- Член од
- 20 септември 2017
- Мислења
- 920
- Поени од реакции
- 1.347
Абе прво нека ти потпишат Указ после лесна е, не се замарај сега со тоаa kakoide posle za adresa ili on ima vise dostaveno adresa vo bg?
Абе прво нека ти потпишат Указ после лесна е, не се замарај сега со тоаa kakoide posle za adresa ili on ima vise dostaveno adresa vo bg?
Значи ти пишав, не треба да даваш документи, ни пари на посредникот за нови документи. Ти чекаш указ а тоа е последен статус. Дополнителни документи и да сакаш сега нема да ти ги примат. Од тука е лесно да сватиш дека посредникот ти бара пари за ништо, за да те искористи за последна заработка од тебе пошто веќе не ти треба он, те матка разбираш. Сега ако сакаш да си поиграш со него малку, можеш да му речеш, бев со другар во БГ си поднесов сам документи што ми викаше ти, така да ќе чекаме понатаму, и да го откачиш, да му дојде малку криво дека не те направил будала и ем да го задржиш како познаник . Мислам дека ќе ти биде потпишен указот штом до сега не те одбиле. Со што документи беше, да не те барам наназад каде имаш пишано?gledam deka go pratis poodamna forumot sto mislis za mojot slucaj? Dali ima sansi da bide i dali posrednikot saka samo da lapne povekje pari?
Незнам проверувам за еден братучед јас. Имам бројче дадено и одам горе и ми го јавува оваОва значи дека ти е одобрено државјанството,и испратено во конзулат Битола.
Јави се таму,споделено беше пред некој ден и од мене и од други членови моб.телефон и ќе ти кажат дали ти е стигнато.
Инаку честитки!!!
Кога ти се смени?
И со какви документи беше?
So moj izvod, izvod od tatko umrenica od dedo mi i poteklo od zdruzenie na bugariteЗначи ти пишав, не треба да даваш документи, ни пари на посредникот за нови документи. Ти чекаш указ а тоа е последен статус. Дополнителни документи и да сакаш сега нема да ти ги примат. Од тука е лесно да сватиш дека посредникот ти бара пари за ништо, за да те искористи за последна заработка од тебе пошто веќе не ти треба он, те матка разбираш. Сега ако сакаш да си поиграш со него малку, можеш да му речеш, бев со другар во БГ си поднесов сам документи што ми викаше ти, така да ќе чекаме понатаму, и да го откачиш, да му дојде малку криво дека не те направил будала и ем да го задржиш како познаник . Мислам дека ќе ти биде потпишен указот штом до сега не те одбиле. Со што документи беше, да не те барам наназад каде имаш пишано?
Значи бројчето со пин не треба да се меша со бројот на преписка(се става долу во преписки преку конулатски пат)Незнам проверувам за еден братучед јас. Имам бројче дадено и одам горе и ми го јавува ова
а доле кога одам ми го јавува ова
Претпоставив. Ништо ќе почекаме до некое идно време.Значи бројчето со пин не треба да се меша со бројот на преписка(се става долу во преписки преку конулатски пат)
Имаш само еден аттач прикачено,односно кога проверуваш долу.
Ако проверуваш со истото бројче што оди со пин ,тогаш тоа не е тој статус.
So znaci ova ? Ne go razbiram
Па се добива со потврда де, нели гледаш на форумов стотици добија со потврда и изводи, читај наназад страни! Кој е одбиен? пфф читате не дочитуватеЈас еве најискрено ќе кажам. Идрв преку посредник, се надевав дека ќе успее, но имав резерва дрка и нема да успее затоа и со го барав чарето со виза. До сега слушав дека добиваа со потврда само, но не беше некој што го знам лично. Се беше тука на форумов. Во моментот кога аплицирав бев вработена на добро место и имам постипломски студии завршено во странство, и се надевав дека и на образование гледаат. Ама еве испадна дека најверојатно потврдите не важат. Гледам и dvladev членот исти статус има ко мене, во ист период завршено интервју. Посредникот ми вика сега од Битола некоја потврда да се вадело, ама јас веќе пари и живци и време во бугарски пасош не вложувам. Има и друго чаре а тоа е виза. За сите што нема да добијат пасош.
Deka rabotata na vremenata komisija za ispituvanje na navodite proizneseni vo stranski i drzavni medumi vo vrska so procedurata za bg drzavjanstvo se prodolzva za ushte 3 meseci zakluchno so 27-mi mart 2019god.So znaci ova ? Ne go razbiram
Pa toa e veke znaci pominato so samo dezinformirat od akl da izlevame. Preteraa veke so tie potpisi ili neka potpisuvat ili neka odbivat ne se trpe psihicki te dotepuvat.Deka rabotata na vremenata komisija za ispituvanje na navodite proizneseni vo stranski i drzavni medumi vo vrska so procedurata za bg drzavjanstvo se prodolzva za ushte 3 meseci zakluchno so 27-mi mart 2019god.