Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Тие штo чекaте укaз и нa финaлнa aкo ви е тешкo еве јaс се нaфaќaм дa се сменaм сo некoгo oд вaс:D пa пoсле мене некa ми биде тешкo:facepalm:[DOUBLEPOST=1497622785][/DOUBLEPOST]
Тие штo чекaте укaз и нa финaлнa aкo ви е тешкo еве јaс се нaфaќaм дa се сменaм сo некoгo oд вaс:D пa пoсле мене некa ми биде тешкo:facepalm:
Некa цркнaм oд чекaње ВЕЌЕ 2 МЕСЕЦИ

Последно уредено:
Член од
4 декември 2008
Мислења
31
Поени од реакции
19
Zdravo !
Planiram da apliciram za bugarski pasos pa me interesira sto mislite za mojava situacija za kolku vreme od prilika bi zemala pasos...

Mojata baba (od majka mi majka)e bugarka rodena i ziveena vo bugarija, imam nejzin izvod izvaden od bugarija, denovive planiram da gi podnesam dokumentite do posreduvacot, pa me interesira sto treba prvo da napravam dali mora da odam vo DABC ili ne

pozzz :)

Последно уредено:
Член од
20 јули 2016
Мислења
31
Поени од реакции
28
Decki koga kje trgne rabotava :( ???
Jas sum skoro 1 godina na dopolnitelna preku Ambasada vo SK.
26**/2015
Postapkata ja teram skoro 4 godini!

Член од
22 февруари 2011
Мислења
62
Поени од реакции
40
Decki da ve prasam,kako mozam da napravam sea primer da mi go pratat ukazot/pasosot ko ke izlezi vo ambasada vo Pariz?

Член од
7 мај 2007
Мислења
169
Поени од реакции
119
Zdravo !
Planiram da apliciram za bugarski pasos pa me interesira sto mislite za mojava situacija za kolku vreme od prilika bi zemala pasos...

Mojata baba (od majka mi majka)e bugarka rodena i ziveena vo bugarija, imam nejzin izvod izvaden od bugarija, denovive planiram da gi podnesam dokumentite do posreduvacot, pa me interesira sto treba prvo da napravam dali mora da odam vo DABC ili ne

pozzz :)
Ќе чекаш минимум 3.5-4 години со моменталнава брзина на движење на работиве... жално ама реалноста е таа

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ќе чекаш минимум 3.5-4 години со моменталнава брзина на движење на работиве... жално ама реалноста е таа
Ке чекa мнoгу пoмaлку oд 3.5-5 гoдини.Прoцедурите веќе се зaбрзaa aмa пoчнaa сo нoвите нaместo дa ги исчистaт првo oвие штo ги мaсaкрирaaт пo некoлку гoдини.Мoждa пaрaрелнo и нив ке ги зaбрзaaт.Кумoт беше нa интервју зaеднo сo сoпругaтa пред месец и пoлoвинa a веќе се нa зaдoлжителнa.Сегa рaди aпликaнтите пoштaтa јa прaќaaт секoј месец a не нa три месеци кaкo претхoднo и тoa не вo нaдвoрешни рaбoти кaкo дo сегa туку директнo вo прaвoсудиетo

Член од
1 април 2014
Мислења
285
Поени од реакции
186
Дечки што значи ова за произход?
"Статус'т на зајавлението е : Одобрено зајавление. В процес на издаване"
Готово е и може да се подигне или се чека уште нешто?
Од истиот шалтер се подига каде што е поднесено така?
Мора со оригинал ливчето со бројче или може и со сликано со телефон ливчето и сликата да ја покажам?
Колку време имам фора да го подигнам?

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Член од
24 јули 2015
Мислења
98
Поени од реакции
54
da ve prasam-prethodno tie sto bea na dopolnitelna koga im falea dokumeti za poteklo kako tocno vi pisuvase na statusot koga proveruvavte??? Oti sega na site skoro od 2016 ni pisuva Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,. Potpolno istoto li i vas vi go pisuvase sto ste od 2014 ???

Член од
2 март 2017
Мислења
58
Поени од реакции
31
da ve prasam-prethodno tie sto bea na dopolnitelna koga im falea dokumeti za poteklo kako tocno vi pisuvase na statusot koga proveruvavte??? Oti sega na site skoro od 2016 ni pisuva Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,. Potpolno istoto li i vas vi go pisuvase sto ste od 2014 ???
Kaj mene eve sto pisuva od 2014 sum
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 19.09.2016
Imam odneseno dokument uste pred datumot ama nisto da mrdni nesaka

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Член од
5 јуни 2017
Мислења
50
Поени од реакции
14
Trpenie spasenie luge ajde denes nekoj da se pofali so ukaz[DOUBLEPOST=1497689500][/DOUBLEPOST]:oops: sabota ...

Последно уредено:
Член од
22 јуни 2016
Мислења
119
Поени од реакции
204
Дечки што значи ова за произход?
"Статус'т на зајавлението е : Одобрено зајавление. В процес на издаване"
Готово е и може да се подигне или се чека уште нешто?
Од истиот шалтер се подига каде што е поднесено така?
Мора со оригинал ливчето со бројче или може и со сликано со телефон ливчето и сликата да ја покажам?
Колку време имам фора да го подигнам?

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk
Тоа значи дека е одобрено ама не е потпишано. Јас со месеци чекав со таков статус. Поддадов за происход на 21,10 а го добив во мај :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom