Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
Происходот е врз основа на документ од архивот
било не било ич не ми чуе[DOUBLEPOST=1464382243][/DOUBLEPOST]
во право си, скоро ид а не постои стар документ кој нема грешки, така да ова ако е вистина да не ги признаваат изјавите на нотар, тогаш значи намерно го прават за да откачат голем дел од апликантите, се фаќаат за сламка, така ако почнат, не ја бива оваа работа, ама ќе видиме, здравје, зошто и многу информации на форумов и не се баш за верување.
Pa togas nemas nikakov problem, stom imas izdaden proishod i na nego pisuva deka e vrz osnova na dokument od arhivot ti nemas za sto da se mislis, dobivas so garancija :D

Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
Of cul te Gospod, daj Boze site da dobieme, ama problemot e sto si imas rabota so aj da ne vregjam pogore kazav "kakva" drzava, nestabilna, sto menuva zakoni sekojdnevno, i neusoglaseni institucii DABC i MP sto dopolnitelno vleva nesigurnost.
mp ne gi priznava proishodite sto se izdadeni 2012 2013 i prva polovina na 2014. So novite proishodi nema da ima nikakov problem zatoa sto pisuva vrz koja osnova se izdadeni, kako vo tvojot slucaj, pak ke ti recam stom vo dabc ti ja priznale izjavata i ti izdale proishod vo ministerstvoto nema da imas nikakov problem

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Toa posrednicite vi se ekstremno glupi a vie sto odite preku niv samo vi se cudam i seir si fakam.
Moite dokumenti na predcite so koi se povrzuvav bea so 80% greski vo se. Pa mi priznaa se so izjava od notar samo

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Доста с ефаќате за сламки. Остајте времето да си ја заврши својата работа. Доста почнувате да правите паника затоа што некој на форумов рекол дека не ги признаваат нотарските изјави. Можам и јас да отворам 3-5 профили овде и да пишував секакво глупости за да сејам страв помеѓу членовите. Истотака овие што се одбиени за братучеди , кој ви гарантира дека :

- немаат некаква грешка во документите
- не се кривично гонети во МК.
- Немаат фалц документи дадено.

Ај чил аут, ке ја биде работава, се во свое време !

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Доста с ефаќате за сламки. Остајте времето да си ја заврши својата работа. Доста почнувате да правите паника затоа што некој на форумов реков дека не ги признаваат нотарските изјави. Можам и јас да отворам 3-5 профили овде и да пишував секакво глупости за да сејам страв помеѓу членовите. Истотака овие што се одбиени за братучеди , кој ви гарантира дека :

ti ja svakam poentata, no eve jas ke ti kazam moe licno iskustvo bidejki imam provervano mnogu brojcinja od 2013 2014 i 2015. ako si krivicno gonet koga ke te odbijat pisuva na stranicata: odbien si zatoa sto sti krivicno gonet, koga ke te odbijat deka ti imat udreno "crn pecat" zabranet vlez vo nekoja zemja clenka na EU, isto taka ti pisuva vo statusot: poradi toa i toa od taja zemja. ako ne si dobro povrzan pak ti pisuva da predstavis dokument sto ti fali, primer: akt za razdanje, posmrtnica, lekarsko, dokument za neosuduvan.
e sega ovde nekoj ako lazi i ne doiskazuva sto tocno mu pisi na statusot toa e drugo.

maac

evil scientist
Член од
10 март 2010
Мислења
134
Поени од реакции
61
Доста с ефаќате за сламки. Остајте времето да си ја заврши својата работа. Доста почнувате да правите паника затоа што некој на форумов рекол дека не ги признаваат нотарските изјави. Можам и јас да отворам 3-5 профили овде и да пишував секакво глупости за да сејам страв помеѓу членовите. Истотака овие што се одбиени за братучеди , кој ви гарантира дека :

Немам намера да кревам паника зошто и јас сум како 99% овде кои се надеваат на позитивен исход од ситуацијава што не снајде.Чисто информативно се обратив за совет и помош , толку и секое добро.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Јас се извинувам за претходниве мои испаничени мислења((има провокатори на темава) не сум само јас крива) и молба ако може да бидат избришани, заедно со цитатите.
Поздрав до модераторот.

Последно уредено:
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Јас се извинувам за претходниве мои испаничени мислење и молба ако може да бидат избришани, заедно со цитатите. Поздрав до модераторот.
Ajde @Barbarai , neka si ti ziva i zdrava. Ti gi citav komentarite i osven 'etiketite', za golem del od toa sto go kaza, se slozuvam i imas pravo.

Se nadevam, najiskreno, deka vo sledniot period mesec juni, ce bide izglasan zakonot i neka zavrsi ovaa neizvesna situacija!

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Ajde @Barbarai , neka si ti ziva i zdrava. Ti gi citav komentarite i osven 'etiketite', za golem del od toa sto go kaza, se slozuvam i imas pravo.

Se nadevam, najiskreno, deka vo sledniot period mesec juni, ce bide izglasan zakonot i neka zavrsi ovaa neizvesna situacija!
Да но во интерес на сите би било моите претходни мислења да се избришат, не сакам да ширам паника на форумов, само зошто некој сакал да си тера сеир на темава, затоа уште еднаш апелирам до модераторот да ги избрише моите мислења со цитатите.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Да но во интерес на сите би било моите претходни мислења да се избришат, не сакам да ширам паника на форумов, само зошто некој сакал да си тера сеир на темава, затоа уште еднаш апелирам до модераторот да ги избрише моите мислења со цитатите.
Vistinata, znae da vleze vo koski.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
zdravo decki, sakam da prasam kako ide so vozacka dozvola od makedonihja prvedena na bugarski? se priznava i dali seuste moze? dali ako moze mozam da go napravam toa vo bugarska ambasada vo germanija ili ekstra treba pak sofija da odam?

Mercury

ФК Победа
Член од
23 септември 2013
Мислења
1.042
Поени од реакции
485
zdravo decki, sakam da prasam kako ide so vozacka dozvola od makedonihja prvedena na bugarski? se priznava i dali seuste moze? dali ako moze mozam da go napravam toa vo bugarska ambasada vo germanija ili ekstra treba pak sofija da odam?
Jас колку шо знам треба да си полагаш на ново во бугарија за да ти важи и во ЕУ,оти со мк возачка смееш во ЕУ макс 6 месеци мислам

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Мислењата се тргнати од јавен преглед а дел од нив едитирани.

Во иднина припази пошо секое мислење отвора дискусија и со бришењето на поединечни постови се губи смислата на сите што те цитирале и реплицирале.

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Jас колку шо знам треба да си полагаш на ново во бугарија за да ти важи и во ЕУ,оти со мк возачка смееш во ЕУ макс 6 месеци мислам
Ne e tocno nema potreba da polagas odis vo bugarija I ja menjas za bugarska vozacka dozvola I'm ja davas makedonskata vozacka tie ti davat bugarska makedonskata ja sopirat kaj niv a potoa ja prakat vo makedonskite institucii tvojta makedonska vozacka, a za bugarskata vozacka ke platis okolu 300 evra mislam deka bese taka nekako :) I ke si imas bugarska vozacka :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom