Најубаво ќе биде администраторите да ја затворат темава и ваква тема да нема на форумов бидејќи не е потребна и не е од интерес за Македонија и нејзините граѓани. Исто вие што имате поднесени документи за издавање бугарски пасош да си ги повлечете барањата и наместо да кукате и да барате спас во Буграија или други држави да почните да се борите за сопствената држава Македонија, оти никој во друга држава нема да ви даде подобри услови или да ви обезбеди статус во општеството како што тоа може да го постигнете во сопствената држава. Целта на Бугарија е само да ве искористи привремено за остварување на интересите на бугарската држава и потоа повеќе на Бугарија не и сте потребни и нема да ви пружи никакви услови. Ако самите ние сите не придонесеме и не се бориме за остварување на интересите на Македонија и за подобари услови тука во нашата држава никој нема да го направи тоа за нас, а ниту Грција, Бугарија, Србија или Албанија или било која друга држава нема да ни обезбедат подобри услови за живот и да ни пружат не знам што. Сето ова со пасошите бугарски е само една голема прогпаганда на Бугарија и носење на луѓето во заблуда демек ќе имаат подобар живот се додека Бугарија не ги оствари сопствените интереси, кои не се баш најдобронамерни кон Македонија и Македонецот. Затоа не се лажете и не барајте спас од другите држави и не подлегнувајте на нивната пропаганда, туку напротив борете се и придонесете за сопствената држава и интересите на сопствената држава, а не за интересите на туѓи држави и народи.
Поздрав!
Aiii kakva maloumnost, a izvini, sto mene mi pruzala Makedonija a?
Eve kje ti kazam sto mi pruzala, iskinati nervi so moram da ziveam so svekor i svekrva, sekojdnevni kavgi za pari, so maz so se, na deteto da ne mozam da mu kupam jadenje,, da baram od svekrva mi da mi kupi peleni za deteto, da prosam i molam da se ponizuvam, edni selani teski (na svekor mi i svekrva mi mislev) da me ponizuvaat a vo Skopje sum rodena, za razlika od niv, stasale do nekoe rab,. mesto tuka kaj sto zemaat po 400 evra plata i sega se praat kurac i pol, edni teski selannicista,
Magister sum pa nikoj ne me vrabotuva, samo lazat i partii i se, zemi partiska kniska kje te vrabotime, ne samo sto zemav, odev i po mitinzi samo me lazea, site, site do eden, brakot mi se rastura zaradi gomnava vo koi sto plivam, da, posle kje me ogovaraat ete razvedena, mrzliva, ne raboti, zatoa maz i ja ostavi, kaj da rabotam, a za svekrva mi i svekor mi da ne zboram, sto ni go przat masloto i ni se sitat na makite i edvaj cekaat da se razvedeme, ziveevme vo gjubre, mnogu godini i tek sega odkako vidoa deka kje zimam pasos zedoa go rascistija gjubreto od nasiot sprat, a do togas site pari gi pliskaa na setanje i na turizam, za kurovo zdravje si gi trosea, se samo za inat, za da ne ni bide ubavo, za da ne unistat, da se razvedeme, zosto zaviduvaat, na site, na komsii i na sopstveniot sin duri.
MIZERIJA!
I ne samo sto ja mrazam ovaa drzava, zatoa sto mi gi odzede najubavite godini od mladosta, tuku mi se povrakja od se tuka, od narodot, od malograganstinata, od site!
Da zivee majka Bulgarija, i jas ne se osekjam kako Makedonka, ako mozam uste sega kje zemam eksploziv i kje idam do vlada ili vo centarot da moze da ispozagine kolku moze povekje makedonci, zosto go mrazam oovoj narod, proklet predavnicki i ja mrazam Makedonija!