Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 февруари 2014
Мислења
25
Поени од реакции
2
Се надевам ќе помогне, во смисла да се даде происход со било к

Ако мислиш на тоа до кога даваа происход само со изјава, еве јас поднесов средина на септмври и ми рекоа морам да поднесам дополнителни. Значи средина на септември 2014 ( а можеби и порано некој месец ) веќе почнаа да не издаваат происход без дополнителни документи. Јас сеуште го чекам, меѓутоа закаснив и ги однесов дополнителните ( чичко + БКК ) во декември, добив информација дека најверојатно повторно треба да одам во ДАБЧ и повторно да ги поднесам, но посредникот ми кажа дека можеби е подобро да почекам да се избере новиот претседател. Затоа и прашав, кога би бил најкасно изборот..
A ti primija dopolnitelni dokumenti vo dabc vo dekemvri,posto i jas bev da odnesam vo dekemvri,ama ne mi gi primija,so obrazlozenie deka mnogu vreme pominalo od podnesuvanje na dokumenti za proishod(podnesov vo septemvri).A inaku statusot uste ne mi e smenet.Niti sum odbien,niti prifaten.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
здр повторно од мене, денес јас бев да го подигнам државјанството, инаку за тие што ке одат, пасошот, 2 слики, уплата од 50 лева во банка, и картончето што ти го даваат на интервју, и испринтана верзија од резервацијата што ја правиш на страната која ти стига на емаил друго не треба. Јас сам се закажав на страната, кога ке ти дојде времето пример 10:30, читаат службениците на врата пример 10:30 електронски што се за гражданство получавање, влегуваш внатре, спрат 5ти, во салонот стојат сите што веке се качиле и службениката ги прозива, седнуваш на биро пред неа, ти го зема тоа што го носиш, ти дава ливче да пополниш има презиме твое, денешна дата, потпис и адреса која ти е во план да си регистриран во бугарија (зависи како ке се договориш со посредникот, за приватна адреса се плака а за државната кај што има 30.000+ луге не), ти го дава државјанството и тоа е тоа натаму за 10 дена ти излегува ЕГН (единствен граждански нумер) и си спремен за сликање. Инаку од што бев денес луге некако спрема 2013та година истиот период бев јануари преслабо, од 2-3ца што напрајв муабет, како и со мојот и друг посредник се слушале муабети дека нешто од 15ти фебруари да се види да се смени да биди по старо и да не се бараат дополнителни документи. Колку е вистина времето ке кажи. :)
БРАТУ ОД ТВОЈА УСТА ДО БОЖЈИ УШИ..................................................................

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
A ti primija dopolnitelni dokumenti vo dabc vo dekemvri,posto i jas bev da odnesam vo dekemvri,ama ne mi gi primija,so obrazlozenie deka mnogu vreme pominalo od podnesuvanje na dokumenti za proishod(podnesov vo septemvri).A inaku statusot uste ne mi e smenet.Niti sum odbien,niti prifaten.
Изгледа и кај мене е иста ситуацијава. Посредникот не беше сигурен 100% , кажа ќе ми се прејави.... ама ми кажа као уживај, и да сме закасниле, не е проблем кога сакам повторно да ги однесам во ДАБЧ, фала богу нема пак да чекам 10 месеци. Едино што ќе испадне за џабе патот 2X, ама здравје - битно да биде. И затоа сега, ако треба да идам пак за Софија, не знам дали да почекам прво претседател да се смени. Ќе видам.

Член од
27 февруари 2014
Мислења
25
Поени од реакции
2
Изгледа и кај мене е иста ситуацијава. Посредникот не беше сигурен 100% , кажа ќе ми се прејави.... ама ми кажа као уживај, и да сме закасниле, не е проблем кога сакам повторно да ги однесам во ДАБЧ, фала богу нема пак да чекам 10 месеци. Едино што ќе испадне за џабе патот 2X, ама здравје - битно да биде. И затоа сега, ако треба да идам пак за Софија, не знам дали да почекам прво претседател да се смени. Ќе видам.
Pa i jas sum na isto mislenje.Kaj i da e i ja ke sibam nakaj Sofija pak

Член од
21 ноември 2014
Мислења
238
Поени од реакции
76
Се надевам ќе помогне, во смисла да се даде происход со било к

Ако мислиш на тоа до кога даваа происход само со изјава, еве јас поднесов средина на септмври и ми рекоа морам да поднесам дополнителни. Значи средина на септември 2014 ( а можеби и порано некој месец ) веќе почнаа да не издаваат происход без дополнителни документи. Јас сеуште го чекам, меѓутоа закаснив и ги однесов дополнителните ( чичко + БКК ) во декември, добив информација дека најверојатно повторно треба да одам во ДАБЧ и повторно да ги поднесам, но посредникот ми кажа дека можеби е подобро да почекам да се избере новиот претседател. Затоа и прашав, кога би бил најкасно изборот..
Da na tie mislev sto izvadia so izjava valda tie proishodi se so problemi.

Registriran

Professional
Член од
20 јули 2010
Мислења
42
Поени од реакции
44
Здрасти на всички. после 5 месеци дополнителна проверка, ми стои ова:

"Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции."

Шта то значи?

Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
Ubo e sega za brzo ke se smeni[DOUBLEPOST=1422398363][/DOUBLEPOST]STO BROJCE SI

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Мислам дека до1.12.2014[DOUBLEPOST=1422377279][/DOUBLEPOST]
Па и не си така лошо ако продолжат вака со прегледување....сега веќе се до 14000 ке има скоро некое ново соопштение
Како што кажав еве излезе новото соопштение до 14000.[DOUBLEPOST=1422435963][/DOUBLEPOST]Ако продолжат со ова темпо за 1 месец ќе ја почнат 2014.

Последно уредено:
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Ovie vazni soopstenija sto znacat, deka do april treba tie sto se posoceni da donesat dopolnitelen dokaz? Sto se bara i sto ako ne dostavat dopolnitelen?

Член од
10 октомври 2008
Мислења
30
Поени од реакции
20
o
Како што кажав еве излезе новото соопштение до 14000.[DOUBLEPOST=1422435963][/DOUBLEPOST]Ако продолжат со ова темпо за 1 месец ќе ја почнат 2014.
Stignale do 14000? Bidejki mojot broj e 135** i nemam nikakva promena na statusot....

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
o

Stignale do 14000? Bidejki mojot broj e 135** i nemam nikakva promena na statusot....
Ќе видиш колкав процент од бројчињата околу тебе се опфатени во дополнителна проверка. Ако се повеќе значи дека документите ти се ок..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom