Бугарската политика спрема Република Македониjа

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
ajde, iako nema vrska so temata moram barem da ti kazam : pred da trgnes da go zapoznavas svetot i da ucis jazici nauci prvin od kaj si i kako da zboruvas po doma.

Каран! Знаеш ли што значи твојот аватар на српски? Ако продолжиш да кажуваш непристојни лаги за Македонците навистина ќе те најде карање. А има многу такви што се настроени некого да караат.:vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: ....

hahahahah :pos2: me iznasmea da t'ibam vekot.
more i me uplasi.
nitu znam nitu mi e gajle sto znaci na srpski ili na drugi jazici...
jas si znam care sto e imeto na avatarot a i sto znaci na makedonski.
vo makedonskiot- glagol KARA- znaci nasocuva, upravuva...; vo bugarskite i nekoi makedonski dijalekti oznacuva uste i vodi(glagol).
a koj covek go nosel ova ime ti procitaj poveke.

za bugarite navistina mislam deka svatile i znaat deka nema da mozat da go povtorat periodot na propagandite vo Makedonija kolku i da se silat. ovie tekstovi gi pisuvaat za uteha na bugariziranite makedonci koi ne se malku tamu i... "sa mnogo 4uvstvitelni".

BC

Член од
24 декември 2007
Мислења
94
Поени од реакции
2
za bugarite navistina mislam deka svatile i znaat deka nema da mozat da go povtorat periodot na propagandite vo Makedonija kolku i da se silat. ovie tekstovi gi pisuvaat za uteha na bugariziranite makedonci koi ne se malku tamu i... "sa mnogo 4uvstvitelni".
Много си умен. Като гумена лисица. Това сам ли го измисли или го прочете от нјак'де, ама кажи си честно. Това по-горното не е за никаква утеха на нјакакви си "б'лгаризирани македонци", а е сигнал к'м Скопие, че в скоро време Софија ште разв'рти тојагата.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.338
Поени од реакции
6.019
Много си умен. Като гумена лисица. Това сам ли го измисли или го прочете от нјак'де, ама кажи си честно. Това по-горното не е за никаква утеха на нјакакви си "б'лгаризирани македонци", а е сигнал к'м Скопие, че в скоро време Софија ште разв'рти тојагата.

Опа се појави дотичен Б.Ц. ама со бугарски корени и јазик..Малку ни беше од македонскиов сега и друг дојде:pos2::pos2::pos2:

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Опа се појави дотичен Б.Ц. ама со бугарски корени и јазик..Малку ни беше од македонскиов сега и друг дојде:pos2::pos2::pos2:
овај сигурно е татарската верзија на Б.Ц.:pos2:

BC

Член од
24 декември 2007
Мислења
94
Поени од реакции
2
Коментирај по темата, а не мојат никнејм. Ти изобшто прочете ли го документа?

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
A shto praveshe Sofija do sega, ni davashe bomboni? Takvo mislenje Bugarija vi sozdava na vas, vo javnosta, no vo realnosta e podrugo.

Bugarija, za da vleze vo EU, stana grchki igrach i e barem delumno instrument na politikata na taa zemja sprema Makedonija.

Za golema zhal, imavme shansa da se priblizhime kon Bugarite i da se spogodime so niv pred 15tina godini, no ne ispadna nishto od toa. Makedonija nema smetka da ja ima Bugarija kako neprijatel. No vo Bugarija (mnogu i po nasha vina) ostana na svoite anti-istoriskite pozicii i iluzii deka Makedoncite ne sme bile toa shto sme. Gorniot tekst priznava, iako vo zavitkana forma deka ne sme Bugari, deka "imalo promena na svesta na naselenieto", :)) no maksimalno paternalistichki se odnesuva so nas.

Bugarija vide prilika da kalkulira, odnosno i beshe veteno deka kje kjari, pa sega i mimo Grcija go sproveduva planot na EU da se zatvori makedonskoto prasjanje, koe neli nenadejno iskrsna povtorno vo 1991. Politikata na pasoshi e samo del od taa igra.

Da ne redam, no ne e na dobar pat ovaa politika. Taa otskoknuva od proklamiranoto za dobrososetski odnosi. Ako opstojuvaat na gornite tezi, kolku i da sme vo ponepovlastena pozicija, kolku i da sme nokautirani, prkosot kje go napravi svoeto.

P.S. Kaj go odba toj nik be? :pos2:

Член од
31 март 2008
Мислења
185
Поени од реакции
3
сдлјрт с564р6с5ф 6с87дф6с57дф8с 79д8с798фс787с9 8сф 7с7рф с9р78ср8т 78с7т 8с6 т7с98т79с8ер а5а6р76р8 6:pusk:

BC

Член од
24 декември 2007
Мислења
94
Поени од реакции
2
A shto praveshe Sofija do sega, ni davashe bomboni? Takvo mislenje Bugarija vi sozdava na vas, vo javnosta, no vo realnosta e podrugo.

Bugarija, za da vleze vo EU, stana grchki igrach i e barem delumno instrument na politikata na taa zemja sprema Makedonija.

Za golema zhal, imavme shansa da se priblizhime kon Bugarite i da se spogodime so niv pred 15tina godini, no ne ispadna nishto od toa. Makedonija nema smetka da ja ima Bugarija kako neprijatel. No vo Bugarija (mnogu i po nasha vina) ostana na svoite anti-istoriskite pozicii i iluzii deka Makedoncite ne sme bile toa shto sme. Gorniot tekst priznava, iako vo zavitkana forma deka ne sme Bugari, deka "imalo promena na svesta na naselenieto", :)) no maksimalno paternalistichki se odnesuva so nas.

Bugarija vide prilika da kalkulira, odnosno i beshe veteno deka kje kjari, pa sega i mimo Grcija go sproveduva planot na EU da se zatvori makedonskoto prasjanje, koe neli nenadejno iskrsna povtorno vo 1991. Politikata na pasoshi e samo del od taa igra.

Da ne redam, no ne e na dobar pat ovaa politika. Taa otskoknuva od proklamiranoto za dobrososetski odnosi. Ako opstojuvaat na gornite tezi, kolku i da sme vo ponepovlastena pozicija, kolku i da sme nokautirani, prkosot kje go napravi svoeto.

P.S. Kaj go odba toj nik be? :pos2:
Не бе, пријател, досега от Б'лгарија само лошо сте видели, но отсега натат'к Б'лгарија ште раздава бомбони. :)

П.С. Този ник е абсолјутно произволен и когато го избирах изобшто не ми хрумна, че това са инициалите на един известен човек.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.338
Поени од реакции
6.019
Ноторни лаги и фалсификати не читам, не ни сакам да читам..Затоа не замарај!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.338
Поени од реакции
6.019
ЕУ подготвува безвизен режим за Белград
На министерот Вук Јеремиќ му беа понудени и стипендии за српските студенти што сакаат да се школуваат во земјите од ЕУ

Европската унија е подготвена на безвизен режим со Белград, една од пакетот-мерки со кои би им се помогнало на проевропските сили во Србија да ја освојат власта на парламентарните избори закажани за 11 мај.Еврокомесарот за проширување на Унијата, Оли Рен, на средбата на шефовите на дипломатиите на членките на ЕУ во Брдо кај Крањ, најави дека постои можност планот за укинување на визите да биде подготвен и усвоен до крајот на април. Постапка што политичките аналитичари ја толкуваат како потег на Брисел што би ги поттикнал српските граѓани на изборите да гласаат за проевропските политички сили.Освен ова, на српскиот министер за надворешни работи Вук Јеремиќ, шефот на германската дипломатија Франк-Валтер Штајнамер отворено му понудил и стипендии за српските студенти што сакаат да се школуваат во земјите од Европската Унија.Европската комисија веќе ја парафира Спогодбата за асоцијација и стабилизација со Србија. Сега им останува на членките на Унијата да проценат дали Белград ги исполнил сите поставени услови, вклучувајќи ја соработката со Хашкиот суд, што освен услов, претставува и морална обврска кон жртвите на злосторствата сторени за време на војните по распадот на СФРЈ - истакна еврокомесарот Рен.На неформалниот состанок, шефовите на дипломатиите повторија дека Унијата ја поддржува интеграцијата на земјите од Западниот Балкан.Високиот претставник на ЕУ за надворешна и безбедносна политика, Хавиер Солана, оцени дека е задоволен што членките на Унијата уште еднаш покажале наклонетост кон Западен Балкан и подготвеност за негова евроинтеграција.Словенечкиот министер за надворешни работи Димитриј Рупел, чија земја претседава со ЕУ, пак, нагласи дека се надева дека наскоро сите земји од Балканот ќе имаат јасна европска иднина.

www.dnevnik.com.mk

Kako gi kupuva EU Srbija za da pobrgu legni na brasnoto za Kosovo...Ehh, nie so kandidatski status ne mozeme da go dobieme toa, ovie ....c c c c...Dvojna politika na EU.....

Kajgana Shop

На врв Bottom