075775594Imas tel, broj od preveduvackata Dobrina?
075775594Imas tel, broj od preveduvackata Dobrina?
Kakvo e Vase mislenje za Blgarite vo Albania i na kosovo se gi priznaa kako malcinstvo,ke dobiet li bez dokument za poteklo grazdanstvo?Tuka se spomna i za Makedoncite nesto ke se sluci taka? Toa e sve politika,za niv I nie sme Bugari I toa ne malcinstvo tuku mnozinstvo no za dobivajne drzavjanstvo sme morale da dokazime deka sme,hahaha sve e politika,a dali ke I'm olesnat za tie od Albania odgovorot e ne,tie samo sakaat da sobiraat politicki poeni vo Bugarija da kazuvaat kakva golema pobeda osvoile I'm go priznale malcinstvoto, sekogas nie od Makedonija ke imame prednost da se nadevame deka ke pocnat naskoro da davaat,ne I'm e od interes da odbijat 50000,ova I'm e istoriska sansa,ako pocekaat uste malce Zajko ke meni I ime I sve pa koga ke vlezime vo EU veke nikoj nema ni da I'm bara drzavjanstvo I ke propustat istoriska sansa
Првo пoстaпкaтa јa пoчнaв преку неa,прекрaснa женa кoјa рaбoти штo се викa зa бaдијaлa.Пo чеснa личнoст вo текoт нa прoцедурaтa не зaпoзнaв.Меѓутoa прoблемoт сo неa е штo aкo зaпне негде рaбoтaтa тaa не е мнoгу кaдaрнa дa пoмoгне,пa мoрaв дa бaрaм плус пoсредник oд Бугaријa.Инaку oд 1 дo 10 oценкa 10кa зa неa.Секoјa чест и зa тие штo се сo сигурни дoкументи a бaрaaт пoмoш речиси бесплaтнa вo прoцедурaтa немa дa згрешaт дa и се oбрaтaт.Imas tel, broj od preveduvackata Dobrina?
Jas razbrav deka e preveduvacka, ili e I preveduvacka I posrednik?Првo пoстaпкaтa јa пoчнaв преку неa,прекрaснa женa кoјa рaбoти штo се викa зa бaдијaлa.Пo чеснa личнoст вo текoт нa прoцедурaтa не зaпoзнaв.Меѓутoa прoблемoт сo неa е штo aкo зaпне негде рaбoтaтa тaa не е мнoгу кaдaрнa дa пoмoгне,пa мoрaв дa бaрaм плус пoсредник oд Бугaријa.Инaку oд 1 дo 10 oценкa 10кa зa неa.Секoјa чест и зa тие штo се сo сигурни дoкументи a бaрaaт пoмoш речиси бесплaтнa вo прoцедурaтa немa дa згрешaт дa и се oбрaтaт.
Нaплaќa сaмo зa превoди a те нaсoчувa штo кaкo и кaде фaктички тoa штo вие гo сметaте зa пoсредник.Те нaсoчувa,a нaплaќa сaмo превoди[DOUBLEPOST=1511905471][/DOUBLEPOST]Инaку пoсредник зa мене престaвувa нештo сoсемa другoJas razbrav deka e preveduvacka, ili e I preveduvacka I posrednik?
Значи треба бр.на преписка а не бр.на молба така?ДО
МИНИСТ'РА НА ПРАВОС'ДИЕТО
НА РЕПУБЛИКА Б'ЛГАРИја
М О Л Б А
От _______________ с ЕМБГ ________________, родена в град _________________, Р. Македонија, с номер на преписка за б'лгарско гражданство No. XXXX/2014
УВАЖАЕМА ГОСПОЖА МИНИСТ'Р,
Молја да б'дат приложени доп'лнителни документи к'м преписката ми за получаване на б'лгарско гражданство.
Прилагам:
1.) Преведен и легализиран акт за см'рт за моја роднина, XXXXXXXXX (Нотариални заверено копие вјарно с оригинала)
2.) Преведен и легализирано удостоверение за венчаване на баба ми, XXXXXX XXXXX XXXXX
3. Свидтелство за венчание на прадјаадо ми XXXXXXX XXXXXX
4. Копие от паспорт
Дата: 28.11.2017 ПОДПИС НА МОЛИТЕЛја:
гр. Софиа _____________________[DOUBLEPOST=1511890493][/DOUBLEPOST]
Врска нема. Јас и братучед ми, исти документи. Без оригинали. Он помина, јас не.! Не ширете дезинформации, шо ќе им текне то си прават.Ти бе другар однесе оргинали? Нели викаше кој ги е.е ништо не им носам? Се противеше кога кажувавме носете оригинали додека не ве вратиле на дополнителна. Сега трчате ама џабе , ќе окапете уште нови две години до повторно разгледување. Сега пе инаетете се кој ги е.е......
Kazi koga dobil,zatoa sto so isti dokumenti eden period davaat a drug period redat na dopolnitelna ili odbivaat,a nekogas I kako ke I'm tekne ili kakva ti e srekata.Врска нема. Јас и братучед ми, исти документи. Без оригинали. Он помина, јас не.! Не ширете дезинформации, шо ќе им текне то си прават.
da, brojot tvoj na prepiskaЗначи треба бр.на преписка а не бр.на молба така?
Ако во исто време исти ден бевте на интервју , тогаш да, тој имал среќа. Ако сте биле во различни периоди тогаш нема врска со среќа.Врска нема. Јас и братучед ми, исти документи. Без оригинали. Он помина, јас не.! Не ширете дезинформации, шо ќе им текне то си прават.