Диле Јоргачев
Одделение за заштита на народот
- Член од
- 3 април 2017
- Мислења
- 8.693
- Поени од реакции
- 28.204
Јас ке земам пред тебе.И не замарај не пуни страницитеso te mace be mrslak oti nema da zemes pasos
Јас ке земам пред тебе.И не замарај не пуни страницитеso te mace be mrslak oti nema da zemes pasos
Прост...so te mace be mrslak oti nema da zemes pasos
Potvrda od zdruzenie vo Strumica i izvod od dedo roden pred 1920. Pa ce vidime se nadevam/e na uspeh..pozzz2 do 4 meseci ke bides na finalna so kakvi dokumenti si
ајде кога ќе ти се смени на финална ќе кажишI jas cekam seuste na soglasuvanje intervju 23.11.2017
Не можеш зашто тоа не е лична карта, туку дозвола за престој (и работа најверојатно) во Бугарија. Кога ќе земеш државјанство, со таа лична карта што ќе ја извадиш потоа, ќе можеш да работиш во ЕУ и во Швајцарија.Aj da prasam i jas nesto, koj e zapoznat i od iskustvo ako moze da mi odgovori: dali samo so bugarska licna karta moze da rabotis i zivees konkretno vo Svajcarija? BG pasos nemam, u procedura sum, cekam intervju. Fala.
Za svajcarija drugarcinja vi treba viza ne moze so licna karta i pasos ....Не можеш зашто тоа не е лична карта, туку дозвола за престој (и работа најверојатно) во Бугарија. Кога ќе земеш државјанство, со таа лична карта што ќе ја извадиш потоа, ќе можеш да работиш во ЕУ и во Швајцарија.
Ne moze,ti treba pasos.Aj da prasam i jas nesto, koj e zapoznat i od iskustvo ako moze da mi odgovori: dali samo so bugarska licna karta moze da rabotis i zivees konkretno vo Svajcarija? BG pasos nemam, u procedura sum, cekam intervju. Fala.
Прашај во некое здружение. Во Струмица има едно па ако живееш близу Струмица, најпаметно би ти било да прашаш таму и да не си лупнеш пари безвезеЗдраво, дали се добива пасош со документ од прадедо/прабаба од пред 1918 а на документот е наведено дека е Македонец мојот прадедо/прабаба. (Ко демек пред 1918 сите биле бугари поради нивниот попис и немам гајле ќе земам пасош)
Вистина ли е ова? Благодарам.
Jas neveruvam vo takva srejka , posto ja osetiv na svoj grb preku roditel[DOUBLEPOST=1539812109][/DOUBLEPOST]Druze ako si preku roditel baba dedo nema sreka si zimas odma a za drygite e srekja
plus i preku baba prababa i dedo pradedoJas neveruvam vo takva srejka , posto ja osetiv na svoj grb preku roditel
Кое здружение?Прашај во некое здружение. Во Струмица има едно па ако живееш близу Струмица, најпаметно би ти било да прашаш таму и да не си лупнеш пари безвезе