Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
На еден пријател му пишува : Преписката е прекратена Нјама данни за в'зходјашт б'лгарин.Тоа значи дека е одбиен или
Прекратен=Одбиен али најдобро е да оди да праша во Министерството лично пошто последниве 2-3 недели има доста случаји кадешто на интернет страната им пишува Преписката е нередовна а при проверка директно во Софија во Министерството им соопштуваат дека молбата им е уважена....
А какви дополнителни документи има однесено?

V

vkv

Гостин
Za onie na dopolnoitelna sto se. Citam po srpski forum deka ako prepiskata e izvadena za dopolnitelna proverka im pisuvalo koj dokument da go donesat i rokot bil 30 dena. Od nasive ima li nekoj takov[DOUBLEPOST=1460486309][/DOUBLEPOST]Luge moze li pomos ako imal nekoj vakov problem. Vo proizhodot sto go dobiv vrz osnova na krstelnica na tatko mi stoi deka sum go dobil vrz osnova na liceto S. Gorgiev a tatko mi e vo mojot izvod S. Simonovski. Mislam deka zaradi toa sum izvaden za dopolnitelna. Nekakva pouka od vas. Fala

Последно уредено од модератор:
Член од
31 октомври 2014
Мислења
41
Поени од реакции
10
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. ?????????????

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Za onie na dopolnoitelna sto se. Citam po srpski forum deka ako prepiskata e izvadena za dopolnitelna proverka im pisuvalo koj dokument da go donesat i rokot bil 30 dena. Od nasive ima li nekoj takov[DOUBLEPOST=1460486309][/DOUBLEPOST]Luge moze li pomos ako imal nekoj vakov problem. Vo proizhodot sto go dobiv vrz osnova na krstelnica na tatko mi stoi deka sum go dobil vrz osnova na liceto S. Gorgiev a tatko mi e vo mojot izvod S. Simonovski. Mislam deka zaradi toa sum izvaden za dopolnitelna. Nekakva pouka od vas. Fala
kako e mozno vo krstenicata i vo izvodot da e tatko ti so razlicno prezime, dali e toa negova krstenica ili ne e? sigurno vo MP zaklucile deka ne se raboti za isto lice.

Последно уредено:
V

vkv

Гостин
kako e mozno vo krstenicata i vo izvodot da e tatko ti so razlicno prezime, dali e toa negova krstenica ili ne e? sigurno vo MP zaklucile deka ne se raboti za isto lice.
Vo krstenicata mu stoi samo imeto. Dedo mi go pisuva gorgiev I tatko mi p.o. avtomatizam u proushodot go stavile gorgiev. Inace DA NEGOVA E KRSTENICATA[DOUBLEPOST=1460494671][/DOUBLEPOST]
Vo krstenicata mu stoi samo imeto. Dedo mi go pisuva gorgiev I tatko mi p.o. avtomatizam u proushodot go stavile gorgiev. Inace DA NEGOVA E KRSTENICATA[DOUBLEPOST=1460494837][/DOUBLEPOST]
Vo krstenicata mu stoi samo imeto. Dedo mi go pisuva gorgiev I tatko mi p.o. avtomatizam u proushodot go stavile gorgiev. Inace DA NEGOVA E KRSTENICATA[DOUBLEPOST=1460494671][/DOUBLEPOST]
Vo krstenicata mu stoi samo imeto. Dedo mi go pisuva gorgiev I tatko mi p.o. avtomatizam u proushodot go stavile gorgiev. Inace DA NEGOVA E KRSTENICATA
Dali da pravam izjava so svedoci?

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Vo krstenicata mu stoi samo imeto. Dedo mi go pisuva gorgiev I tatko mi p.o. avtomatizam u proushodot go stavile gorgiev. Inace DA NEGOVA E KRSTENICATA[DOUBLEPOST=1460494837][/DOUBLEPOST]
pa nemas sto da izgubis, napravi izjava, lele znaci kakvi zbrki pravat, aman vise.[DOUBLEPOST=1460495659][/DOUBLEPOST]
pa nemas sto da izgubis, napravi izjava, lele znaci kakvi zbrki pravat, aman vise.

D

Daniel_faca

Гостин
pa nemas sto da izgubis, napravi izjava, lele znaci kakvi zbrki pravat, aman vise.[DOUBLEPOST=1460495659][/DOUBLEPOST]
pa nemas sto da izgubis, napravi izjava, lele znaci kakvi zbrki pravat, aman vise.
Drugar izvini vaka mose si pisal prethidno a za kakva krstenica se raboti da pojasnis gledam imame isto prezime...?

Член од
11 мај 2015
Мислења
14
Поени од реакции
29
Дечки дали некој има земено происход , јас сум од 11 февруари 2016 ,уште нема ништо *(обработва се) :(
Јас од 21 јануари,Дури во петокот на 8 април го Подигнал посредникот.

Sent from my D5103 using Tapatalk

Член од
11 мај 2015
Мислења
14
Поени од реакции
29
Дечки дали некој има земено происход , јас сум од 11 февруари 2016 ,уште нема ништо *(обработва се) :(

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
@Pepibe od kade ja izvadi ovaa recenica "Призоваваме спешно минист'ра на правос'дието да се произнесе дали става в'прос за нес'в'ршенства в закона за гражданството и да направи предложенија за поправка"? Ja nema vo tekstot od linkot, a ja nema ni vo stenogramot od izjavata.

Istata izjava--tekst ja imas postirano i na stranica 1040.?!?

Da bese ova pobarano porano i zakonot ce bese do sega izglasan.
FACEBOOK[DOUBLEPOST=1460502141][/DOUBLEPOST]
На еден пријател му пишува : Преписката е прекратена Нјама данни за в'зходјашт б'лгарин.Тоа значи дека е одбиен или
ОМАЈ ГАД!!!дај БОЖЕ да грешам но колку што разбирам немал потекло,изгледа министерството ке пребарува документи,,,,,,,[DOUBLEPOST=1460502498][/DOUBLEPOST]

може ли да ми кажеш за каков происхот аплицираш,,,за дупликат или происхот

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom