Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Mi go pratija istiot email kako na @responsible deka mora i godina na sluzenje pa nesto molba da ne treba direktno preku linkot na stranicata sto im e da se popolnat podatocite ? Izgleda ne mozat da najdat bez godina na sluzenje :'(
Имав објавено на форумов едно време т.е. преведоно од бугарски што треба од документи и еден член ме демантира само не знам дали за изводите беше дека не треба преведени да се и легализирани туку и оригинал скенирани поминувале, а за тоа дали со име и презиме, дата и место на раѓање само поминувале не знам, не ми се верува.
Има на страницата електронска молба, да се направиш на удрен, можеш да ја пополниш и пратиш а они ќе ти вратат ако има проблем, друго не знам. Подобро така него емаил да им пишиш.

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Сепак, на крај излегува дека се‘ е лотарија. На пример, во една фамилија 3 члена аплицираат со еден ист документ, двајцата добиваат, еден не добива. Нема образложение зошто и како и навидум нема никакви причини за таков исход; но се случил, за ова пред неколку дена ми кажаа роднини. Зависи од тоа каков им е денот на службениците. На крај после сите дискусии, тупења, нервози, недоразбирања, сите ќе сфатат дека нема некое посебно правило за добивање пасош, ако се достават документите кои ги бараат, тоа е тоа, ако нешто фали ќе вратат на дополнителна и се чека. Од тоа што слушам, вон форумов, ситуацијата е многу подобра. Тука на форумов многу се тупи, од страв и несигурност. На сите во Македонија им е иста ситуацијата. Владее депресија, анаксиозност, параноја; и сето тоа од разбирливи причини...

Член од
27 октомври 2017
Мислења
10
Поени од реакции
5
Сепак, на крај излегува дека се‘ е лотарија. На пример, во една фамилија 3 члена аплицираат со еден ист документ, двајцата добиваат, еден не добива. Нема образложение зошто и како и навидум нема никакви причини за таков исход; но се случил, за ова пред неколку дена ми кажаа роднини. Зависи од тоа каков им е денот на службениците. На крај после сите дискусии, тупења, нервози, недоразбирања, сите ќе сфатат дека нема некое посебно правило за добивање пасош, ако се достават документите кои ги бараат, тоа е тоа, ако нешто фали ќе вратат на дополнителна и се чека. Од тоа што слушам, вон форумов, ситуацијата е многу подобра. Тука на форумов многу се тупи, од страв и несигурност. На сите во Македонија им е иста ситуацијата. Владее депресија, анаксиозност, параноја; и сето тоа од разбирливи причини...
Sukur nekoj da napise nesto normalno

S

sefked

Гостин
im pisav na toj mail 2 dena nema odgovor nisto..[DOUBLEPOST=1510659211][/DOUBLEPOST]
i sea so pak treba da se nozat izvodi? koga ke zakazuvas intervju zaedno so proishodot ?
Другар на мене ми одговорија, фино и љубезно, баш на тој маил, во рок од неколку саати.

Да не ја грешиш со мејлот некаде? Прати им име презиме, дата на раѓање, кога си поднел, број, се што имаш. Замоли убаво, се чудам зошто не би ти одговориле.

Инаку изводите ми требаат за да извадам и потврда од БККС...мислам дека не требаат за на интервју или сл.

K

Kiko

Гостин
Конечно го зедов бројчето. 3**/2017. Сеуште Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
Интервју крајот на ноември 2016. Преку прв братучед.
Инаку брат му на братучед ми на финална од август а само месец дена порано од мене интервју.

D

Drexel

Гостин
Ajde malku pozitivno: posle tri nedeli sto bev na proverka od viceprezidenta deneska mi se smeni deka mi e odobren ukaz, znaci ne e se taka crno ko sto izgleda
Знаеш како оди процедура, Бројче, Кога беше на интервју и кои докумемти, А ова 3 недели на проверка кај јотовс баш ме изненади

Член од
3 ноември 2017
Мислења
102
Поени од реакции
61

Stolee

INFINITY TEAM SatelItIN
Член од
3 април 2017
Мислења
265
Поени од реакции
319
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Брат ми 8 месеци на финална, од каде ви е информацијата дека се чека само 6 месеци

Stolee

INFINITY TEAM SatelItIN
Член од
3 април 2017
Мислења
265
Поени од реакции
319
Брат ми 8 месеци на финална, од каде ви е информацијата дека се чека само 6 месеци
Изгледа тие што чекат помалку задолжителна повеќе чекат финална

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Изгледа тие што чекат помалку задолжителна повеќе чекат финална

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Најверјатен извор на информации, изгледа, можеби, и слушнав од некој
Најголем доказ потврдата
Најтрезвена личност кенди

Шта је љепо да си луд

Член од
4 октомври 2017
Мислења
178
Поени од реакции
127
Vaka brojce 14../2014 Dokumenti od pradedomi deka bil bugarski policaec, dokumenti od brat I potvrda. Pet meseci bev na finalna tri nedeli bev na sovetot od gragjanstvo I uste tri nedeli na proverka od viceprezidenta. Iskreno nitu jas ne veruvav ama ete bidnaПрегледај го приврзокот 180285
Брату првиот број ти е 14хх или вториот??????[DOUBLEPOST=1510677895][/DOUBLEPOST]Честитки да си го уновчеш и среќно иселеш по белиот свет

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom