Бугарија со закон ќе го избрише ОМО Илинден-Пирин!

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Атал, информациите кој ги постираш како и целокупната бугарска историја и наука, не можат да бидат сфатени како точни и сериозни, бидејки кај вас проблемот почнува во основно изгледа...

"Тројка ште правим ли, господине?",

Софија, Б'лгарија

Шокирашти факти за средното образование в Б'лгарија разкрива репортаж на бТВ. Репортер'т на телевизијата Стојан Георгиев стана учител за един месец. Тој преподава англијски език в 85-о СОУ "Отец Паисиј" в столичнија квартал "Враждебна" на ученици в 5, 6, 7 и 8 клас.
В часовете децата играјат комар, бијат се , пускат си музика, а говоренето в час е почти зад'лжително. Учителјат под прикритие става свидетел дори и на "гладиаторски" женски бој.
"Господине, скубете ли си веждите?", го пита чаровна девојка в п'рвија му час. Вече никој не се страхува от контролни, а ученичка в 5-ти клас е нап'лно најасно какво означава думата "курва". Учениците масово тв'рдјат, че нјамат учебници и тетрадки. "Учителјат" Стојан Георгиев получава уроци по свалјане на момиче. "Вижте как се ухажва момиче. П'рво един шамар, после "циганската". Лјага по гр'б, вдигаш ј краката, клатиш и после пак", објаснјава компетентно петокласник.
"Тројка ште правим ли, господине?", лјубопитна е друга ученичка. В клас децата размахват ножове и се разхождат между чиновете. При изпитването положението става оште по-трагично. "Как'в е отговор'т на Good morning?", пита учителјат. Ученичката отговарја: "Добро утро". На подканата, че трјабва да го каже и напише на англијски тја казва: "Не мога да пиша на англијски". Ученичка, којато учи англијски от 4 години, смјата, че отговор'т на в'проса "How are you?" е "Fain tanky". Друго момче п'к се оказва, че за 4 години учене на англијски е научило точно 4 думи. Сред тјах, разбира се, са "bastards" и "fuck". /БЛИЦ

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
едно немаме сватено
нашите непријатели не спијат

за болварите едно би кажал
биле и ќе останат губитници
немаат историја
немаат херои
ја крадат нашата историја и култура
1/4 таму се испрани мозоци од мак
штета е да прајме муабет за нив
ало БУГАРИ
:pusk:

Член од
20 август 2008
Мислења
137
Поени од реакции
0
едно немаме сватено

немаат историја
немаат херои
ало БУГАРИ
:pusk:
јас сум патот и вистината и животот. Ајт бегај...

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Мекоднските училишта се нормализираат!
Откако едвај го преживеавме моралното цунами предизвикано од серијата секс клипови со малолетни ученички, горди сме што можеме да ја објавиме следната смирувачка вест, проследена со видео доказ: училиштата полека се враќаат во нормала а школските дни, наместо со секс, повторно се исполнети со вообичаени активности.
На пример, старите добри тепачки меѓу девојчињата:
http://on.net.mk/default-mk.asp?ItemID=17AA27583FEFB4429E70EC4B74F5A877

Член од
8 септември 2008
Мислења
164
Поени од реакции
3
едно немаме сватено

немаат историја
немаат херои
ало БУГАРИ
На брат си не можеш да говориш така.
Даже и ако е приел друга религија, тој пак си ти останува брат!
И е казано: "Брат брата не храни, ала се го брани ".
Поне така казваме ние в Пиринско.

А Б'лгарија винаги е била губитница, кога се е опитала да ги заштити
македонците.
Оти враговете са ви други и са много, а имаха и силни покровители.
Равносметката е трагична.
Толкова напразно изгубени човешки живата, толкова осакатени,
толкова страданија.
Се за доброто на Македонија.
И в отплата сега - ето такива като тебе...

Но Бог вижда. Забавја, но не заборавја никогаш.
Ти си млад, ке имаш време да се убедиш во тоа.

И уште нешто ке ти кажам;
Ако изобшто се случи некој да посегне на Македонија,
тогава ке си има работа со нас.
Ние сакаме само да ја има, да биде со истото гордо име,
и да е благоденствувашта.
Заштото тамо са нашите братја и сестри.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Oh mori majko ... sve ke kazat ama za OMO zbor nema da kazat ...Bugarska rabota :toe:

Член од
30 септември 2008
Мислења
206
Поени од реакции
3
Oh mori majko ... sve ke kazat ama za OMO zbor nema da kazat ...Bugarska rabota :toe:

Ти па демек умре од плаченње за ОМО илинден....за беше нешто за Србијата можеби ке те заболеше....ама ОМО илинден не е твоја тема за дискусија :kesa:

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Јас сум за АУТ на срби од тема шо не се компетентни да зборуваат!
А јас сум за АУТ на Бугари од темава, и не само од темава ами од целиот форум! ( Ако моје и од балканот да се АУТ , тоа ке биде најдоброто нешто на светот :vozbud::vozbud::vozbud: )

Член од
30 септември 2008
Мислења
206
Поени од реакции
3
А јас сум за АУТ на Бугари од темава, и не само од темава ами од целиот форум! ( Ако моје и од балканот да се АУТ , тоа ке биде најдоброто нешто на светот :vozbud::vozbud::vozbud: )

а ти мене да дојдеше да ме провереше шо сум дали ке можи?

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
а ти мене да дојдеше да ме провереше шо сум дали ке можи?
Нема да можи. Со Бугари не се замараам. Ако имаш нешто да кажеш по темава речи слободно. Ако не , не им сметај на тие што имат да кажат нешто .

Член од
8 септември 2008
Мислења
164
Поени од реакции
3
Мислев, дека ке зборуваме за по-сериозни нешта.
ОМО - Пирин е незначително и дури смешно на фона на проблемите,
кои има да ги решава Македонија.

Член од
30 септември 2008
Мислења
206
Поени од реакции
3
Нема да можи. Со Бугари не се замараам. Ако имаш нешто да кажеш по темава речи слободно. Ако не , не им сметај на тие што имат да кажат нешто .

Ако сакаш нешто тебе да ти речам....јок...не планирам....за темава се има веке дебатирано...мислам дека доволно мисленја се имат дадено.А каков сум јас и од каде сум моја работа....а ти ако уше плачиш за Косово....жал ми е ке го НЕМА!

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Ete ti BUgarash uste eden dokaz samo da se zatvori temata i Pirinskoto prasanje

Kajgana Shop

На врв Bottom