D
dimitars
Гостин
Sonja kakov e ovoj apostolski pecat... mislis da bide preveden i zaveren ili ness drugo e?Definitivno tocno preveden I so apostolski pecat eve ti dokaz
Sonja kakov e ovoj apostolski pecat... mislis da bide preveden i zaveren ili ness drugo e?Definitivno tocno preveden I so apostolski pecat eve ti dokaz
Site potrebni podatoci gi ima vo listot so egn tamu e i adresata .Za ajvar im e tvojot izvod makedonski za slikanje za bugarski pasos.Imas ukaz od pretsedatel bre covece nikoj ne vratile od slikanje oti nemal izvod i dosta za toa veceDefinitivno tocno preveden I so apostolski pecat eve ti dokaz
а што мозеш со лк т.е. со виза д. дали можеш да работиш надвор од бг а во еу, на пример германија, швајцарија, аустрија и сл...Ti sklucuvas dogovor za naem za 1,2,3 godini kaj notar,plakjas nagrada na sopstvenikot na stanot,plakjas taksa na notarot i zavrsena prikaska.Nikogo ne mu e gajle dali ti mozes,smees da zivees tamu tolku a bez viza.Toa e samo formalno za da ispolnis uslovi za viza D a podocna za licna karta za postojano ziveenje...Ne misli mnogu tuku najdi saglam adresa i brkaj rabota....
Темата е за државјанство а не за визи што ќе ти е тоа.Придржувајте се на темта државјанство[DOUBLEPOST=1474319159][/DOUBLEPOST]а што мозеш со лк т.е. со виза д. дали можеш да работиш надвор од бг а во еу, на пример германија, швајцарија, аустрија и сл...
и кои се услови за добивање д виза
Темата е за државјанство а не за визи што ќе ти е тоа.Придржувајте се на темта државјанствоа што мозеш со лк т.е. со виза д. дали можеш да работиш надвор од бг а во еу, на пример германија, швајцарија, аустрија и сл...
Vlado007 ne se slozuvam so tebe, tuka spodeluvame mislenja,so taa namera e napraven forumot, mozebi nekoj go interesira za viza,drzavjanstvo,vozacka dozvola itn...pozzТемата е за државјанство а не за визи што ќе ти е тоа.Придржувајте се на темта државјанство
odi vo strumica 30 evra eСакам да почнам процедура од почеток за вадење на происход , преку конзулат во битола, па сема ми викаат дека требало сите изводи и документи да бидат преведени и легализирани и за секој докумен по 15 евра, плис за потврда од бугарско пријателство , мислам дека 2400 денари, па негде испаѓа над 120 евра , а знам порано беше само 35 евра,
Дали има некој друг начин или мора ова свњ да се плати
Abe oni na tebe 120, za inaet ne im plakjaj... od 35 kje ti nakacuele na 120!!Сакам да почнам процедура од почеток за вадење на происход , преку конзулат во битола, па сема ми викаат дека требало сите изводи и документи да бидат преведени и легализирани и за секој докумен по 15 евра, плис за потврда од бугарско пријателство , мислам дека 2400 денари, па негде испаѓа над 120 евра , а знам порано беше само 35 евра,
Дали има некој друг начин или мора ова свњ да се плати
Definitivno ovaa ne e tema za nadmudruvanje I takvi kako tebe ima mnogu..... Ovaa go spodeliv kako informacija za site koi naskoro planiraat da odat za slikanje bez izvod preveden I legaliziran da ne odat.... Nema potreba od izlisni troskovi..... Koj svatil svatil koj ne ne... informacijata e od petok jas za da gi slikam decata prvo sto me prasaa na salter e dali imam original izvod preveden I legaliziran na bugarski.... Pozzz za site...Site potrebni podatoci gi ima vo listot so egn tamu e i adresata .Za ajvar im e tvojot izvod makedonski za slikanje za bugarski pasos.Imas ukaz od pretsedatel bre covece nikoj ne vratile od slikanje oti nemal izvod i dosta za toa vece
Fala na informacijata Jas i sinot odime za Sofia na 11.Okt sin mi da podigne ukaz i da podneseme za EGN broj posle 7 dena odime na slikanje imame izvodi samo ke gi prevedeme kaj Kamelija vo Skopje i zavrsena rabota i odime na sigurno Fala za postot i se najdobro Pozdrav[DOUBLEPOST=1474347080][/DOUBLEPOST]Definitivno ovaa ne e tema za nadmudruvanje I takvi kako tebe ima mnogu..... Ovaa go spodeliv kako informacija za site koi naskoro planiraat da odat za slikanje bez izvod preveden I legaliziran da ne odat.... Nema potreba od izlisni troskovi..... Koj svatil svatil koj ne ne... informacijata e od petok jas za da gi slikam decata prvo sto me prasaa na salter e dali imam original izvod preveden I legaliziran na bugarski.... Pozzz za site...
Fala na informacijata Jas i sinot odime za Sofia na 11.Okt sin mi da podigne ukaz i da podneseme za EGN broj posle 7 dena odime na slikanje imame izvodi samo ke gi prevedeme kaj Kamelija vo Skopje i zavrsena rabota i odime na sigurno Fala za postot i se najdobro PozdravDefinitivno ovaa ne e tema za nadmudruvanje I takvi kako tebe ima mnogu..... Ovaa go spodeliv kako informacija za site koi naskoro planiraat da odat za slikanje bez izvod preveden I legaliziran da ne odat.... Nema potreba od izlisni troskovi..... Koj svatil svatil koj ne ne... informacijata e od petok jas za da gi slikam decata prvo sto me prasaa na salter e dali imam original izvod preveden I legaliziran na bugarski.... Pozzz za site...
Bugarija uste ne e vlegla vo shengen, i zs e taka, mozes samo vo Bugarija.а што мозеш со лк т.е. со виза д. дали можеш да работиш надвор од бг а во еу, на пример германија, швајцарија, аустрија и сл...
Prashvav nekolku posrednici nikoj ni znaj nitu slushnal za ova. A Sonjeto od druga strana nema prichina da ne laze.Site potrebni podatoci gi ima vo listot so egn tamu e i adresata za ajvar ime tvojot izvod makedonski za slika je za bugarski pasos.imas ulaz od pretsedatel bre covece nikoj ne vratile id slika je
79**/2013 So dokumenti od tetka i potvrdi i od dvata kluba. Predhodno mi bese По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданствоkoj status ti bese prethodno?[DOUBLEPOST=1474289049][/DOUBLEPOST]
Koe brojce si drugar?
Denes li ti se smeni statusot?79**/2013 So dokumenti od tetka i potvrdi i od dvata kluba. Predhodno mi bese По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство