Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Ќе потпишуваат ли укази? Некој спомна дека неделава ќе имало нешто потпишано.

Член од
15 октомври 2015
Мислења
82
Поени од реакции
50
Ima dosta na finalna denes , od 21.12.2016 godina od ambasada ,ajde ke bide ;) jas 2 meseci sum na finalna od istiot datum sum

Последно уредено:
Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Ima dosta na finalna denes , od 21.12.2016 godina od ambasada ,ajde ke bide ;) jas 2 meseci sum na finalna od istiot datum sum
jas cekav 6 meseci na finalna. 2 i pol meseci za potpis na ukaz eve vekje, kako sto gledam mozno e da cekam i 6 meseci za potpis na ukaz, vremeto na cekanje se povekje se pokacuva kako sto mine vreme izgleda im rekle da go zabavat procesot, kako so citam nekoj sto postirale :cautious:

i toa jas cekav 4 meseci za intervju, a sega gledam kje cekaat i po 18 meseci, a kako so gledam vo site fazi, vremeto na cekanje e zgolemeno, porano cekaa na finalna samo 2 meseci segaw i nad 6 meseci isto i za ukaz... porano po 1-2 meseci cekaa, eve sea ima i po 6 so cekaat.

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
E aj airlija, jas od oktomvri 2016 intervju Sofia uste na zadolzitelna, eve pocnav 8 mesec na zadolzitelna.
Ima li od Sofija intevju oktomvri nekoj na finalna????

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.870
Поени од реакции
7.103
Братучедка ме прашува како оди процедурата преку амасада, сигурно некој е објаснил во овие 1852страници ама премногу пребарување треба за да се најде баш овој одговор на ова прашање, ај некој доколку може нека пише.

Инаку ме праша дали можело да се подадат документите веднаш или се чека 60дена во амбасада.

Член од
22 мај 2017
Мислења
20
Поени од реакции
9
jas cekav 6 meseci na finalna. 2 i pol meseci za potpis na ukaz eve vekje, kako sto gledam mozno e da cekam i 6 meseci za potpis na ukaz, vremeto na cekanje se povekje se pokacuva kako sto mine vreme izgleda im rekle da go zabavat procesot, kako so citam nekoj sto postirale :cautious:

i toa jas cekav 4 meseci za intervju, a sega gledam kje cekaat i po 18 meseci, a kako so gledam vo site fazi, vremeto na cekanje e zgolemeno, porano cekaa na finalna samo 2 meseci segaw i nad 6 meseci isto i za ukaz... porano po 1-2 meseci cekaa, eve sea ima i po 6 so cekaat.
Isto i jas eve za potpis cekam od 15mart, an da se nadevame nema da cekame 6meseci ke pocne da se dvizi, posrednikot mi rece se bilo problem poradi smena na ministrite, pred toa izborite aj da se nadevame na sto pobrzo.

Член од
18 мај 2017
Мислења
74
Поени од реакции
134
jas 17 noemvri 2016 nema nisto barem da znajme dali od septemvri mesec 2016 intervju sofia da e nekoj na finalna staven

Член од
9 јануари 2015
Мислења
196
Поени од реакции
156
имам другар 2014 поднесе документи, 2015 беше на интервју, сега пред две недели си го зеде пасошо

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Ima li nekoj od septemvri 2016 sto pravel interviju da e na finalna jas seuste sum na zadozitelna ?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Братучедка ме прашува како оди процедурата преку амасада, сигурно некој е објаснил во овие 1852страници ама премногу пребарување треба за да се најде баш овој одговор на ова прашање, ај некој доколку може нека пише.

Инаку ме праша дали можело да се подадат документите веднаш или се чека 60дена во амбасада.

Не 60 туку 460 денoви се чекa вo aмбaсaдa.

Член од
18 октомври 2016
Мислења
119
Поени од реакции
164
Koja e naredna procedura posle FINALNA proverka :facepalm::tapp:veke eden mesec sum br18xx/2014

Член од
17 април 2017
Мислења
7
Поени од реакции
0
Znae li nekoj kakva molba treba za da se prodolzi prekinata procedura.Pozzz

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom