Не го прашав посредникот како се вика точно тој докумет што го вадеше. Не знам да ти кажам.Дали мислиш на Удостоверението за родствени врзки кое го издаваат од општината во Бугарија кадешто се има реристрирано братот или станува збор за некаква друга потврда што ја издаваат од М за внатрешни работи?
Ne moze da bidat tolku ama moze duplo da bidat ,namerno gi razvlecuvat vremenski da ne gi odbijat site od ednska da se digne galama lopovi prevari takticki smislenoNajnovo info od blizok covek na Petar Kolev ke se organizira protest pred ambasada ke bide prisuten i karakacanov[DOUBLEPOST=1516811552][/DOUBLEPOST]Ako 2017 se 666 togas 2018 ke bidat 66 000 odbieni
toa go sfativme, no do koga ke ne drzat so ovoj status?Денес при консултација во Амбасада на Република Бугарија во Скопје,ме известија дека проверката од вицепрезидента е нов поледен статус пред издавањето на указот,дека по новите правила овој статус стои од моментот кога досието оди до Вицепрезидента до самиот чин на издавање на указот.
Информацијата ја добив на добро познатиот контакт телефон од службеникот кој што се јави.
Секој обид на посредниците за време на овој статус да дојдат до некое евро преку потврди и друштва е последен обид за крадење на кандидатите.
Ми рекоа дека овој статус стои од 30 до 90 дена....Но со нивните термини не се знае ..toa go sfativme, no do koga ke ne drzat so ovoj status?
Pa Karakacanov e del od vladeackata koalicia,zarem ke protestira sam protiv sebe, ako saka da ima promeni neka mu se zakani na Bojko deka ke ja napusti koalicijata ako se prodolzi so ovaa politika I problemot ke bide resen.[DOUBLEPOST=1516816624][/DOUBLEPOST]Najnovo info od blizok covek na Petar Kolev ke se organizira protest pred ambasada ke bide prisuten i karakacanov[DOUBLEPOST=1516811552][/DOUBLEPOST]Ako 2017 se 666 togas 2018 ke bidat 66 000 odbieni
Sto tuku pisis Bugarski koga si od Makedonija , ili mislis deka so ova pokazvis kolku si pameten, uste I umoj ke delis a nemas za sebehttp://m.focus-news.net/?action=news&id=2480905
Според мене това е истината. Това е истинската причина да ве одбиваат.Не видјах никој да прочете и коментира ,а вс'штност е доста важно.
Никој не коментира,заштото ви боли курац,или кој каквото има,но истината е една, и тја е,че нито един-единствен човек от този форум не каза чистос'рдечно с р'ка на с'рцето :да,като взема паспорт ште допринеса по нјакак'в начин за тази д'ржава,тја ште има такава и такава полза от мен....не баце,пасошот у рака,курот подмишка и гитла.
Затова не се с'рдете като ви отказват гражданство,ништо лично.
Ти сакаш да кажеш дека во Софија биле наивни и давале државјанства од љубов? Знаеме зошто даваа т.е. која беше политиката и после нели договарањата и знаеме зошто 90% од македонците бараат. А сега кога се ''нормализираа'' работите таму и почнаа да бараат оригинални документи и што ли не нема зошто да се лутиме, тоа што го кажуваш е јасно од давна. Напишав еднаш - Промоцијата св'ршиhttp://m.focus-news.net/?action=news&id=2480905
Според мене това е истината. Това е истинската причина да ве одбиваат.Не видјах никој да прочете и коментира ,а вс'штност е доста важно.
Никој не коментира,заштото ви боли курац,или кој каквото има,но истината е една, и тја е,че нито един-единствен човек от този форум не каза чистос'рдечно с р'ка на с'рцето :да,като взема паспорт ште допринеса по нјакак'в начин за тази д'ржава,тја ште има такава и такава полза от мен....не баце,пасошот у рака,курот подмишка и гитла.
Затова не се с'рдете като ви отказват гражданство,ништо лично.
Држи вода тоа што велиш. Ама темата не е за размена на емоции. А второ - не си веруваме доволно еден на друг за да се отвараме тука на тој начин.Никој не коментира,заштото ви боли курац,или кој каквото има,но истината е една, и тја е,че нито един-единствен човек от този форум не каза чистос'рдечно с р'ка на с'рцето :да,като взема паспорт ште допринеса по нјакак'в начин за тази д'ржава,тја ште има такава и такава полза от мен....
Дечки дедо ми служел Бугарска војска 100% ама книшката воена е загубена.Има ли шанси некакви од некој архиви да се изадат податоци за него?
Момче, треба да знаеш која година бил дедо ти бугарски војник, и во кој град и која чета. Јас знаев град и година на служење..побарав на интернет која чета била таа и таа година во тој град.... си пополнив онлајн барање ( зајавление некако се викаше) и плус едно испечатив го потпишав..скенирав и приложив...се тоа онлајн. Потоа тие го најдоја....и ми испратија сметка да ја платам...кошташе 10 еур,Документот ми го испратија по пошта. сосема коректно. ти посакувам среќа. Имаш се на веб сајтот. те молам не ми поставувај дополнителни прашања... ти кажав..се.