Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Тогаш барај ја во матични книги во софија и нека ти издадат извод за родени од таму и дај ја и умреницата и проблем решен, влечи потекло преку баба ти
Zosto da vadit izvod na rodeni vo sofija? zar umrenicata nemet ista validnost na dokument za dokazvanje na podatoci na edno lice?

D

Drexel

Гостин
Zosto da vadit izvod na rodeni vo sofija? zar umrenicata nemet ista validnost na dokument za dokazvanje na podatoci na edno lice?
Зошто за повржување со предци потребен ти е извод каде пишува мајка и татко на сите предци да се направи непрекината линија, И умреница е само потребна во случај кога тој предок е мртов и мислам дека ги нема сите податоци како извод за родени

M

mucu

Гостин
Луѓе прадедо ми и дедо ми живееле во село на бугарска граница, дали мислите дека врз основа на тоа ќе добијам државјанство? Немам никаков документ освен потекло од здружение.. Еве што пишува за селото:

В краја на 19 век Узем е б'лгарско село в Кривопаланска каза на Османската империја. Според статистиката на Васил К'нчов(„Македонија. Етнографија и статистика“) от 1900 година Узем е населјавано от 330 жители б'лгари христијани.[1]

Цјалото христијанско население на селото е под в'рховенството на Б'лгарската екзархија. По данни на секретарја на екзархијата Димит'р Мишев („La Macédoine et sa Population Chrétienne“) в 1905 година в Узем има 400 б'лгари екзархисти.[2]

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Зошто за повржување со предци потребен ти е извод каде пишува мајка и татко на сите предци да се направи непрекината линија, И умреница е само потребна во случај кога тој предок е мртов и мислам дека ги нема сите податоци како извод за родени
ok. fala

Член од
4 октомври 2017
Мислења
178
Поени од реакции
127
Димит'р Мишев pratete link od knigata na gorenavedeniot deec, ako imate bas me interesira za mojot roden kraj sto pisal

E2E

Член од
11 март 2017
Мислења
79
Поени од реакции
47
Ма нема врска. На протоколот имаат стигнато до 9000 од 2016, сега се некаде до 15-17000 од 2016
Бројчињава ти се бројот на преписка? Јас сум со 105хх/2016 па сеуште нема промена, исто и друкарка е со 105хх/2016 па и кај неа нема. Кај ги наоѓате информацииве?[DOUBLEPOST=1508787596][/DOUBLEPOST]
Denes promena na status , od zadolzitelna vo finalna. Intervju ok 2016
Кој бр на прешиска си? Првите бројки... Онака информационо. Бидејќи и јас бев интервју окт во Софија и сеуште сум на задолжителна. Фала ти

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Бројчињава ти се бројот на преписка? Јас сум со 105хх/2016 па сеуште нема промена, исто и друкарка е со 105хх/2016 па и кај неа нема. Кај ги наоѓате информацииве?[DOUBLEPOST=1508787596][/DOUBLEPOST]
Кој бр на прешиска си? Првите бројки... Онака информационо. Бидејќи и јас бев интервју окт во Софија и сеуште сум на задолжителна. Фала ти
81** brojce.... isto i na soprugot mu se smeni denes, ist den bevme na intervju, 2-3 brojcinja sme eden pred drug

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom