Бугарија со закон ќе го избрише ОМО Илинден-Пирин!

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
. . . ако си од Клуч, Скрт, Гега , побарај го бај Насо Бандитот, . . .
Като кажуваме дека во Бугарја тие от ОМО са известни како деградирали типови, вие не верувате. Веруваjте му на омопирин, дека един пат вика дека во Мосомиште има 1000 жители, друг пат вика дека имало 1800 избиратели /вистината е дека жителите са 2400/.

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
А што мислиш дека лугете гласат за Иван Ламбрев заштото е от омо?
А ти што мислиш, гласат за него „ради естетика„ ? - како викат браќата Срби :vozbud: Знаеш дека во Мосомиште дури и малите деца имат членски карти на ОМО Илинден ? Во тоа село е најголемата концентрација по глава од население на членска маса на ОМО Илинден ПИРИН.

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
А ти што мислиш, гласат за него „ради естетика„ ? - како викат браќата Срби :vozbud: Знаеш дека во Мосомиште дури и малите деца имат членски карти на ОМО Илинден ? Во тоа село е најголемата концентрација по глава од население на членска маса на ОМО Илинден ПИРИН.
Зад него бе коалициjа от следните партии:
"ГЕРБ", "ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА Б'ЛГАРИја", "С'јуЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ", "Б'ЛГАРСКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН С'јуЗ", "С'јуЗ НА СВОБОДНИТЕ ДЕМОКРАТИ", "ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН С'јуЗ", "Б'ЛГАРСКА НАЦИОНАЛНО -ПАТРИОТИЧНА ПАРТИја"

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Като кажуваме дека во Бугарја тие от ОМО са известни како деградирали типови, вие не верувате. Веруваjте му на омопирин, дека един пат вика дека во Мосомиште има 1000 жители, друг пат вика дека имало 1800 избиратели /вистината е дека жителите са 2400/.
Тоа колку се жителите на Мосомиште ги немам броено еден по еден па на памет ти кажувам. Ама толку ли е важно колку точно се жителите на Мосомиште ? Опитваш се да бјагаш по т'ч линијата пријателју. Говори по темата , не ни продавај Бугарски финти. А за Насо Бандито прјакора му идва от там че два пати е лежал во бугарски затвор по Македонскија в'прос през 52 за една и през 63 за две години. Ако това за тебе е деградирал тип , за мене е патриот кој си го е дал животот за македонија и за да можат такви лајна като тебе после да серат по форуми.

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
Тоа колку се жителите на Мосомиште ги немам броено еден по еден па на памет ти кажувам. Ама толку ли е важно колку точно се жителите на Мосомиште ? Опитваш се да бјагаш по т'ч линијата пријателју. Говори по темата , не ни продавај Бугарски финти. А за Насо Бандито прјакора му идва от там че два пати е лежал во бугарски затвор по Македонскија в'прос през 52 за една и през 63 за две години. Ако това за тебе е деградирал тип , за мене е патриот кој си го е дал животот за македонија и за да можат такви лајна като тебе после да серат по форуми.
Ако беше така лугете штеха да му викат Насо ПАТРИОТОТ, а не Насо БАНДИТОТ, нели?
Абе да те питам - ти легално ли работиш в лондонското сити?

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Зад него бе коалициjа от следните партии:
"ГЕРБ", "ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА Б'ЛГАРИја", "С'јуЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ", "Б'ЛГАРСКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН С'јуЗ", "С'јуЗ НА СВОБОДНИТЕ ДЕМОКРАТИ", "ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН С'јуЗ", "Б'ЛГАРСКА НАЦИОНАЛНО -ПАТРИОТИЧНА ПАРТИја"
Нормално , кога знаат дека ке добие сите ке се зад него. Ама факт е дека он е член на ОМО Илинден ПИРИН и со таа партиа за 1ви пат го доби кметското место . После кога ја забранија го доби пак кметското место како независен кандидат. А на 3тиот пат 3 пати ги објавуваат изборите за неважечки а дури на 4тиот пат ги фалшифицираа и доби другиот кандидат со два гласа предност. Има нешто дека не ти е јасно овде ? Јас мислам на секој му е јасно за што се работи.

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Ако беше така лугете штеха да му викат Насо ПАТРИОТОТ, а не Насо БАНДИТОТ, нели?
Абе да те питам - ти легално ли работиш в лондонското сити?
Нап'лно легално. Представлјавам интересите на JP Morgan Group на лондонската борса. А на човеко му викат бандито , а не патриотот понеже во комунизмот тие дека беа во затворите не беа патриоти а бандити.

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
Нормално , кога знаат дека ке добие сите ке се зад него. Ама факт е дека он е член на ОМО Илинден ПИРИН и со таа партиа за 1ви пат го доби кметското место . После кога ја забранија го доби пак кметското место како независен кандидат. А на 3тиот пат 3 пати ги објавуваат изборите за неважечки а дури на 4тиот пат ги фалшифицираа и доби другиот кандидат со два гласа предност. Има нешто дека не ти е јасно овде ? Јас мислам на секој му е јасно за што се работи.
Е да но пропускаш факта че симпатизанти на ГЕРБ, СДС и ДСБ, които никак не са малко, са отишли да гласуват за него заради подкрепата от тези партии, а не заштото е от ОМО. Ако не беше така колко гласа штеше да получи? А и на предните избори беше подкрепен от НДСВ.

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
Нап'лно легално. Представлјавам интересите на JP Morgan Group на лондонската борса. А на човеко му викат бандито , а не патриотот понеже во комунизмот тие дека беа во затворите не беа патриоти а бандити.
Па гледам си писал на едно место " . . . Дури јас немам право на легална работа . . .". Затова те попитах.
И не с'м дете - знаем си БАНДИТИТЕ:baeh:

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Е да но пропускаш факта че симпатизанти на ГЕРБ, СДС и ДСБ, които никак не са малко, са отишли да гласуват за него заради подкрепата от тези партии, а не заштото е от ОМО. Ако не беше така колко гласа штеше да получи? А и на предните избори беше подкрепен от НДСВ.
На изборите во 1999 беше подкрепен само од ОМО и пак доби. Кога за 1ви пат стана кмет уште немаше партија НДСВ.

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Па гледам си писал на едно место " . . . Дури јас немам право на легална работа . . .". Затова те попитах.
И не с'м дете - знаем си БАНДИТИТЕ:baeh:
По закон Б'лгарски гражданин нема право на легална работа во УК. Јас имам work accession permit како стручен кадар. А кога си ги знаеме бандитите зошто провоцираш ? Човеко во Белене врапчиња е јал и кората на дрветата е била огризана до дека може да докачи човек.

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
БАНДИТОТ ли ти го каза това? :pos2: А каза ли ти за какво точно е лежал?
Абе и друго да те питам - как четеш ти б'лгарските закони? Како "гjавол библиjа" ли? Заштото според теб " . . . За регистрациjа на партиjа се бараат 5000 подписи, а не 5000 членови. тие 1168 лица се подписале да има таква партиjа , само дека не се биле зачленети во неа."

Закон'т за политическите партии обаче казва
"За регистрација политическите партии са дл'жни да представјат в с'да:. . .спис'к, с'д'ржашт трите имена, ЕГН и постојанен адрес на не по-малко от 5000 членове"

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
БАНДИТОТ ли ти го каза това? :pos2: А каза ли ти за какво точно е лежал?
Абе и друго да те питам - как четеш ти б'лгарските закони? Како "гjавол библиjа" ли? Заштото според теб " . . . За регистрациjа на партиjа се бараат 5000 подписи, а не 5000 членови. тие 1168 лица се подписале да има таква партиjа , само дека не се биле зачленети во неа."

Закон'т за политическите партии обаче казва
"За регистрација политическите партии са дл'жни да представјат в с'да:. . .спис'к, с'д'ржашт трите имена, ЕГН и постојанен адрес на не по-малко от 5000 членове"
Да, тој ми го кажа. Инаку му читав пресудите од судот - првиот пат е лежел затоа што слушал вражески радиостанции ( разбирај слушал е Македонски песни по радио Скопје ) ,а двториот пат са го фатиле да пишува по асфалтот по патот Петрич - Струмица „Македонија на Македонците„ .
Закона за политическите партии не сам го чел , ама посочи ми само една држава во светот во која се викани 5800 луге во полиција затоа што се потпишале да се регистрира партија. Како може да има ДПС и еден куп други етнички партии на Турците на Ромите , на Каракачаните даје, а Македонска да не може да има ? А и да те питам си видел како полицијата вршеше проверката на подписите ? Во мојот град лично со моиве две очи видов како во полициската кола го натоварија 80 годишен старец со белезници на раце да го носат во Полиција да го прашат зошто се е подпишал за регистрација на ОМО Илинден ПИРИН. И мене исто ме носеа. Внатре ги караа лугето да подпишуваат декларации дека тие не се подпишале туку други ги подпишале. Лично Директорот на ДС вршеше распитот на секој еден по еден. Е при мене не му успеа номерот зошто имам двојно државанство и едноставно му кажав дека ако до 15 мин не ми предјави смислено обвинување за тоа што сум повикан во полиција ке треба да дава објаснуване пред еден странски амбасадор за причините:baeh: па ме избркаа надвор и си ме вратиа од таму каде ме зедоа . Па колку и да е глуп и колко да е ќорав човек мора да сфати дека тоа со полициската проверка беше наместена работата да не добие ОМО регистрација. Да ти кажам дека и дур течеше собирањето на подписи се јавуваа по селата луге од полиција и кажуваа дека собират подписи за ОМО за регистација и таму оидоа барем 1000 подписи и пак собравме 5800 за 3 месеци, со 800 повеке одшто треба. Ако знаевме дека ке прават проверки на секој еден подпис 15 000 подписи ке им однесевме да бидеме сигурни дека се е во ред. А ние си мислевме дека сега кога Бугарија е осудена да не регистрира , ке го стори тоа и нема да има проблеми. Тоа е нашата грешка, ама тоа не го оправдува Бугарското однесување .

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Omopirin abe koja partija najmnogu VI prai problemi u Bugarija ?

ATAKA ?

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Omopirin abe koja partija najmnogu VI prai problemi u Bugarija ?

ATAKA ?
Најголемиот проблем во Бугарија ни го напраи Лубчо Георгиевски кога писмено се откажа од Македонското малцинство во Пиринот и на пресконференцијата го прашаат новинарите - ами ОМО Илинден ? И он вика : Тие се србски мекерета. Затоа дури и сега овде на Македонски форум Бугарите плукаат со таа реченица по мене. Инаку од Бугарските политички партии најмногу проблеми доаѓаат от ВМРО СМД и од БСП. Атака иаку е фашизоидна партија , таа нема добри структури во Пиринска Македонија од разбираеми причини и за сега се концентрира против Турците. Со нив немаме скоро никакви додирни точки со изклучок на тоа дека кога се сформираше Атака неколку полициски шпиуни кои беа уфрлени во ОМО ја напуштија и заминаа во Атака.Ама тие алал им се :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom