Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 октомври 2015
Мислења
24
Поени од реакции
15
Абе луѓе не се карајте. И јас кога поднесував иницијално го носев и оригиналот. Им го покажав го видоа. И тетките ми рекоја ако треба ќе ти го побараат. Не ми го зедоја оригиналот кога поднесував.

Се мена законот таму април 2017 година. Новата дополнителна што е со запирка е заради тоа и затоа ги бараат документите пак. Се е за пари... Никој не знаеме шо и како е точно. Тука сме за да си поможиме едни на други.

Јас пробувам да ги научам следните работи:
- Дали можи да не се испрати оригиналниот документ (туку да се испрати заверена копија од оригиналниот документ - во мојот случај крштениче од Блгарска егазрхија). Тој ми е еден и ако му го дадам оригиналот ако го загинат ќе немам друг.
- Дали бидејќи ја почнав постапката преку козулатот, дали можи да го однесам дирекно документот во Софија, бидејќи таму до 9.3.2018 има дата до која треба да се достават докуемнтите за дополнителна. Или пак треба да се закажи термин. Или пак нема да ме примат таму воопшто бидејки постапката се започната преку конзулат.

Во амбасадата ми рекоја не се надлежни за мене бидејки постапката ми е преку конзулат. Од понеделник ќе видам и то па ке ви пишам. А ќе звонам и во МП па да видам шо ќе кажат од таму.

Последно уредено:
Член од
28 ноември 2012
Мислења
91
Поени од реакции
46
Зошто не разберите дека нема најбрза процедура колку и да платиш исто чекаш и ти како другите ако ти се во ред докумемтите.[DOUBLEPOST=1511666024][/DOUBLEPOST]Na finalna od 17 sept smenet status vcera ili denes.

Attachments

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Имам поднесено со прв братучед ,пред 2 месеци дадов потврда од БКК од кај Лазар на интервју бев март 2016
Сега ти преостанува само да чекаш и во меѓувреме да се обидеш да најдеш било каков стар документ од егзархија или воена книшка зошто сега за сега не се поминува ниту со братучед ниту со потврда од здружение.Можно е во иднина да се прифаќаат потврдите но нема никаква гаранција за тоа.

Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
Вчера се сретнав со еден познаник и замислете му бил потпишан указ иако знам дека летото не му однесол документи за потекло бидејќи познавајќи ги немаше.летото го правевме муабетот за документи за потекло бидејќи беше на дополнителна.значи ако не ме мами работава со гражданство е чиста лотарија.

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Вчера се сретнав со еден познаник и замислете му бил потпишан указ иако знам дека летото не му однесол документи за потекло бидејќи познавајќи ги немаше.летото го правевме муабетот за документи за потекло бидејќи беше на дополнителна.значи ако не ме мами работава со гражданство е чиста лотарија.
A so kakov document bese toj?

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Koga jas gi nosev dokumentite odnosno izvodite mi napravija samo kopija od niv i mi gi vratija osven mojot izvod koj sto go zadrzija. seuste sum na zadolzitelna pa dali treba da mu gi odnesam sega i ostanative orginali??
подобро однеси ги.
Абе луѓе не се карајте. И јас кога поднесував иницијално го носев и оригиналот. Им го покажав го видоа. И тетките ми рекоја ако треба ќе ти го побараат. Не ми го зедоја оригиналот кога поднесував.

Се мена законот таму април 2017 година. Новата дополнителна што е со запирка е заради тоа и затоа ги бараат документите пак. Се е за пари... Никој не знаеме шо и како е точно. Тука сме за да си поможиме едни на други.

Јас пробувам да ги научам следните работи:
- Дали можи да не се испрати оригиналниот документ (туку да се испрати заверена копија од оригиналниот документ - во мојот случај крштениче од Блгарска егазрхија). Тој ми е еден и ако му го дадам оригиналот ако го загинат ќе немам друг.
- Дали бидејќи ја почнав постапката преку козулатот, дали можи да го однесам дирекно документот во Софија, бидејќи таму до 9.3.2018 има дата до која треба да се достават докуемнтите за дополнителна. Или пак треба да се закажи термин. Или пак нема да ме примат таму воопшто бидејки постапката се започната преку конзулат.

Во амбасадата ми рекоја не се надлежни за мене бидејки постапката ми е преку конзулат. Од понеделник ќе видам и то па ке ви пишам. А ќе звонам и во МП па да видам шо ќе кажат од таму.
1. Нема да ти го загубат документот без гајле. Се што си оставил кај нив оди во архива и на крајот од постапката ти се враќа пак.

2. Ако си преку конзулат оди си преку конзулат пошо незнам дали ке ти ги примат во Софија на шалтер.

Зошто не разберите дека нема најбрза процедура колку и да платиш исто чекаш и ти како другите ако ти се во ред докумемтите.[DOUBLEPOST=1511666024][/DOUBLEPOST]Na finalna od 17 sept smenet status vcera ili denes.
Што бројче си ? Со каков документ? Оригинал оставен во МП или ?

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Pa i jas ne odnesov nikakvi dopolnitelni dokumenti :) pa sega dali ke potpise ukaz ili ne ke vidime

Член од
6 ноември 2017
Мислења
5
Поени од реакции
1
Bev na intervju 27.10.2016, smeni mi se status na finalna 25.11.2017. Interesira me posle kolko se menja status od finalna na sledeci?

Член од
8 септември 2017
Мислења
38
Поени од реакции
43
Da se razbereme, ne e problem dali kje vi odobri sovetot (gore dole na 80% kje vi odobrat) ima pogolem problem posle toa i zasega nereshliv i nejasen a toa e potpisot za ukaz od Jotova. Nema rokovi se ceka i povekje od edna godina (kaj 99% sto stignale do toa nivo) a i ne se znae dali i koga kje se reshi toj problem. Zatoa odobruvanjeto od sovetot ako porano bese 90% zavrshena rabota sega e obratno zavrshena e samo 10% a ostanatite 90% ostanuvaat vo racete na vizeprezidentot - Jotova

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Da se razbereme, ne e problem dali kje vi odobri sovetot (gore dole na 80% kje vi odobrat) ima pogolem problem posle toa i zasega nereshliv i nejasen a toa e potpisot za ukaz od Jotova. Nema rokovi se ceka i povekje od edna godina (kaj 99% sto stignale do toa nivo) a i ne se znae dali i koga kje se reshi toj problem. Zatoa odobruvanjeto od sovetot ako porano bese 90% zavrshena rabota sega e obratno zavrshena e samo 10% a ostanatite 90% ostanuvaat vo racete na vizeprezidentot - Jotova
WOW navistina li? dojdi da ti stavi tetka candy 5ka na raceto :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom