Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 мај 2014
Мислења
172
Поени од реакции
306
gledam deka go pratis poodamna forumot :) sto mislis za mojot slucaj? Dali ima sansi da bide i dali posrednikot saka samo da lapne povekje pari?
Значи ти пишав, не треба да даваш документи, ни пари на посредникот за нови документи. Ти чекаш указ а тоа е последен статус. Дополнителни документи и да сакаш сега нема да ти ги примат. Од тука е лесно да сватиш дека посредникот ти бара пари за ништо, за да те искористи за последна заработка од тебе пошто веќе не ти треба он, те матка разбираш. Сега ако сакаш да си поиграш со него малку, можеш да му речеш, бев со другар во БГ си поднесов сам документи што ми викаше ти, така да ќе чекаме понатаму, и да го откачиш, да му дојде малку криво дека не те направил будала и ем да го задржиш како познаник :). Мислам дека ќе ти биде потпишен указот штом до сега не те одбиле. Со што документи беше, да не те барам наназад каде имаш пишано?

Член од
29 септември 2015
Мислења
252
Поени од реакции
333
Ова значи дека ти е одобрено државјанството,и испратено во конзулат Битола.
Јави се таму,споделено беше пред некој ден и од мене и од други членови моб.телефон и ќе ти кажат дали ти е стигнато.
Инаку честитки!!!
Кога ти се смени?
И со какви документи беше?
Незнам проверувам за еден братучед јас. Имам бројче дадено и одам горе и ми го јавува ова

а доле кога одам ми го јавува ова

Член од
17 април 2019
Мислења
25
Поени од реакции
22
Значи ти пишав, не треба да даваш документи, ни пари на посредникот за нови документи. Ти чекаш указ а тоа е последен статус. Дополнителни документи и да сакаш сега нема да ти ги примат. Од тука е лесно да сватиш дека посредникот ти бара пари за ништо, за да те искористи за последна заработка од тебе пошто веќе не ти треба он, те матка разбираш. Сега ако сакаш да си поиграш со него малку, можеш да му речеш, бев со другар во БГ си поднесов сам документи што ми викаше ти, така да ќе чекаме понатаму, и да го откачиш, да му дојде малку криво дека не те направил будала и ем да го задржиш како познаник :). Мислам дека ќе ти биде потпишен указот штом до сега не те одбиле. Со што документи беше, да не те барам наназад каде имаш пишано?
So moj izvod, izvod od tatko umrenica od dedo mi i poteklo od zdruzenie na bugarite

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Незнам проверувам за еден братучед јас. Имам бројче дадено и одам горе и ми го јавува ова

а доле кога одам ми го јавува ова

Значи бројчето со пин не треба да се меша со бројот на преписка(се става долу во преписки преку конулатски пат)
Имаш само еден аттач прикачено,односно кога проверуваш долу.
Ако проверуваш со истото бројче што оди со пин ,тогаш тоа не е тој статус.

Член од
29 септември 2015
Мислења
252
Поени од реакции
333
Значи бројчето со пин не треба да се меша со бројот на преписка(се става долу во преписки преку конулатски пат)
Имаш само еден аттач прикачено,односно кога проверуваш долу.
Ако проверуваш со истото бројче што оди со пин ,тогаш тоа не е тој статус.
Претпоставив. Ништо ќе почекаме до некое идно време. :tapp:
Фала ти

Член од
26 мај 2017
Мислења
280
Поени од реакции
225
Дека од тој датум, следните 3 месеци њама да има укази

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Јас еве најискрено ќе кажам. Идрв преку посредник, се надевав дека ќе успее, но имав резерва дрка и нема да успее затоа и со го барав чарето со виза. До сега слушав дека добиваа со потврда само, но не беше некој што го знам лично. Се беше тука на форумов. Во моментот кога аплицирав бев вработена на добро место и имам постипломски студии завршено во странство, и се надевав дека и на образование гледаат. Ама еве испадна дека најверојатно потврдите не важат. Гледам и dvladev членот исти статус има ко мене, во ист период завршено интервју. Посредникот ми вика сега од Битола некоја потврда да се вадело, ама јас веќе пари и живци и време во бугарски пасош не вложувам. Има и друго чаре а тоа е виза. За сите што нема да добијат пасош.

Е после нека дојде да ми рече некој един народ, очите ќе му ги ископам.

Член од
31 мај 2014
Мислења
172
Поени од реакции
306
Јас еве најискрено ќе кажам. Идрв преку посредник, се надевав дека ќе успее, но имав резерва дрка и нема да успее затоа и со го барав чарето со виза. До сега слушав дека добиваа со потврда само, но не беше некој што го знам лично. Се беше тука на форумов. Во моментот кога аплицирав бев вработена на добро место и имам постипломски студии завршено во странство, и се надевав дека и на образование гледаат. Ама еве испадна дека најверојатно потврдите не важат. Гледам и dvladev членот исти статус има ко мене, во ист период завршено интервју. Посредникот ми вика сега од Битола некоја потврда да се вадело, ама јас веќе пари и живци и време во бугарски пасош не вложувам. Има и друго чаре а тоа е виза. За сите што нема да добијат пасош.
Па се добива со потврда де, нели гледаш на форумов стотици добија со потврда и изводи, читај наназад страни! Кој е одбиен? пфф читате не дочитувате

Член од
22 септември 2017
Мислења
14
Поени од реакции
15
Како се средува проблемот со различни имиња/презимиња во изводите поднесени со потврдата од БКК?
Читајќи некои мислења на форумов, проверив дека во изводот на умрени дедо ми е Васил, а кај мајка ми е пишан Василије..

Дали ова ќе биде проблем да морам да поднесувам плус документ и ако да, каков треба да поднесам?

Член од
5 јули 2018
Мислења
237
Поени од реакции
193
Deka rabotata na vremenata komisija za ispituvanje na navodite proizneseni vo stranski i drzavni medumi vo vrska so procedurata za bg drzavjanstvo se prodolzva za ushte 3 meseci zakluchno so 27-mi mart 2019god.
Pa toa e veke znaci pominato so samo dezinformirat od akl da izlevame. Preteraa veke so tie potpisi ili neka potpisuvat ili neka odbivat ne se trpe psihicki te dotepuvat.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom