Кој ви е крив што сами не си ги бркате работите и чекате се од посредникот што ви брка работа и нештата сами да се случат. Вашите посредници се сите до еден неписмени колку и филмови да ви прават и да се водите на муабетот "на многу им има извадено државјанства". Мислите тие ќе решаваат вакви проблеми, па една молба не знаат да напишат copy-paste све. Чим си заглавен 3-4 години на дополнителна што не е нормално кога знаеме дека 18 месеци беше максимум законски значи има некој проблем за што треба да се реагира. Како да се реагира? Сте прочитале на Ланджиев да му пишете и сите ајде, па кој е тој да ви ги решава проблемите, ќе ви врати маил Ок и толку. Јас да ви ги решавам проблемите? Има начини верувајте, уклучете се малку и реагирајте, како што во МК би се жалеле и праќале писма (знаете каде и законски дека мора да ви одговорат) така и во БГ и не чекајте
Кој ви е крив што сами не си ги бркате работите и чекате се од посредникот што ви брка работа и нештата сами да се случат. Вашите посредници се сите до еден неписмени колку и филмови да ви прават и да се водите на муабетот "на многу им има извадено државјанства". Мислите тие ќе решаваат вакви проблеми, па една молба не знаат да напишат copy-paste све. Чим си заглавен 3-4 години на дополнителна што не е нормално кога знаеме дека 18 месеци беше максимум законски значи има некој проблем за што треба да се реагира. Како да се реагира? Сте прочитале на Ланджиев да му пишете и сите ајде, па кој е тој да ви ги решава проблемите, ќе ви врати маил Ок и толку. Јас да ви ги решавам проблемите? Има начини верувајте, уклучете се малку и реагирајте, како што во МК би се жалеле и праќале писма (знаете каде и законски дека мора да ви одговорат) така и во БГ и не чекајте гром од ведро небо.
Јас не одев со посредник, сама си ги средив и доставив документите. Не ја разбирам потребата од понашање како твоево...?
Форумот не е за да се докажуваме кој е по паметен, туку за да си разменуваме мислења и искуства.
Во 2014 знаеме добро сите зошто настанаа проблемите... јас само барам мислење од сите заглавени како мене ...