Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Ова денес го приметив. Не е потребен дополнителен коментар.

Прегледај го приврзокот 188387[DOUBLEPOST=1522613535][/DOUBLEPOST]

Ова вика "да" (2007).

За нивни услови.

Прегледај го приврзокот 188388
Што тресеш глупости.Систина ти е приватна болница.Да си видел билборд од некоја државна болница ќе те разберев но вака...

Мило ми е што луѓе како тебе ја напуштаат државава.Тоа значи дека сепак постои шанса да станеме нормална држава.

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
И сегa е тaкa.Сo прoизхoд кoј мoже секoј дa гo извaди, секoј штo се вели,земaш визa д и сo визaтa дoбивaш лк зa пoстoјaн престoј и пoсле 5 гoдини држaвјaнствo.
Дали со таа лична карта може да се работи во странство или само во Бугарија?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Дали со таа лична карта може да се работи во странство или само во Бугарија?
Акo е фирмaтa Бугaрскa и aкo е регистрирaнa зa рaбoтa нaдвoр oд Бугaријa.И сaмo 3 месеци мoжеш кoлку Мк пaсoшoт штo ти дoзвoлувa

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Што тресеш глупости.Систина ти е приватна болница.Да си видел билборд од некоја државна болница ќе те разберев но вака...

Мило ми е што луѓе како тебе ја напуштаат државава.Тоа значи дека сепак постои шанса да станеме нормална држава.
1. Ја промаши поентата на постот.
2. Многу ќе ми биде мило што ќе ја напуштам МК. Бидејќи само вакви ќе останат:

Capture.PNG

Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277
leka nok lud kris
davat zlaten davat

Auuu ova info od kaj Peter Kolev ti e 100%
bgcosulate <bgconsulate@mt.net.mk>
Трјабва да представите документ(независимо как'в) от ваши родители, дедо, баба, прадедо и т.н. от којто да е видно, че имате б'лгарско потекло. Удостоверение, издадено от б'лгарско сдружение

ште го приложим к'м другите документи.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Темава е за твитер „херои“ да си се запознаат повторно самите себе и да си ги редефинираат родителите и 10 генерации наназад....во меѓувреме загрижено да твитаат за несреќната судбина на фајром и учат блгарски песнички за второ одделение за да се доизрезилат до крај во животот.
Суво злато да иде со тоа пасошот не би го праел ова што го праите.

...и сега само чекајте банче вие што сте коментирале како мене пошо темава е строго за консултации.

Член од
19 март 2018
Мислења
11
Поени од реакции
0
So tatko sto ima bugarski pasos na intervju bev vo juni 2016god.Statusot seuste mi stoi: Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване. Dali nekoj znae koga da ocekuvam nekakva promena na ovoj status?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
So tatko sto ima bugarski pasos na intervju bev vo juni 2016god.Statusot seuste mi stoi: Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване. Dali nekoj znae koga da ocekuvam nekakva promena na ovoj status?
Чекaј мaлце сеa кoa ке ти се нaфрлaт сo прaшaњa кaде интервјутo,кaкo тaткo ти дoбил пaсoш,пoтврдa имaш ли oднесенo,oргинaлите ли си ги предaл пa пoсле стaтистикa дa нaпрaвaт пa ке ти oдгoвoрaт.Пa некoј ке се јaви декa сте блиску сo брoјчињaтa,пa ке се дoнесе зaкључoк декa билa зaкoченa рaбoтaтa зaштo ете преку рoдител не дaвaле и тaкa дo Кинa и нaзaд

Altair75

MasterAssassin
Член од
7 ноември 2017
Мислења
699
Поени од реакции
3.936
Na moj kolega denes mu e potpisan ukaz.... intervju Sofija, septemvri ili oktomvri 2016 (ne se sekava data tocno vozbuden e mnogu), na proverka od vicepresident od dekemvri 2017, so poteklo od brat bg passport i stari dokumenti od dedo mu voena kniska i uste nekoj drugi stari dokumenti.[DOUBLEPOST=1522672254][/DOUBLEPOST]E sega me zbunuvat datite na prepiskata. Skoro vo isto vreme bev i jas na intervju, ama vo Bitola konzulat i moeto brojce e 21***/2016, a negovoto 8436/2016. Mnogu razlika vo broe i. Ima li vrska broevite od prepiska ako si bil Sofija od tie öreku Bitola... 13000 razlika za period od 2-3 nedeli e mnogu. Aj bidi pameten sega :) inaku jas cekam potpis od viceprezident od 1 fevruari 2018, bez stari dokumenti, preku prv bratuced i plus prilozen proishod sto go izvadiv 2007 od ambasada vo Skopje... togas ne ja zavrsiv rabotata do kraj i od 2016 fevruari podnesov odnovo dokumenti za da mi izdadat nov proishod za da pocnam procedura (za da ne prasuvte go pisuvam ova :) ) ...i to

Attachments

Последно уредено:

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Да не си грешка нешто?
Дали проверуваш правилно?
Во Софија беше или во амбасада?
Неможе со татко толку долго на задолжителна проверка да бидеш,треба да се јавиш или да пишеш мејл да ти кажат во што е работата.
Пиши му на тој Александар од правосудие,или на некј од другите службени мејлови,зошто за тој статус две години многу е.
a_landzhev@justice.government.bg
bgcitizen@justice.government.bg

Член од
19 март 2018
Мислења
11
Поени од реакции
0
Да не си грешка нешто?
Дали проверуваш правилно?
Во Софија беше или во амбасада?
Неможе со татко толку долго на задолжителна проверка да бидеш,треба да се јавиш или да пишеш мејл да ти кажат во што е работата.
Пиши му на тој Александар од правосудие,или на некј од другите службени мејлови,зошто за тој статус две години многу е.
a_landzhev@justice.government.bg
bgcitizen@justice.government.bg
Znam deka e mnogu i zatoa mi e cudno.Vo Sofija bev na intervju.Koga go prasuvam posrednikot mi veli cekaj rano e znaes kolku od 2014god cekaat...A koga gi poddavav dokumentite mi rece deka so tatko mnogu pobrzo kje go dobies pasosot...komu da veruvam stvarno neznam.

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Na moj kolega denes mu e potpisan ukaz.... intervju Sofija, septemvri ili oktomvri 2016 (ne se sekava data tocno vozbuden e mnogu), na proverka od vicepresident od dekemvri 2017, so poteklo od brat bg passport i stari dokumenti od dedo mu voena kniska i uste nekoj drugi stari dokumenti.[DOUBLEPOST=1522672254][/DOUBLEPOST]E sega me zbunuvat datite na prepiskata. Skoro vo isto vreme bev i jas na intervju, ama vo Bitola konzulat i moeto brojce e 21***/2016, a negovoto 8436/2016. Mnogu razlika vo broe i. Ima li vrska broevite od prepiska ako si bil Sofija od tie öreku Bitola... 13000 razlika za period od 2-3 nedeli e mnogu. Aj bidi pameten sega :) inaku jas cekam potpis od viceprezident od 1 fevruari 2018, bez stari dokumenti, preku prv bratuced i plus prilozen proishod sto go izvadiv 2007 od ambasada vo Skopje... togas ne ja zavrsiv rabotata do kraj i od 2016 fevruari podnesov odnovo dokumenti za da mi izdadat nov proishod za da pocnam procedura (za da ne prasuvte go pisuvam ova :) ) ...i to
cestito sepak bil so dokumenti premnogu jaki pozz se najdobro

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom