Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Дали тие што имаме добиено произход единствено врз база на заверена изјава на нотар (тако звана декларација) имаме помал процент на шанса за да завршиме позитивно токму поради тоа?
За са добиеш происход во моментов во секој случај ти треба потврда од Бугарски клуб, но сега за сега во вториот дел мислам дека нема резултати сеуште за тие што земаа происход само на база на декларација од клубот....треба да се почека да видиме дали ќе поминат и тие кандидати за финалниот дел

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Дали тие што имаме добиено произход единствено врз база на заверена изјава на нотар (тако звана декларација) имаме помал процент на шанса за да завршиме позитивно токму поради тоа?
Od kade vi se ovie negativni zaklucoci? Stvarno me interesira.

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
За са добиеш происход во моментов во секој случај ти треба потврда од Бугарски клуб, но сега за сега во вториот дел мислам дека нема резултати сеуште за тие што земаа происход само на база на декларација од клубот....треба да се почека да видиме дали ќе поминат и тие кандидати за финалниот дел
Се знае одприлика кога ќе биде првиот што ќе помине или не само врз база на потврдата? Сакам да кажам, дали се знае одприлика од кога е почнато да се оди така само со потврда. Септември 2015? Фала[DOUBLEPOST=1461756710][/DOUBLEPOST]
Od kade vi se ovie negativni zaklucoci? Stvarno me interesira.
Се извинувам ако бев сфатен погрешно. Ова е чисто прашање, никако не е заклучок. Само ме интересира каков е процентот, какви се шансите.

Член од
29 декември 2015
Мислења
119
Поени од реакции
176
Za kolku vreme od ontervju mozam da vidam vo koja sostojba mi e molbata za bg grazdanstvo sega mi pisuva lipsvat danni na21.04 bev na intervju

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Се знае одприлика кога ќе биде првиот што ќе помине или не само врз база на потврдата? Сакам да кажам, дали се знае одприлика од кога е почнато да се оди така само со потврда. Септември 2015? Фала[DOUBLEPOST=1461756710][/DOUBLEPOST]

Се извинувам ако бев сфатен погрешно. Ова е чисто прашање, никако не е заклучок. Само ме интересира каков е процентот, какви се шансите.
Ce doznaeme, naskoro.[DOUBLEPOST=1461757444][/DOUBLEPOST]
Za kolku vreme od ontervju mozam da vidam vo koja sostojba mi e molbata za bg grazdanstvo sega mi pisuva lipsvat danni na21.04 bev na intervju
Aplikacijata Ve informira deka nedostasuvaat nekakvi podatoci pri vnes na pin-data podatoci, potocno deka pogresno gi vnesuvate brojcinjata od kartonceto.

Последно уредено:
Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Ке те вратат на дополнителна првека па ке треба да доставиш дополнителни документи.

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Ке те вратат на дополнителна првека па ке треба да доставиш дополнителни документи.
Walkman погоре вели дека сеуште ниеден нема поминато и ништо не е сигурно, ти велиш дека ќе ме вратат на дополнителна. Која е точна xD ?

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Walkman погоре вели дека сеуште ниеден нема поминато и ништо не е сигурно, ти велиш дека ќе ме вратат на дополнителна. Која е точна xD ?
А бе @dvladev вчера нели зборевме за ова...ти имаш или немаш потврда за потекло? или не знаеш? декларацијата дека си бугарин е една работа, потврдата за потекло е друга...ај кажи пак што имаш/мислиш дека имаш...или да не стапи во контакт со посредникот па ти кажа дека само декларација имаш?

Walkman ти кажа така зашто старите кои имаат извадено произход имаат добиено произход само со декларација, ама тогаш немало потврди со статистика. тие беа вратени на дополнителна и доставија нови потврди, ама не нов произход...меѓутоа такво е правилото за старите. За нас новите мислам дека не ни можеш да дадеш документи во ДАБЧ без потврда за потекло, плус декларација заверена на нотар.

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Порано произход издаваа само со декларација сега ако поднесиш само декларација нема да ти ги примат документите на шалтер во ДАБЧ зашто бараат и документ за потекло(стари бугарски документи од роднини,копија од блгарски пасош од некој по-близок роднина или како крајна варијанта за оние што немаат нито едното ниту другото останува да си извадат потврда за потекло од некое од здруженијата БККС(Бугарски Култутен Клуб Струмица) или МБП(Македонско-Бугарско Пријатество)).
На дополнителна проверка се враќаат оние со стари произходи(издадени пред 2014) кои веќе имаат поднесено документи во Министерството.
Како што е напоменато погоре Декларација и потврда за потекло се две различни работи.

Последно уредено:

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Sega go citam postot i sakam da te prasam dali si popolnil eden bel formular(kako karton kaj maticen lekar)so podatoci za tatko,majka,brakja,sestri,zena,deca ili pak ljubeznata zena sto raboti tamu sama go e popolnila za da ne se macis i gresis a te ima prasano za site tvoi bliski za nivnite iminja,datum na ragjanje i sl.
Не јас не потполнив таков формулар но г-ѓа Господинова :) ми ги постави тие прашања а бидејќи јас почнав да ги грешам податоците отвори во компјутер и по татко ми ги најде сите останати!

Член од
26 септември 2015
Мислења
36
Поени од реакции
47
Decki ako bi mozel nekoj da mi dade info, vi finaleln sum od pocetok na februar ali sum so tatkovo poteklo,me interesira dali ima nekakov zastoj so promenite okolu statusite? Ako ima nekoj da spodeli info bi mu bil blagodaren. Fala odnapred

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
А бе @dvladev вчера нели зборевме за ова...ти имаш или немаш потврда за потекло? или не знаеш? декларацијата дека си бугарин е една работа, потврдата за потекло е друга...ај кажи пак што имаш/мислиш дека имаш...или да не стапи во контакт со посредникот па ти кажа дека само декларација имаш?

Walkman ти кажа така зашто старите кои имаат извадено произход имаат добиено произход само со декларација, ама тогаш немало потврди со статистика. тие беа вратени на дополнителна и доставија нови потврди, ама не нов произход...меѓутоа такво е правилото за старите. За нас новите мислам дека не ни можеш да дадеш документи во ДАБЧ без потврда за потекло, плус декларација заверена на нотар.
Порано произход издаваа само со декларација сега ако поднесиш само декларација нема да ти ги примат документите на шалтер во ДАБЧ зашто бараат и документ за потекло(стари бугарски документи од роднини,копија од блгарски пасош од некој по-близок роднина или како крајна варијанта за оние што немаат нито едното ниту другото останува да си извадат потврда за потекло од некое од здруженијата БККС(Бугарски Култутен Клуб Струмица) или МБП(Македонско-Бугарско Пријатество)).
На дополнителна проверка се враќаат оние со стари произходи(издадени пред 2014) кои веќе имаат поднесено документи во Министерството.
Како што е напоменато погоре Декларација и потврда за потекло се две различни работи.
Сега ми е малце појасно. Значи за да имам право да извадам произход, потребно е покрај Декларацијата заверена на нотар, да имам И Потврда за потекло. Е сега, поради тоа што посредникот ме зачлени во Македонско-Бугарско Пријателство (МБП), претпоставувам дека од таму ми е издадена таа потврда за потекло, а врз кој основ ми е издадена незнам точно, но поради тоа што поднесував изводи и од мојте баба и дедо кои што се родени во 40-тите, верувам дека преку нив е некако изведена целата работа. Ако нешто грешам, поправете ме :) Фала сепак за појаснувањата.[DOUBLEPOST=1461770126][/DOUBLEPOST]Дали некој знае до кое бројче се стигнати со менување на статусот во Финален Експертен Преглед? До која година?[DOUBLEPOST=1461770180][/DOUBLEPOST]
Сега ми е малце појасно. Значи за да имам право да извадам произход, потребно е покрај Декларацијата заверена на нотар, да имам И Потврда за потекло. Е сега, поради тоа што посредникот ме зачлени во Македонско-Бугарско Пријателство (МБП), претпоставувам дека од таму ми е издадена таа потврда за потекло, а врз кој основ ми е издадена незнам точно, но поради тоа што поднесував изводи и од мојте баба и дедо кои што се родени во 40-тите, верувам дека преку нив е некако изведена целата работа. Ако нешто грешам, поправете ме :) Фала сепак за појаснувањата.[DOUBLEPOST=1461770126][/DOUBLEPOST]Дали некој знае до кое бројче се стигнати со менување на статусот во Финален Експертен Преглед? До која година?
@Walkman знам дека пред некој ден пиша дека ти го смениле статусот. Кое бројче си ако не е тајна. И дали си по редовна, или по дополнителна проверка?

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Сега ми е малце појасно. Значи за да имам право да извадам произход, потребно е покрај Декларацијата заверена на нотар, да имам И Потврда за потекло. Е сега, поради тоа што посредникот ме зачлени во Македонско-Бугарско Пријателство (МБП), претпоставувам дека од таму ми е издадена таа потврда за потекло, а врз кој основ ми е издадена незнам точно, но поради тоа што поднесував изводи и од мојте баба и дедо кои што се родени во 40-тите, верувам дека преку нив е некако изведена целата работа. Ако нешто грешам, поправете ме :) Фала сепак за појаснувањата.[DOUBLEPOST=1461770126][/DOUBLEPOST]Дали некој знае до кое бројче се стигнати со менување на статусот во Финален Експертен Преглед? До која година?[DOUBLEPOST=1461770180][/DOUBLEPOST]
@Walkman знам дека пред некој ден пиша дека ти го смениле статусот. Кое бројче си ако не е тајна. И дали си по редовна, или по дополнителна проверка?
Па да така е некако, освен тоа што пвде во Македонија во здрженијата бараат баба или дедо кои се родени до 1920 год. е сега твоите чим се 1940 негде не би знаела да ти кажам стварно.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Decki, sto izvodis ovde besni glisti i glumis nekoe ludilo ili za da izgledas interesen, ne si mi jasen?
Sve ti e izvadeno, dadeno, imas posrednik i sto sega ovde od nas baras da ti izmisljame topla voda? Imas posrednik i prasaj go i so nego izigravaj cirkuzant.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom