Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Да не добил некој произход во брзо време?
Поднесов документи (фотокопија од бугарски пасош на татко ми) во општината кај што поднесуваше он во софија на почеток на септември и од таму службеничката ми рече дека ќе биде за 3-4 месеци

Член од
5 декември 2018
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo.kolku kosta za slikanje za bg pasos i sto dokumenti treba da se nosat?dali treba da se uplaka vo banka?

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
Zdravo ekipo :)
Vcera imav zakazano za intervju vo Sofia, no ne pojdov... vcera toj sto mi ja vodi postapkata mi rece ke podnese lekarsko uverenie, kopija od pasosh i brojceto za da mi prezakazat megjutoa sega mi javi nemal polnomostvo od mene, nemozel, moralo licno(n)
Dali nekoj znae kolku ima rok da podnesam dokumenti i dali bi mi prezakazale intervju? :(
e sega si se zaebal TOTALNO.Povtorno istite dokumenti za zakazuvanje na intervju i povtorno ce si cekas edna godina za datum za intervju.Nareden pat pak uspij se.Mnogu neseriozno od tebe.[DOUBLEPOST=1543998068][/DOUBLEPOST]
Поднесов документи (фотокопија од бугарски пасош на татко ми) во општината кај што поднесуваше он во софија на почеток на септември и од таму службеничката ми рече дека ќе биде за 3-4 месеци
Prvo se podnesuva fotokopija od licna karta ne od pasos.Vtoro podnesuvas dokumenti za proishod vo opstinaaaaaa???????Treto so tatko bg ne ti treba proishod direktno zakazuvas intervju vo ministerstvo za pravda.Ova e nesto novo izgleda.Abe kakvi gluposti na forumov se lupaat bre e ce mi pukne dusava bre.Zasto bre ovakvi gluposti lagi lupate????

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Не ми е јасно,како тоа во општина????
Кога се оди преку родител одиш дирекно на интервју не ти треба происход,ги подаваш сите документи во министерство за правда во Софија и ти закажуваат интервју,а после 21 декември електронски зи закажуваш за поднесување на документи и во ист ден ти го прават интервјуто. Или можеш во амбасада ,таму исто треба да закажеш за поддавање на документи за кој што се чека една година отприлика за термин,и ти прават интервју.
А незнам каде тоа имаш поднесено и за што?[DOUBLEPOST=1543998530][/DOUBLEPOST]
kaj da go nosam :) toa neznam
Во министерство за правосудие во Софија,поднесуваш молба во која ќе наведеш дека доставуваш дополнителен документ ,и ги приложуваш кон твојот предмет со бројот на молба и твои податоци.Ќе ги дадеш долу на шалтер ,службеничката ќе ти ги завери и тоа е тоа.

Член од
29 август 2018
Мислења
6
Поени од реакции
8
Dali nekoj ima informacija za tie sto se na polozitelno sto cekaat potpis i tie sto se na proverka kaj vice dali vo skoro vreme ke ima potpisuvanje na ukazi.Povekje od mesec dena nema nekoj spodeleno informacija deka ima potpisan ukaz.

Член од
3 октомври 2018
Мислења
25
Поени од реакции
78
Zdravo ekipo :)
Vcera imav zakazano za intervju vo Sofia, no ne pojdov... vcera toj sto mi ja vodi postapkata mi rece ke podnese lekarsko uverenie, kopija od pasosh i brojceto za da mi prezakazat megjutoa sega mi javi nemal polnomostvo od mene, nemozel, moralo licno(n)
Dali nekoj znae kolku ima rok da podnesam dokumenti i dali bi mi prezakazale intervju? :(
Отиди најбрзо што можеш во министерството и поднеси молба мислам дека молбата се поднесува во рок до една седмица .Во молбата ќе ги наведеш причините и ќе им оставиш е-mail. Една другарка помина низ истата процедура, откако поднесе молба во рок од две седмици и изпратија e-mail и и презакажаа за интервју за еден месец.Успех !

Член од
8 април 2017
Мислења
47
Поени од реакции
72
Zdravo.kolku kosta za slikanje za bg pasos i sto dokumenti treba da se nosat?dali treba da se uplaka vo banka?
Jas za ukazot plativ 56 leva i za brza postapka 126 leva vkupno za licna karta i pasos, gi zimas za 3 dena, a redovnata postapka e okolu 40 leva a gi zimas za 1 mesec

A

andrea85

Гостин
За оние што ги интересира тоа, на парламентарна комисија ке се расправа за ДАБЧ па кон крајот на денот ке има информации како и што конкретно се надевам .

1. Информација за актуалното с'стојание и изп'лнението на задачите, в'зложени на Д'ржавната агенција за б'лгарите в чужбина до краја на 2018г.
https://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2597/sittings/ID/9587

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
e sega si se zaebal TOTALNO.Povtorno istite dokumenti za zakazuvanje na intervju i povtorno ce si cekas edna godina za datum za intervju.Nareden pat pak uspij se.Mnogu neseriozno od tebe.[DOUBLEPOST=1543998068][/DOUBLEPOST]
Prvo se podnesuva fotokopija od licna karta ne od pasos.Vtoro podnesuvas dokumenti za proishod vo opstinaaaaaa???????Treto so tatko bg ne ti treba proishod direktno zakazuvas intervju vo ministerstvo za pravda.Ova e nesto novo izgleda.Abe kakvi gluposti na forumov se lupaat bre e ce mi pukne dusava bre.Zasto bre ovakvi gluposti lagi lupate????
Друже ти кажав што ми кажа службеничката таму, заверив документите на нотар и поднесов, не станува збор за никаква лага, чим требало директ у министерство ќе палам таму и тоа е тоа фала ви на инфото[DOUBLEPOST=1544011583][/DOUBLEPOST]
Друже ти кажав што ми кажа службеничката таму, заверив документите на нотар и поднесов, не станува збор за никаква лага, чим требало директ у министерство ќе палам таму и тоа е тоа фала ви на инфото
Не ми е јасно,како тоа во општина????
Кога се оди преку родител одиш дирекно на интервју не ти треба происход,ги подаваш сите документи во министерство за правда во Софија и ти закажуваат интервју,а после 21 декември електронски зи закажуваш за поднесување на документи и во ист ден ти го прават интервјуто. Или можеш во амбасада ,таму исто треба да закажеш за поддавање на документи за кој што се чека една година отприлика за термин,и ти прават интервју.
А незнам каде тоа имаш поднесено и за што?[DOUBLEPOST=1543998530][/DOUBLEPOST]
Во министерство за правосудие во Софија,поднесуваш молба во која ќе наведеш дека доставуваш дополнителен документ ,и ги приложуваш кон твојот предмет со бројот на молба и твои податоци.Ќе ги дадеш долу на шалтер ,службеничката ќе ти ги завери и тоа е тоа.
Линк до сајтот за закажување??

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Друже ти кажав што ми кажа службеничката таму, заверив документите на нотар и поднесов, не станува збор за никаква лага, чим требало директ у министерство ќе палам таму и тоа е тоа фала ви на инфото[DOUBLEPOST=1544011583][/DOUBLEPOST]
Друже ти кажав што ми кажа службеничката таму, заверив документите на нотар и поднесов, не станува збор за никаква лага, чим требало директ у министерство ќе палам таму и тоа е тоа фала ви на инфото

Линк до сајтот за закажување??
http://publicbg.mjs.bg/BgSubmissionDoc

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom