здр повторно од мене, денес јас бев да го подигнам државјанството, инаку за тие што ке одат, пасошот, 2 слики, уплата од 50 лева во банка, и картончето што ти го даваат на интервју, и испринтана верзија од резервацијата што ја правиш на страната која ти стига на емаил друго не треба. Јас сам се закажав на страната, кога ке ти дојде времето пример 10:30, читаат службениците на врата пример 10:30 електронски што се за гражданство получавање, влегуваш внатре, спрат 5ти, во салонот стојат сите што веке се качиле и службениката ги прозива, седнуваш на биро пред неа, ти го зема тоа што го носиш, ти дава ливче да пополниш има презиме твое, денешна дата, потпис и адреса која ти е во план да си регистриран во бугарија (зависи како ке се договориш со посредникот, за приватна адреса се плака а за државната кај што има 30.000+ луге не), ти го дава државјанството и тоа е тоа натаму за 10 дена ти излегува ЕГН (единствен граждански нумер) и си спремен за сликање. Инаку од што бев денес луге некако спрема 2013та година истиот период бев јануари преслабо, од 2-3ца што напрајв муабет, како и со мојот и друг посредник се слушале муабети дека нешто од 15ти фебруари да се види да се смени да биди по старо и да не се бараат дополнителни документи. Колку е вистина времето ке кажи.