Бољковац:Хрватска ја започна војната!

• Креатор на темата Креатор на темата n/a
  • Време на започнување Време на започнување
Во Хрватска војна загинаа 10.000. Не стотици иљади.
Али еднаш за секогаш за век и веков раскрстија со Југославија и Србија. А кај нас има уште кои сонуваат тробојки со петокраки и ја слушаат она од Брена “Ја сам југословенка“

Na Hrvatska i platija da 'raskrsti', so amin od Belgrad. Lichno, ne se sekjavam deka nekoj izrazi zelba da plati za nas. Megjudrugoto, i zatoa shto za toa nemashe potreba.:toe:

Во Хрватска имаше србско малцинство кое се обиде да се отцепи. Во Македонија нема такво (освен неколку иљади Македонци кои мислат дека се Срби). Затоа и немаше никакви тензии овде.

Во Хрватска имаше србско малцинство кое се обиде да се отцепи. Во Македонија нема такво (освен неколку иљади Македонци кои мислат дека се Срби). Затоа и немаше никакви тензии овде.
Ти си болен фашист.
:toe:
И јас сериозно мислам дека некој треба да стави крај на твоето тролување по форумов.

А бе јас им кажав факти дека уште ПРЕД хрватската влада да го донесе уставот, месеци пред Словенија и Хрватска да се отцепат, Србите направија референдум за самостојност, самопрогласија автономи, кладоа своја власт, поставија барикади, се воружија прогласија воена состојба и поставија заседа на автобуси со хрватски полицајци. Уште абер немаше за словенечка и хрватска независност а Србите во Хрватслка веќе тргнаа во акција.

Па сега плачат “оние биле лоши“

Da nemalo aber, nemalo da se machat. Ne se nekoj preterano trudoljubiv narod.:smir:

аа демек шесто чуло. Како шо викаат нинџите харагери (мислам дека така се вика) Предосеќале дека Хрватска сака да се отцепи па ги предухитриле. А можеби Хрватите имале абер дека србите имаат абер дека овие имаат абер па решиле да сменат устав и да се отцепат??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom