Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Со какви документи си? Ептен сме блиску
Потврда од Струмица. Знам дека сме блиску, те следам уште кога почна постапка. Само не знам дали ја однесе воената книшка или остана само на потврда.

Член од
19 јануари 2016
Мислења
38
Поени од реакции
61
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
543*/2014 denes mi se smeni ovaj status, inaku 3-ca zaedno bevne preku konzulat bitola, jas bev so prv bratuced pred 1.5 god dopolnitelno dostaveno, pred 1.5 mesec pak dopolnitelno dostaviv od dedo 1919 god + potvrda od zdruzenie
, drugiot bese so 1 bratuced-odbien denes
tretiot bese samo so potvrda od strumica-odobren i nemu denes

samo da prasam sega kolku vreme se ceka od ovaj status do potpisuvanje ukaz?

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
543*/2014 denes mi se smeni ovaj status, inaku 3-ca zaedno bevne preku konzulat bitola, jas bev so prv bratuced pred 1.5 god dopolnitelno dostaveno, pred 1.5 mesec pak dopolnitelno dostaviv od dedo 1919 god + potvrda od zdruzenie

Toj so e odbien od ni na sovet nema pominato[DOUBLEPOST=1537280809][/DOUBLEPOST]

Se caka 2 do 5 meseca

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Конечно, од сабајлево ставени и последните бројчиња од протоколите 2014 до 10000/2014 на финална.
Логично би било да продолжат да ги разгледуваат по број на преписка а не по број на молба или грешам?Пошто тој протокол беше со број на преписки на кандидатите а оној после него е со број на молби!

Член од
18 август 2017
Мислења
276
Поени од реакции
260

Zdravo Cale cestito kolku vreme bese na finalna od koja data si na finalna.pozu

Член од
6 август 2018
Мислења
36
Поени од реакции
12
So sreca da ti e odenjeto :)
eve sega citam Brunhilda velit samo zaverka na notar trebit po novo.
-----------------------------------
Mozit da bidet preveden i tuka vo MK a tamu da se zaverit kaj notar
ili morat preveden da bidet samo od preveduvaci vo BG?
Da ama kaj notaro nema odma da ti go zaceri
Za nekolku dena
I so prajme sega
Ako ti treba odma
Odi bt legalizirajgo kako I site I ne se zebavaj pa posle pak da odish bugarija[DOUBLEPOST=1537281453][/DOUBLEPOST]
So sreca da ti e odenjeto :)
eve sega citam Brunhilda velit samo zaverka na notar trebit po novo.
-----------------------------------
Mozit da bidet preveden i tuka vo MK a tamu da se zaverit kaj notar
ili morat preveden da bidet samo od preveduvaci vo BG?
Od kade sikavadarci

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Потврда од Струмица. Знам дека сме блиску, те следам уште кога почна постапка. Само не знам дали ја однесе воената книшка или остана само на потврда.
Воената книшка не ја ни вадев од трново. Чичко ми најде крштеница од бугарска егзархија за дедо ми. Ако недај боже ме вратат на дополнителна пак ќе мора да чекам ама што е тоа е. Сега сум само со потврда од Македонско-Бугарско Пријателство. Би требало да влеземе во финална за 1 месец од сега.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Da ama kaj notaro nema odma da ti go zaceri
Za nekolku dena
I so prajme sega
Ako ti treba odma
Odi bt legalizirajgo kako I site I ne se zebavaj pa posle pak da odish bugarija[DOUBLEPOST=1537281453][/DOUBLEPOST]
Od kade sikavadarci
Како бе за неколку дена заверка на нотар? :facepalm: Не треси глупости аман, ви напишав јас како оди таа работа па ако сакате и во Тирана во амбасада одете заверувајте документи, ваша работа.

Член од
25 јули 2018
Мислења
13
Поени од реакции
28
Zdarvo na site.

Dali ima nekoj sto znae kolku e tocnata minimalna i maksimalna vremenska ramka na cekanje za potpis na ukaz (dokumenti preku roditel , primer od 1-5 meseci)?

Последно уредено:
Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Zdarvo na site.

Dali ima nekoj sto znae kolku e tocnata minimalna i maksimalna vremenska ramka na cekanje za potpis na ukaz (dokumenti preku roditel , primer od 1-5 meseci)?
Законска рамка одамна е непознат поим кога се работи за бугарско државјанство!Оние што се со родител дирекно одат на интервју што значи избегнуваат вадење на происход и автоматски си го скратуват времето за 1 година и повеќе(мајка ми толку го чекаше произходот).+ тоа нема што да се потресуваш дали ќе те стават на дополнителна или не и да чекаш уште 2-3 години како овие од 2014 па и нас од 2015/16.Има разлика сепак,ако чекаш + еден па и два месеци повеќе за потпис од вицето и да си 2-3години на дополнителна!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom