I jas sum od 2014. ..17 meseci na dopolnitelna sto znaci toa ne rabotat.Ajde uste malku i 2014 ke ja pocnat ( a kolku e toa malku)me tesat drugarite taka razbrale.
I jas sum od 2014. ..17 meseci na dopolnitelna sto znaci toa ne rabotat.Ajde uste malku i 2014 ke ja pocnat ( a kolku e toa malku)me tesat drugarite taka razbrale.
Според досегашните изјави кои сум ги прочитал, ти го треба оригиналниот документ и да се поврзеш со него со изводи....и сега за презимето можеш а одиш кај нотар во бугарија со двајца кои го познавале дедоти (или само ти но мислам дека треба повеќе луѓе) и да дадете изјава дека овој (дедо ти) е ист човек со различно презиме и ова нотариална заверена изјава да ја доставиш заедно со сите документи, не би требале да прават проблем ако презимето е делумно слично како Трајков/Трајковски...гледај дали и датумите на раѓање, место, се се совпаѓаКоја агенција можни да ми издаде документ дека во бугарско дедоми имал бугарско презиме а после го сменил во друго документ имам од бугарија ама со бугарско презиме има кај нас некоја опција за ова
Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
Ja sum cekala 2 meseciZdravo, vo Januari godinava mi se smeni statusot vo "По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. " Ima li nekoj iskustvo kolku se ceka posle ovoj cekor ? Podneseno imam za pasos 2015 , intervjuto mi bese Feb 2016 . Fala.
Ама тоа беше тогаш, сега се чека 6 месеци, но по изборите (зависи кој победи) може да остане вака или да се намали...Ja sum cekala 2 meseci
JaСпоред досегашните изјави кои сум ги прочитал, ти го треба оригиналниот документ и да се поврзеш со него со изводи....и сега за презимето можеш а одиш кај нотар во бугарија со двајца кои го познавале дедоти (или само ти но мислам дека треба повеќе луѓе) и да дадете изјава дека овој (дедо ти) е ист човек со различно презиме и ова нотариална заверена изјава да ја доставиш заедно со сите документи, не би требале да прават проблем ако презимето е делумно слично како Трајков/Трајковски...гледај дали и датумите на раѓање, место, се се совпаѓаа каков документ имаш?
Ja sum imala ista muka ,edva sam nasla dva Ziva starca za izjavu deka poznavali deda mi ....tri Dana u dva sela ama uspelo se I priznali mi vo mp[DOUBLEPOST=1490130895][/DOUBLEPOST]Според досегашните изјави кои сум ги прочитал, ти го треба оригиналниот документ и да се поврзеш со него со изводи....и сега за презимето можеш а одиш кај нотар во бугарија со двајца кои го познавале дедоти (или само ти но мислам дека треба повеќе луѓе) и да дадете изјава дека овој (дедо ти) е ист човек со различно презиме и ова нотариална заверена изјава да ја доставиш заедно со сите документи, не би требале да прават проблем ако презимето е делумно слично како Трајков/Трајковски...гледај дали и датумите на раѓање, место, се се совпаѓаа каков документ имаш?
Pa u decemar mi bilo finalen a 6 februari 2017 deka Sam dobila ,nee mnogoАма тоа беше тогаш, сега се чека 6 месеци, но по изборите (зависи кој победи) може да остане вака или да се намали...
Lele me nasmeja zdravo "edva sam nasla dva Ziva starca za izjavu deka poznavali deda mi"Ja
Ja sum imala ista muka ,edva sam nasla dva Ziva starca za izjavu deka poznavali deda mi ....tri Dana u dva sela ama uspelo se I priznali mi vo mp[DOUBLEPOST=1490130895][/DOUBLEPOST]
Pa u decemar mi bilo finalen a 6 februari 2017 deka Sam dobila ,nee mnogo
Ama e istina ,edva sam nasla ....I edva se I setise ...komicnoLele me nasmeja zdravo "edva sam nasla dva Ziva starca za izjavu deka poznavali deda mi"мило ми е што си завршила работа
на сите нека ни е со среќа!
Мислам дека ако си почнала процедура во софија мора софија исто и за амбасади, порано не беше толку стриктно но сега се држат до правила, иначе можеш да им пишеш емаил на министерството да прашаш за совет, или емаил на бг амбасада во скопје, ја би им пратил на двете па би споредил одговори за сигурностAma e istina ,edva sam nasla ....I edva se I setise ...komicno
Na site srekno,ama kako mi lici pobrzo cu dobijem papiri francuski ot ukaz[DOUBLEPOST=1490132613][/DOUBLEPOST]Znae li nekoj ,moze li ukaz da se zema vo ambasada u drugu drzavu
I da znaes da ke pisuvam ,ama ne u Skopje ne sum tamo ,ovde u Paris cu ...Мислам дека ако си почнала процедура во софија мора софија исто и за амбасади, порано не беше толку стриктно но сега се држат до правила, иначе можеш да им пишеш емаил на министерството да прашаш за совет, или емаил на бг амбасада во скопје, ја би им пратил на двете па би споредил одговори за сигурност![]()
Mesano,majka bugarka ,tatko makedonac ,odrasla u srbijuПа што си ти, личиш на србинка?
Koga Bese na intervju , kade i so sto dokumenti, jas sum 819*/2015 I od 24 septemvri 2016 sum na finalna20 јануари петoк,a oд 23 јануари дoaѓaaт нoвиoт претседател и негова администрација. Брoј 8281/2015
кажеш дека живиш у парис година дана тако!!тогаш зашто не извадиш француски папире,кад си веч таму ЛАКО ЈЕ..I da znaes da ke pisuvam ,ama ne u Skopje ne sum tamo ,ovde u Paris cu ...
Koi da ceka pasos ,otisla sam pre jednu I po godinu
Koga bese na intervju?Koga Bese na intervju , kade i so sto dokumenti, jas sum 819*/2015 I od 24 septemvri 2016 sum na finalna