Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Да ги прашам тие по упатените, дали во законот за бг државјанство пишува дека може да земеш државјанство и со прв братучед? Ако пишува дека може тогаш порано или подоцна мора да го дадат ако се друго е ок во смисла не си осудуван и документите се исправни, инаку ќе го прекршат законот а не верувам во такво нешто, ниту во промена на законот, нема ваљда вмро да оди против нас
можеше.... сега не мојт, така пишвет во законот шо е сега на сила и шо е важечки...
ова ситуација немет врска со то дали некој е со нас или против нас.... од поупатените....

Член од
14 јули 2017
Мислења
145
Поени од реакции
384
можеше.... сега не мојт, така пишвет во законот шо е сега на сила и шо е важечки...
ова ситуација немет врска со то дали некој е со нас или против нас.... од поупатените....
De da vidime so zakon ima, postiraj link.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Да ги прашам тие по упатените, дали во законот за бг државјанство пишува дека може да земеш државјанство и со прв братучед? Ако пишува дека може тогаш порано или подоцна мора да го дадат ако се друго е ок во смисла не си осудуван и документите се исправни, инаку ќе го прекршат законот а не верувам во такво нешто, ниту во промена на законот, нема ваљда вмро да оди против нас
"Б'лгарски гражданин по произход е и всјако лице, което е припознато от б'лгарски гражданин или чијто произход от б'лгарски гражданин е установен с'с с'дебно решение."

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
:masa::pos::lolzz:
za grevovi ste ama pusti maka si imate pa covek da vi prosti :popce:

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
:masa::pos::lolzz:
za grevovi ste ama pusti maka si imate pa covek da vi prosti :popce:
еве и ја со тебе за нешо да се сложам... нејчет луѓево да ја прифатет вистината таква кава шо е... нишо не бидват додека не го изгласет законот, предметите ќе си сејт така во мп и ќе чекат то да се сменит прво
и ќе додаам, ама не им се исмејувам на луѓево..... и не се греота..... си го барет свооето право.... нека се одлучат веќе.... едни дојде менви зак, други дојде на полојна ја завршија, трети дојде.... пак чекај законот....

Последно уредено:
Член од
20 јули 2017
Мислења
3
Поени од реакции
0
Здраво дечки, мене ми закажаа термин за бугарска амбасада за 2018. Дали има некој побрз начин т.е директно преку Софија?

Последно уредено:
Член од
20 јули 2017
Мислења
25
Поени од реакции
135
Здраво дечки, јас сум нова на форумов, скоро 4 години поминаа откако поднесов за Бугарскиов пасош, интервјуто ми беше март 2014, сигурно 2 години бев на дополнителна проверка, а од април месец сум на финална. Мене ме интересира дали било кој од вас или можеби знаете некој, добил бг државјанство врз основа на документ од Бугарски културен клуб?

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Здраво дечки, јас сум нова на форумов, скоро 4 години поминаа откако поднесов за Бугарскиов пасош, интервјуто ми беше март 2014, сигурно 2 години бев на дополнителна проверка, а од април месец сум на финална. Мене ме интересира дали било кој од вас или можеби знаете некој, добил бг државјанство врз основа на документ од Бугарски културен клуб?
Некаде до крајот на 2016 одобруваа државјанства со потврдата од БККС а од почетокот на 2017 почнаа да ги враќаат преписките на дополнителна.Како ќе биди во иднина и дали ќе тргнат работите во наша полза никој не знае.Останува само да чекаме.
Предпоставувам дека имаш поднесено потврда од БККС како дополнителен документ што значи немаш некакои стари документи од егзархија од баба/дедо?

Член од
20 јули 2017
Мислења
25
Поени од реакции
135
Имам поднесено потврда од БКК од Струмица, Лазар Младенов ми го даде, иначе доставував документи и од пра-дедо (умреница), дедо (умреница) и од татко ми извод, сите ги предедов и легализирав во Бугарија. Дека моето потекло е од источна Македонија во тој документ ми пишуваше ко демек пред 1903 година во таа област живееле толку и толку Бугари итн...

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Да,тоа е онаа потврда за потекло што ја доставуваат сите оние што немаат стари документи од егзархија.Имаше инфо пред некоја недела дека ќе има промени во законот за б'лгарите в чужбина и законот за блгарско гражданство а дали навистина ќе има некакви промени,како што пишав останува да чекаме.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Најискрено да ти кажам, со таков документ немам разбрано дали некој зел, обично...

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Mili luge :pipi:
Jas ve razbiram site kolku mnogu vi e vazno i potrebno ova drzavjanstvo. Ama ne veruvam deka mnozinstvoto se zamislilo barem ednas dali zasluzuva Bugarija da mu dade drzavjanstvo i sto napravil toj za taa zemja ( toa e druga tema i ne baram da se otvori i repliki za toa ke gi ignoriram)
Bi trebalo da znaete a ako ne znaete ke ve "prosvetlam" so toa deka ama bas nitu edna drzava vo svetot ne e dolzna pod nitu eden uslov da ni dade drzavjanstvo!
Koj vi rekol deka ke se izdavaat drzavjanstva samo so stari dokumenti?! Toa e minato za sreka.
Bugarija nema nikakva finansiska korist od nas koga aplicirame za drzavjanstvo edinstveno sto plakame drzavna taksa od 50 evra vo budzetot na drzavata. Nema nikakov biznis i manipulacija od strana na Bugarija kon onie sto dokazuvaat poteklo od strana na braka, bratucedi, tetki itn ili potvrdi od zdruzenija. Za tie so potvrdi ako resat da dostavat dopolnitelni dokumenti potvrdata sto se vadi kako duplikat eBESPLATNA! Koga se podnesuvaat dokumentite nisto ne se naplaka pa spored toa sekoj koj ke preceni deka treba da dade dopolnitelen dokument neka go dade.
Vazno prasanje: ZOSTO MP BARA PAK SE STO SME DALE VO DABC?!
- Zatoa sto MP e institucija a veruvam deka znaete deka sekoja institucija raboti samo so originali.
Ne sirete histerija i panika deka nekakva procedura e soprena ili zakocena. Ednistano e USPORENA zardi proverki. Nikoj nikade ne kazal deka tie sto nemaat star dokument nema da dobijat! ZOSTO?!
- Zatoa sto vo periodot vo 2013/2014 godina koga bese izjasneto deka se bara samo star dokument AMBASADITE DABC I MP voopsto ne primaa luge so dokumenti od bkks ili bratucedi i sl.
Vo momentov se prifakaat site dokumenti pa taka da dokolku provenite deka treba da dadete dopolnitelni ili toa go baraat od vas ednostavno napravete go :misticen:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom