Mozes da rabotis slobodno. Jas sum vo germanija so semejstvoto i samo jas imam Bg pasos. Ako te interesira poveke informacii pisi mi vo licna poraka ke ti kazam i detali da ne go polnime forumov so druga tema.Ако маж ми добие бг државјанство, имам ли јас дозвола да работам во Германија ?
Nesto ne e vo red so brojevite nekoj broj ne e tocen... trebas da stavis broj i godina kako ti pisuva tamo brojot pa / i godinavo cetvrtokot bea odneseni tocni uverenija. i denes proveruvam i na dvajcata ni pisuva'lipsvat sanni'
toa znaci deka dosiejata se razgleduvaat ili sto?
Има..Јас..интервју 12.1.2016 , 8 февруар положително. од тогаш чекам указ.DALI IMA NEKOJ STO CEKA POTPIS A E NA INTERVJU OD 2016 TA ?
Ako ti e prepisana od makedonska na bugarska,isto ti se faka. Na bugarskata vozacka ke ti pisuva kod70-MKD. Tie germancite gi priznavaat kako makedonski. Ke mozes da vozis samo 6 meseci od prijava na adresa. Moja preporaka e da si polagas vo Bugarija. Togas ke mozes da ja smenis bez problem i ke ti bide validna. PozzДа прашам за возачка, од коа ќе положам за македонска дали може да ја сменам у бугарска и посче со бугарската ќе можам ли да возам во Германија бидејќи таму ќе живеам, ама да возам без после 1 год да до полагам таму и да доплаќам, затоа шо до Македонска смеам да возам до 1 година, после мора па да полгам таму.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jas bev vo oktomvri, prepiskata na zadolzitelna stoiDa li ima neko da je bio u oktobru 2016god. na intervju i koji mu je trenutni status?? Unapred hvala
дате прашам нешто,,живееш ли во германија???јас имам роднини и пријатели во германија кој возат со бг.заменети возачки со ДЕЦЕНИИ не ГОДИНИ па никој не им направил проблем до сега??и прекинбете со овие глупави возачки ги направивте ко дозволи за возење ВСЕЛЕНСКИ БРОД,ги интересира дали воопсшто имаш положено за тоа што го дрнкаш низ улица не ги интересира која е адресата или каква боја е,смешни сте навистина,колата дојде на ниво на подолу от точак,,без навреда,поз до вас..Ako ti e prepisana od makedonska na bugarska,isto ti se faka. Na bugarskata vozacka ke ti pisuva kod70-MKD. Tie germancite gi priznavaat kako makedonski. Ke mozes da vozis samo 6 meseci od prijava na adresa. Moja preporaka e da si polagas vo Bugarija. Togas ke mozes da ja smenis bez problem i ke ti bide validna. Pozz
Te molam sto na neonka21, istoto pisi mi go i mene. Neznam dali ti prativ pp BlagodaramMozes da rabotis slobodno. Jas sum vo germanija so semejstvoto i samo jas imam Bg pasos. Ako te interesira poveke informacii pisi mi vo licna poraka ke ti kazam i detali da ne go polnime forumov so druga tema.
30.09.2016Zdravo drugari, zna li neko do koj datum se stiglo sa potpisi za proishod?
Da, ziveam vo Germanija i imam mk vozacka veke 17 godini,koja minatata godina ja smeniv so bg. Porano ne bea tolku zapoznaeni so ovoj zakon i ne se obrnuvase vnimanie. Sega e sosema poinaku. Dokolku vasite prijateli gi sopre policija koja e zapoznaena so ova,ne samo sto ke platat gooolema kazna i ke moraat da prepolagaat,tuku i ke moraat vednas da go napustat voziloto bidejki se tretiraat kako lica bez vozacka. Ne zboruvam na pamet,momentalno sum vo procedura na menjavanje na vozackata i pominuvam niz taa agonija. Jas kazuvam kako e po zakon,a koj kako saka neka si pravi. Deckoto prasa,jas odgovoriv od licno iskustvo. Pozdrav i ubav denдате прашам нешто,,живееш ли во германија???јас имам роднини и пријатели во германија кој возат со бг.заменети возачки со ДЕЦЕНИИ не ГОДИНИ па никој не им направил проблем до сега??и прекинбете со овие глупави возачки ги направивте ко дозволи за возење ВСЕЛЕНСКИ БРОД,ги интересира дали воопсшто имаш положено за тоа што го дрнкаш низ улица не ги интересира која е адресата или каква боја е,смешни сте навистина,колата дојде на ниво на подолу от точак,,без навреда,поз до вас..
druze kuzne so e rabb mene pa probav da zakazam mi pisuva veke ste rezervirali mi e dodelen termin bez da zakazam jasprobav da zakazam nov termin za podiganje na ukaz poradi toa sto ne dobiv povraten e-mail i mi vika deka veke imam zakazano a so prvoto zakazuvanje mi pisese deka ako ne go potvrdam terminot deka ne vazi