Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 мај 2018
Мислења
94
Поени од реакции
27
neberi gajle ke ti dadet pozitiven odgovor aku si pominat dobre vo interviuto i as somoi 2 drugari bemev na 2013 godina as so dokument ot cicko a tie dvacata so nikakvi dekument na site ni dadoja pozitiven odgovor i sega esme na proverka ot vice presidentot
Драги пријатели,
дали може да ми кажете што значи ова. Ја сум од 2013, бев до сега 8 пати у Бугарија. 1 посредник ми умре на лице место, бев враќан на дополнителна постапка, документи немам за потекло, само од прв братучед. До сега целата постапка ме кошташе околу 800 евра. Ќе има ли среќа за вакво ликче или ова се прави пред да ме прекратат.

По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Член од
28 ноември 2012
Мислења
91
Поени од реакции
46
Dali znae nekoj koga gi pustaat tie dve diplomatski posti od Bitolskata ambasada ? Koj meseci ?

Член од
28 јули 2015
Мислења
107
Поени од реакции
107
Go pronajdov pradedomi na spisocite deka sluzel bugarska vojska vo balkanskite vojni,no nemozam nikako da najdam i izvadam negov izvod na umreni ,pa prasanjeto mi e kakvi dokumenti baraat vo arhivot vo V.Trnovo za da dokazam vo kakvi rodninski vrski sum so liceto za koe baram da mi izdadat potvrda deka sluzel bugarska vojska, dali izvodot na babami kade stoi koj i bil tatko na babami ke bide dovolen da se povrzam so pradedomi

Член од
5 март 2018
Мислења
156
Поени од реакции
275
Go pronajdov pradedomi na spisocite deka sluzel bugarska vojska vo balkanskite vojni,no nemozam nikako da najdam i izvadam negov izvod na umreni ,pa prasanjeto mi e kakvi dokumenti baraat vo arhivot vo V.Trnovo za da dokazam vo kakvi rodninski vrski sum so liceto za koe baram da mi izdadat potvrda deka sluzel bugarska vojska, dali izvodot na babami kade stoi koj i bil tatko na babami ke bide dovolen da se povrzam so pradedomi
Druze daj link i jas da go najdam mojo dedo oti majka frlile se vklucuvajki o voenata kniska

Член од
21 септември 2008
Мислења
267
Поени од реакции
84
Само за 1912-13та е фајлов, има ли и за други години за да можам да проверам?
Македонец ајде трк малце историја да научиш за Македонско-одринската чета па после со барањава.

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Како што пишав вчера, за бројчињата што беа на проверка од вицепрезидентот, па вчера на положително, еве денес сите се со укази, кои во Битола кои во Скопје

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Македонец ајде трк малце историја да научиш за Македонско-одринската чета па после со барањава.
Не за таа чета, него дали има овакви онлајн документи од други години од лица од мк кои биле пишувани како бугари.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom