Добро чим не сакате да прочитате, терајте си по свое. Тоа што го збориш е така зашто на добра волја не праат проблем. ама ок ајде да не се расправаме, очигледно некои правни работи не ги сфаќате и има разлика меѓу не прават проблем и не смеат да прават проблем. значи снеат да направат, ама не прават во случајов. Германија не ни ја признава возачката зашто не верува во нашиот возачки испит поради тоа што во минатото се земаше со мито и врски. лоша репутација тешко се брише. според закон, ако некој живее таму мора во рок од 6 месеци да преполага во некоја земја членка. И прочитајте го линкот веќе како е по закон.Jenny,makedonskata dozvola ja ZAMENUVAS vo BG i dobivas NOVA bugarska vozacka dozvola so kategoriite koi gi imas.Tvojata MK dozvola ti ja zemaat,vrakjaat sluzbeno vo MK i ti t.e. noviot BG drzavjanin raspolaga so vozacka dozvola izdadena,verificirana od clenka na EU po vazecki dogovori i tuka nema dilema dali istata e validna pred policiskite sluzbenici vo bilo koja zemja od EU.Od tie pricini site moi soferi so BG drzavjanstvo a so MK vozacka si gi zamenija za BG i si gi kompletiraa dokumentite i si imaat status kako i sekoj drug drzavjanin na Bugarija koj e roden tamu.Pri kontrola od soobrakjajna policija soferot dava na uvid BG licni dokumenti i vozacka i ako nema prekrsok napraveno si prodolzuva da vozi bez problem.Imam drugar koj raboti vo Amazon blisku do Minhen,si ja zameni MK dozvolata vo BG,si kupi avtomobil so germanska registracija i si raboti,vozi bez problem.Uredno prijaven,so adresa,stan...
не за џабе на бугарската ти пишува дека си ја стекнал во мк. да не е битно нема да пишува. а македонската ри ја зимаат за да не правиш малверзации ако имаш две...односно ако едната ти ја одземат некогаш ради прекршок, да не си продужиш со другата да возиш. значи немаш бугарска дозвола, туку македонска призната во Бугарија.
Последно уредено: