Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
А ти што бараш на оваа тема со нас ''Ѓубрето" да си го губиш времето ?
Ајде оди таму во некоја продавница работи за 200 ЕУР и нека те искористуваат и заебаваат ''Македонските" газди и не замарај на темава.
e da bas eve nie ke si odime posto djubrinja a on neka plaka po 75 denari za avtobus vozenje od plata 200 evra

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Како се изживуваат со вас, ем ве одродуваат, ем ве понижуваат, ама кога сте без ум и без осет. Се понижувате за да станите одродници.
Добро е, нека се чисти ѓубрето.
Си го преместив на другата страна од што ме трогна.

C

CrazyCounter

Гостин
Како се изживуваат со вас, ем ве одродуваат, ем ве понижуваат, ама кога сте без ум и без осет. Се понижувате за да станите одродници.
tebe mestoto ne ti e na ovaa tema, ti si zivo gjubre so veruva vo "REFORMI" i napredok na nasata (NE)DRZAVA, na kraj mnogu brzo ke dojde denot koga sakas ili nesakas i ti ke se pises bugarin. A za ponizuvanjeto ne beri gajle tamosnite sluzbenici se daleku daleku po kulturni i lubezni od nasite ;)
Pozdrav do tebe internet vojniku i samo da znaes deka 70% od politicarite imat bg pasos za toa postojat i dokazi ;)

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Ne se odi po red .. jas sum

Образувана преписка N:20**/2016/17.03.2016 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
И јас сум тука некаде. У кај мене е истото како кај тебе. Ке биде во скоро време. >)

Член од
8 февруари 2015
Мислења
315
Поени од реакции
298
Дојде и тој ден драги мои форумаши!! Конечно потпишан указ за гражданство после 45 дена. Целата процедура од почеток траеше точно две години. Сега уште формалностите останаа. Би посакувам многу среќа во вашата борба до конечен успех. Благодарност до Р. Бугарија и до сите оние ми помогнаа со совети и инструкции низ оваа процедура на овој форум.Останувам на форумов за контакт за сите добронамерни форумаши кои ќе им затреба моја асистенција.
Со среќа.

Член од
22 февруари 2011
Мислења
62
Поени од реакции
40
Me iznasmea.
Nikoj ne ti brani da ostanis u MK.
A jas i ostanatite veruvam nemame pricina da bideme lojalni kon drzava sto nikogas ne bila lojalna kon nas.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Me iznasmea.
Nikoj ne ti brani da ostanis u MK.
A jas i ostanatite veruvam nemame pricina da bideme lojalni kon drzava sto nikogas ne bila lojalna kon nas.
Татковина е чувство исто како во љубовта, ако не е обострана тогаш нема љубов, не постои. Во Македонија е исто како да сте во брак каде има семејно насилство. Во таков брак, без оглед колку силно да сте верувале дека ќе се средат работите, и покрај вашиот труд и верба со време станува се полошо со што вашата верба ќе ослабе со сигурност. Во тој случај невозможно е да останете лојални на семејството, единствено решение е да заминете и да ја побарате среќата на друго место. Исто е и со Македонија безнадежен случај без можност за рехабилитација.

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
Татковина е чувство исто како во љубовта, ако не е обострана тогаш нема љубов, не постои. Во Македонија е исто како да сте во брак каде има семејно насилство. Во таков брак, без оглед колку силно да сте верувале дека ќе се средат работите, и покрај вашиот труд и верба со време станува се полошо со што вашата верба ќе ослабе со сигурност. Во тој случај невозможно е да останете лојални на семејството, единствено решение е да заминете и да ја побарате среќата на друго место. Исто е и со Македонија безнадежен случај без можност за рехабилитација.
lele bravo bas taka mnogu dobro objasneto

Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135
Za da se podigne ukaz od ambasada mora da se ima zakazano termin ili moze i bez zakazano?

dsa

Член од
5 јуни 2010
Мислења
14
Поени од реакции
5
Кaкo мoже дa си нa интервју вo јуни 2017, a истовремено дa имaш стaтус зaдoлжителнa?? Се мaјтaпиш тукa сo нaс?
koga go pisuvam gore brojot so pasvord mi izleguva ova Приета молба с входјашт
a ako go napisam dolu kaj ona sto e bez pasvord mi izleguva ova:
Образувана преписка N:70**/2016/**.09.2016 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.

Член од
22 октомври 2016
Мислења
16
Поени од реакции
5
немам проблем со тоа и зашто би имал што корист от тоа,него само сакав да те потсетам пошто последниот пат е закачи со мене,ти кажав тогаш виде и самата а ке видат и сега и другите нема потреба од паника и нервози и тресење кога си добила пасош ти тогаш автомацки следува и можат да земат цела твоја фамилија преку тебе,интересно ми е тука што на некои многу им се брза трпението им е нула а кога ке дојдат до успехот тагаш па пари не им се дава,но како и да е таков е животот некои луге добиваат брзо убави рабооти без да се помачат а други пак ке се мачат и на крај пак нема да успеат.без навреда,,,,ИНАКУ ЧЕСТИТО тебе и на сестрати..поз....[DOUBLEPOST=1485121966][/DOUBLEPOST]
истата година и месец со првата процедура сум и јас,,,да не одиш преку дејан от скопје случајно??
ne sum preku dejan.. preku edenn od veles.. i care so da prajme ? :D

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
Го молам админот да ги банира сите членови што шират омраза и нетрпеливост на овој форум.
Форумот е од информативен карактер и треба да содржи прецизни и корисни информации околу добивање на БГ државјанство.
Сите што сакаат да шират морални, етички, лично-исфрустрирани теми и имаат вишок слободно време и имаат мал интелект тоа да го направат на друго место!

п.с пример излезете пред влада со име, презиме и лице да ги решите домашниве непријатели па потоа навратете се на “странските“.[DOUBLEPOST=1485302278][/DOUBLEPOST]
Еве ви тема каде конечно без оф-топик ќе си дискутирате за процесот и потребните документи за да извадите бугарски пасош. Нема овде да се анализира и теоретизира дали треба да се вади, зошто да не се вади, уа предавници, уа СОРОС и слично, туку темава ќе си служи стриктно како катче за оние што сакаат да вадат бугарски пасош или сакаат да се информираат за било што околу самата процедура.

Ова не значи дека ќе се толерираат навреди, пцуења, вреѓање на било кој основ, напротив, ќе бидиме уште построги бидејќи јасно ви се дадени до знаење рамките на кој треба да дискутирате тука.

May the passport be with you.

И ве молам, ВЕ МОЛАМ, ако има мислење за бришење, член да се казни и слично, тоа е наша работа, не ја полнете темата со такви мислења бидејќи и тие ќе бидат избришани. Кога ќе има Модератор онлајн ќе среди, а тоа ќе се случува минимум еднаш дневно.

(Божино. Кај знај Никола ваков воведен да напиши убав Star War-ски.)

Член од
22 октомври 2016
Мислења
16
Поени од реакции
5
ima li nekoj nekakva informacija za tie od 2012 so nemavme Poteklo?? kako da se zemi pasosot.. pozz

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Naprotiv za mene e gordost. Gubreto ke ostane tamu vo taa drzavickata polna so partidki vojnici gladni za sendvicot i lokumot na vmro i sdsm :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom