Брак без секс

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Aa? Кога нема секс емоциите се вистински? Добро бе ако ти мислиш така и ако се водиш спрема таа мисла тогаш никако немој да практикуваш секс бидејќи според горенапишаново нели жената ќе помисли дека не ја сакаш ако имаш секс со неа.:)
Твоево мислење е ВРВ морам да ти признаам.Не знам дали да плачам или да се смеам.Секако секој си има нели право на истото и најмалку сакам да те навредам..ама тие со овакво мислење веројатно први гледаат да го бутнат својот израсток при прва шанса. Онаа љубов за која ти погоре говориш не знам дали постои но јас не сум ја сретнала на овие години.Да познавав такви љубови кога бев помала малку.Ама и тоа не би го нарекла љубов туку само заљубување и симпатии.Не фала...ниту сакам дечко ми да проба да ме сака без да има див секс со мене ниту пак ја ќе му дозволам да го прави тоа. Сакам да ме сака целосно.Потполно.А цело е нели кога има се.Спротивно на твоето мислење ...јас сакам дечко ми да ме гледа како жена која е сексуално привлечна и да сака да има секс со мене и по 5 пати у ден.
Мислам дека не си во право, кога толку го потенцираш значењето на сексуалниост однос. Јас на прво место ја ставам сексуалноста.
Погледни го примерот на Стивен Хокинг, познатиот англиски теоретски физичар. Тој од студентски денови е тежок инвалид, врзан за инвалидска количка и други апарати, меѓутоа тој е оженет и меѓу него и неговата Сопруга постои љубов.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Мислам дека не си во право, кога толку го потенцираш значењето на сексуалниост однос. Јас на прво место ја ставам сексуалноста.
Погледни го примерот на Стивен Хокинг, познатиот англиски теоретски физичар. Тој од студентски денови е тежок инвалид, врзан за инвалидска количка и други апарати, меѓутоа тој е оженет и меѓу него и неговата Сопруга постои љубов.
Веројатно постои ама Платонска, она "вистинското" го добива од некој друг.;)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Имаше еден сегмент во книгата од Чак Паленик Борачки Клуб, кој мислам дека го нема во филмот кој ја рефлектира ситуацијатава на типов.
Демек нараторов чита некое списание и му вика на Тајлер што пишува, некој тип ја чувал жената во када со мраз пред сексот, и после имал секс со нејзиното ладно тело.
Женава после 10 години (навистина беа 10 години и во книгата за да биде иронијата поголема) прашува за совет во списанието дали е тоа нормално, и дали сите така прават.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Тоа не е долгорочно решение, туку моментално потхранување на егото, што во случајов мислам дека тој тоа во моментов не го сака. Има веројатност жена му да го изневерува, не велам не, по она што тој го напиша за нејзиниот однос кон него, но дискутабилно е дали тој би бркал 20 годишни поради себе си и сопствените потреби или поради одмазда кон сопругата. И те молам, врати се на мојот прв пост на темава, убаво пишува дека фактот дали таа го изневерува или не во нивниот случај е од споредна важнист. Луѓево имаат многу поголем проблем од тоа дали има она друг или не.
Моментално потхранување на егото? Ма дај не ме заебавај.

И не знам дали знаеш, ама у принцип луѓето сакаат да бидат моногамни, а кога им успева во тоа, сакаат и партнерот да им биде моногамен. И не можат да имаат поголем проблем од тоа дали она има друг. Кој е тој проблем? Дали ќе останат заедно во брак? Кој ќе го добие детето? Тоа не се главни проблеми, тоа е епилог од решавањето на главниот проблем - изневерувањето на жена му.

Сеа, не навлагам дали он напраил нешто за да добие таков однос, ама ако неговата приказна е вистинската и ако ја прифатиме како таква, онда реков, ќутек и ебење barely legal девојчиња. Сите други опции што било кој ќе ги предложи се резултат на романтични комедии, премногу срциња во детската соба и немање памет.

И, ти ги го прочитав првиот пост на темата. Изневерувањето на жена му и „немање брак“ во случајов е исто. Да речеме дека тоа што немаат комуникација е главен проблем, ти успеа тоа така едноставно да го решиш со зборовите „разговарајте итно“. Можеби е до мене, ама, постојат луѓе коишто всушност со нивните партнери се гледаат, кимаат со глава и преоѓаат на секс без да зборуваат? Или сакаш да кажеш дека постојат луѓе коишто додека партнерот зборува они не размислуваат последната епизода од Касандра или која и да е сега актуелна?! Колку треба човек да биде ГЛУП, за да не примети дека партнерот има проблем со него и ако примети, како што чоеков очигледно приметил да не разговара за тоа или барем да го искаже своето мислење за ситуацијата?!

„Разговарајте“. Тоа ти е као некој да ти се пожали дека не може да земе воздух, а ти му викаш „пробај да дишиш“.

Kvadros ако читаш уште, напраи си фејсбук профил и рендај... и работи највеќе што можеш, ќе ти требаат пари за добар адвокат, пошто дури и да не си крив, женати ќе проба да ти земе све што имаш...

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Не сум во тек со темава и не ги прочитав сите мислења, ама според мене она има некој друг. Со него и е убаво у сексот и едноставно нема потреба од тебе. Веруј дека ниту жените не можат да издржат долго без секс, дури тие помалку можат да издржат од мажите :)
Убаво кажаа, напрај и муабет, прашај ја дали има некој трет што стои помеѓу вас и прашај ја како да најдете заедничко решение на проблемот без да дојде до развод, оти со разводот само децата ке настрадаат.

Член од
9 август 2009
Мислења
104
Поени од реакции
115
Моментално потхранување на егото? Ма дај не ме заебавај.

И не знам дали знаеш, ама у принцип луѓето сакаат да бидат моногамни, а кога им успева во тоа, сакаат и партнерот да им биде моногамен. И не можат да имаат поголем проблем од тоа дали она има друг. Кој е тој проблем? Дали ќе останат заедно во брак? Кој ќе го добие детето? Тоа не се главни проблеми, тоа е епилог од решавањето на главниот проблем - изневерувањето на жена му.

Сеа, не навлагам дали он напраил нешто за да добие таков однос, ама ако неговата приказна е вистинската и ако ја прифатиме како таква, онда реков, ќутек и ебење barely legal девојчиња. Сите други опции што било кој ќе ги предложи се резултат на романтични комедии, премногу срциња во детската соба и немање памет.

И, ти ги го прочитав првиот пост на темата. Изневерувањето на жена му и „немање брак“ во случајов е исто. Да речеме дека тоа што немаат комуникација е главен проблем, ти успеа тоа така едноставно да го решиш со зборовите „разговарајте итно“. Можеби е до мене, ама, постојат луѓе коишто всушност со нивните партнери се гледаат, кимаат со глава и преоѓаат на секс без да зборуваат? Или сакаш да кажеш дека постојат луѓе коишто додека партнерот зборува они не размислуваат последната епизода од Касандра или која и да е сега актуелна?! Колку треба човек да биде ГЛУП, за да не примети дека партнерот има проблем со него и ако примети, како што чоеков очигледно приметил да не разговара за тоа или барем да го искаже своето мислење за ситуацијата?!

„Разговарајте“. Тоа ти е као некој да ти се пожали дека не може да земе воздух, а ти му викаш „пробај да дишиш“.

Kvadros ако читаш уште, напраи си фејсбук профил и рендај... и работи највеќе што можеш, ќе ти требаат пари за добар адвокат, пошто дури и да не си крив, женати ќе проба да ти земе све што имаш...
Како прво, во голема заблуда си со мислењето дека луѓето сакаат да бидат моногамни, не, туку сакаат другите за нив да мислат дека СЕ моногамни. Второ, сакам да ми појасниш која е придобивката од ќотек и паралелно ебење надвор од дома? Трето батка, разговорот никогаш нема да ја влоши ситуацијата, во најмала рака ќе останат на истиот заебан стадиум. Четврто, ако и веќе нивниот таканаречен брак веќе неофицијално непостои и мислиш дека треба неговото раскинување да се официјализира, зошто тогаш ќотек? Петто, имаат дете, немислиш дека со детето ЌЕ МОРА да разговараат пред да се остават? Детето заслужува да знае што им се случува на родителите...или треба тато да ренда на ФБ каде што истовремено рендаат другарчињата на неговото дете?...абе ајде, недораснато размислување...И веќе ако го советуваш да ренда на интернет, ФБ не ти е добар избор...постојат специјализирани сајтови исклучиво за тие намени...;)

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Прво, глупаво е со сигурност да се заклучи дека жена му го изневерува само затоа што нема желба за секс.
Не знам зошто, но малкумина на темава помислија дека можеби постои медицинско објаснување за фактот што жената не чувствува потреба за секс.Според мене, најверојатно се работи за некаков хормонален дисбаланс, а тоа и како знае да влијае на либидото.
Јас не сум експерт за тоа, советувам посета на ендокринолог ( или кој и да се занимава со оваа проблематика, се надевам ќе ви помогне.

Друга опција е дека дотичната била отсекогаш асексуална, и само глумела, и онака човекот рече дека сексот никогаш не им бил нешто посебно.Нормално, постојат тука и мал милион други можности, но по мене, овие две се најверојатни.

Дефинитивно мислам дека не го изневерува, па ете човекот ја манијачел и читал разговори на фејсбук, и освен муабети од типот што готвела и слично не нашол ништо. Исто, ако веќе го изневерува, логично е дека би имала и со него односи, барем повремено, колку да му замачка очи, мислам дека повеќето жени би постапиле така во случај да изневеруваат.

На крај, не ми се јасни луѓето што предлагаа ќотек како решение за проблемов.Се надевам дека не се сериозни.
Спротивно на верувањето на голем дел мажи,
жените (ок, мнозинството жени) не се палат на физичко насилство.Спенкање по газе за време на секс, да, али шамари, боксови и слично се major turn off, бидете сигурни.

Needless to say, едно дете да види како татко му ја тепа мајка е најтрауматичната ствар што може да му се случи на едно дете, тоа може да ви го потврди секој што бил сведок на таква сцена.Се надевам дека отворачот на темата е свесен за тоа и нема да ги земе предвид таквите совети.

Член од
9 август 2009
Мислења
104
Поени од реакции
115
не сака во советувалиште, не сака со сопругот да се отвори и прозбори за проблемот...глеаме дека има проблем,...Chare?
Апсолутно, тоа е сржта на проблемот всушност...ама решението сигурно не е ќотек и рендање...и тоа на ФБ:confused:

Член од
20 септември 2011
Мислења
41
Поени од реакции
17
Прво, глупаво е со сигурност да се заклучи дека жена му го изневерува само затоа што нема желба за секс.
Не знам зошто, но малкумина на темава помислија дека можеби постои медицинско објаснување за фактот што жената не чувствува потреба за секс.Според мене, најверојатно се работи за некаков хормонален дисбаланс, а тоа и како знае да влијае на либидото.
Јас не сум експерт за тоа, советувам посета на ендокринолог ( или кој и да се занимава со оваа проблематика, се надевам ќе ви помогне.

Друга опција е дека дотичната била отсекогаш асексуална, и само глумела, и онака човекот рече дека сексот никогаш не им бил нешто посебно.Нормално, постојат тука и мал милион други можности, но по мене, овие две се најверојатни.

Дефинитивно мислам дека не го изневерува, па ете човекот ја манијачел и читал разговори на фејсбук, и освен муабети од типот што готвела и слично не нашол ништо. Исто, ако веќе го изневерува, логично е дека би имала и со него односи, барем повремено, колку да му замачка очи, мислам дека повеќето жени би постапиле така во случај да изневеруваат.

На крај, не ми се јасни луѓето што предлагаа ќотек како решение за проблемов.Се надевам дека не се сериозни.
Спротивно на верувањето на голем дел мажи,
жените (ок, мнозинството жени) не се палат на физичко насилство.Спенкање по газе за време на секс, да, али шамари, боксови и слично се major turn off, бидете сигурни.

Needless to say, едно дете да види како татко му ја тепа мајка е најтрауматичната ствар што може да му се случи на едно дете, тоа може да ви го потврди секој што бил сведок на таква сцена.Се надевам дека отворачот на темата е свесен за тоа и нема да ги земе предвид таквите совети.
Мислам дека проблемот не е медицински. Тие со години немаат секс и ако проблемот бил медицински досека сигурно ке му кажела и ке пробале да го решат со лекарства или слично.... или пак ке му прави атер еднаш неделно а во мегувреме и без да му каже ке побара некои лекови. Но таа е свесна за проблемот и не превзема ништо што значи дека таа се согласува со последиците кои имаат настанато до сега и кои можат да настанат и уште повеке- најверојатно ги посакува последиците. Проблемот е емотивен- не го сака и сака да си замине од него но нема храброст да го направи тоа. Сигурно има друг. Тоа проверувањето со буричкање по нејзиниот фејсбук и не наоѓањето ништо е очајна и трагикомична работа - па луѓе на фб има пасворд а кога веке му го дала пасвордот сигурно не е луда па да не избрише се што не треба тој да види и да му каже на швалерот да не и пишува на тој профил цццццц....
--- надополнето: Oct 19, 2011 1:05 PM ---
а тоа со мачкањето очи има логика и многу често така се случува, но тоа е кога не сака да го изгуби мажот но сака да се плеска настрана. овдека изгледа е сериозно заљубена во швалерот и неможе да го поднесе сопругот.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Нешто ми е чудно во прикаскава и не ми штима. Не верувам дека е вистинита.
Од средно школо заедно па 15 год брак, па немање секс до брак и имаат по 41 година. Ај вие направете си математика?
Еве нека се од 18 год заедно (од 4та год средно) до 26 год кога влегле во брак (41-15)
Најмалку 8 год иделе без секс? Абе ај..... научна фантастика
И најчудно, го снема човекот....
Така да не трошете си време во непотребна расправија меѓу вас. Прикаскава е фејк......

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Нешто ми е чудно во прикаскава и не ми штима. Не верувам дека е вистинита.
Од средно школо заедно па 15 год брак, па немање секс до брак и имаат по 41 година. Ај вие направете си математика?
Еве нека се од 18 год заедно (од 4та год средно) до 26 год кога влегле во брак (41-15)
Најмалку 8 год иделе без секс? Абе ај..... научна фантастика
И најчудно, го снема човекот....
Така да не трошете си време во непотребна расправија меѓу вас. Прикаскава е фејк......
Извини Атеист ама не си во тек со настаните... Човекот почна да се движи во детективските води, истражува човекот, затоа го нема :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Остави тоа што го снема, математиката не ми оди, или не е се точно како што вели

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Не верувам дека некој би се логирал на форумов за да отвори тема и да исполаже се во неа ама дека нешто овде смрди -смрди.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Извини Атеист ама не си во тек со настаните... Човекот почна да се движи во детективските води, истражува човекот, затоа го нема :)
На Прељубници ќе го гледаме:)
--- надополнето: Oct 19, 2011 6:51 PM ---
Не верувам дека некој би се логирал на форумов за да отвори тема и да исполаже се во неа ама дека нешто овде смрди -смрди.
јас прднав

Kajgana Shop

На врв Bottom