Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 октомври 2018
Мислења
22
Поени од реакции
32
Дали некој знае како да го дознаам бројот на преписка од бројот на молба, а го имам поминато статусот каде што го пишува бројот на преписка и дали го покажува истиот статус на страната за проверка со број на молба и број на преписка?

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
- Поднесено во МП крајот на Јануари 2016 г., закажано интервју за Фебруари 2017 г.
- Интервју крај на Фебруари 2017 г. Софија
- Финална почеток на декември 2017 г.
- Положително средина на Март 2018 г.
- Проверка од вицепрезидента средина на Мај 2018 г.
- Потпишан Указ почеток на Јули 2018 г.
Ova od tugi iskustva napisano :)

M

mucu

Гостин
Ve molam nekoj da mi objasni za taa bugarska viza sto se vadi so proishod? Razbrav deka moze da se izvadi nekakva viza i da se raboti vo EU ama samo na po 3 meseci

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Дечки а за нас што не ставија на финална од дополнителна, кога ќе не' ставаат на положително?

Јас негде од 15ти октомври сум на финална па се надевам дека до нова година ќе ме стават на положително. Пошо знам се чека негде 2 3 месеци од финална до положително

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Интервју имав во Март во Битола, а статусот на бројчето ми е Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
Кои би биле наредни статуси и approx. кога би било се финализирано?
Аплицирав на база на родител бугарин, if that matters.

Член од
12 септември 2018
Мислења
132
Поени од реакции
201
Интервју имав во Март во Битола, а статусот на бројчето ми е Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
Кои би биле наредни статуси и approx. кога би било се финализирано?
Аплицирав на база на родител бугарин, if that matters.
koj mart ?

Член од
2 мај 2018
Мислења
136
Поени од реакции
142
Дечки а за нас што не ставија на финална од дополнителна, кога ќе не' ставаат на положително?

Јас негде од 15ти октомври сум на финална па се надевам дека до нова година ќе ме стават на положително. Пошо знам се чека негде 2 3 месеци од финална до положително
Na nas sto bevme na dopolnitelna treba i po eden medal da ni obesat za trpenie , ako dobieme drzavjanstva....sto e preterano, preterano

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
https://novini.bg/bylgariya/politika/511838
''Катја Матева уништожи 14 000 преписки на б'лгари от Македонија.''
mnogu e opsto receno vaka 'unisteni'. znajme oti bea unisteni-prekratveni, pa sudot rekol ne mojt da bidet unistei-prekratveni, ostanvet vo procedura, znacit vo mp se. od tie nekoi so mu se drugari na drugarive, da mu pripomnet da se zalagat da se najt i gi resat pozitivno tie 14000 prekratveni od 2016 godina prepiski, molam! Odnapred blagodarna.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
https://novini.bg/bylgariya/politika/511838
''Катја Матева уништожи 14 000 преписки на б'лгари от Македонија.''
mnogu e opsto receno vaka 'unisteni'. znajme oti bea unisteni-prekratveni, pa sudot rekol ne mojt da bidet unistei-prekratveni, ostanvet vo procedura, znacit vo mp se. od tie nekoi so mu se drugari na drugarive, da mu pripomnet da se zalagat da se najt i gi resat pozitivno tie 14000 prekratveni od 2016 godina prepiski, molam! Odnapred blagodarna.
Многу е глуп овај Каракачанов. Го обвинија за корупција во ДАБЧ што беше јавна тајна и од уста не ја вади Катја Матева, не знае како поинаку да си го вади газот дебел. А реториката дека на сите македонци требало да им се дава државјанство итн. од давна не поминува кај бугарите, К* ги боли во бугарија за тоа дали треба да ни се дава државјанства т.е. повеќето се против, читај коментари, јавно мислење... Ова е само спин од негова страна, ништо повеќе и го вергла истото секој ден од кога ги поапсија сите во ДАБЧ.

Член од
12 септември 2018
Мислења
132
Поени од реакции
201
Многу е глуп овај Каракачанов. Го обвинија за корупција во ДАБЧ што беше јавна тајна и од уста не ја вади Катја Матева, не знае како поинаку да си го вади газот дебел. А реториката дека на сите македонци требало да им се дава државјанство итн. од давна не поминува кај бугарите, К* ги боли во бугарија за тоа дали треба да ни се дава државјанства т.е. повеќето се против, читај коментари, јавно мислење... Ова е само спин од негова страна, ништо повеќе и го вергла истото секој ден од кога ги поапсија сите во ДАБЧ.
По неколку Бг сајтови може да се прочита дека прокуратората не успеала да најде поврзаност меѓу парите најдени во ДАБЧ и политички фигури т.е. дека не се спонзорирала ВМРО-БНД од тие пари , па најверојатно ќе сакаат да го направат изолиран случај каде што секретарот на агенцијата и прецедателот ќе ги пуштат по вода и ќе си одлежат добро за злоупотреба на службена должност и слично , но останува да видиме како Бојко ќе реагира и дали ќе ја истера работата до крај и МВР и ДАНС ќе ја превземат главната улога во проверка и анализа на сите преписки за државјанство ИЛИ (за мене поверојатна опција) ќе се смири целата работа за да се зачува нивната коалиција “Обединети патриоти” и ќе му удоволи на К.К. затоа што не заборавајте 2019 год. во Блгарија следат Европеиски избори и едноставно мора да останат компактни.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
da znam deka e za godinava no koj datum si ? , za orientaciono da znam sprema mene jas bev na 23mart vo Sofija , pa da vidime dali ke ima nekoja razlika vo vremetraenjeto na procesot
N:13292/2018/08.08.2018 г

Ваљда на ова мислиш :D

Отприлика имаш информација колку трае чекањето?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom