плаќам, и здравје ако бидне државјанството, ќе ме "израдува" со уште 200 за подигање, некако многу ми доаѓа, ама ајде си викам, веќе си се фатила на орото. Има ли некој информација колку реално чини постапката за бг државјанство ,со сѐ преводи, со сѐ комплет ако си одиш сам без посредник? Ај споделете ваши искуства со посредници, чисто колку за споредба ☺

Член од
31 август 2012
Мислења
320
Поени од реакции
184
Дечки, во исчекување на нови информации поврзани со укази и промена на статуси, би сакале ли да споделите колку ви наплаќаат посредниците за целата постапка? Јас на мојот досега му имам дадено 700 евра, плус трошоците за превоз башка му плаќам, и здравје ако бидне државјанството, ќе ме "израдува" со уште 200 за подигање, некако многу ми доаѓа, ама ајде си викам, веќе си се фатила на орото. Има ли некој информација колку реално чини постапката за бг државјанство ,со сѐ преводи, со сѐ комплет ако си одиш сам без посредник? Ај споделете ваши искуства со посредници, чисто колку за споредба ☺
Mene ako se bese kako sto treba ke mi zemese 270 evra so pominato intervju so moj prevoz do kriva palanka a od tamu prevozot do sofija e vo tie 270. Imav dve odenja do bg ednas za podnesuvanje na dokumenti za proishod i drugoto za intervju. Imav problem sto ne mi odobrija proishod so dokumenti od srbija pa morav da vadam novi so potvrda od bg klub i da gi prilozam kako dopolnitelni i toa me cinese 105 evra plus, a vo proishodot se navedeni i prvite od srbija i ovie od bg klubot prvite od na majka mi strana a vtorite od na tatko mi.
Zdravje boze ako dojde red za zemanje pasos ke vidime uste kolku ke mi pobara pari.
Znaci 270evra plus 105 koi ispadnaa kako ne planiran trosok ili vkupno 375 so pominato intervju.

Член од
13 декември 2017
Мислења
103
Поени од реакции
338
Mene ako se bese kako sto treba ke mi zemese 270 evra so pominato intervju so moj prevoz do kriva palanka a od tamu prevozot do sofija e vo tie 270. Imav dve odenja do bg ednas za podnesuvanje na dokumenti za proishod i drugoto za intervju. Imav problem sto ne mi odobrija proishod so dokumenti od srbija pa morav da vadam novi so potvrda od bg klub i da gi prilozam kako dopolnitelni i toa me cinese 105 evra plus, a vo proishodot se navedeni i prvite od srbija i ovie od bg klubot prvite od na majka mi strana a vtorite od na tatko mi.
Zdravje boze ako dojde red za zemanje pasos ke vidime uste kolku ke mi pobara pari.
Znaci 270evra plus 105 koi ispadnaa kako ne planiran trosok ili vkupno 375 so pominato intervju.
Ауу која разлика еј... Јас имам дадено два и пол пати повеќе од тебе, а до иста фаза на постапката сме, поминато интервју...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom