Боливија ја призна Македонија под уставно име!

saman

Раскажувачот
Член од
1 август 2009
Мислења
367
Поени од реакции
91
Abe zosto ne sakate da sfakate,deka bez kompromis nemozeme da staneme clenka na EU i NATO,bez razlika koj ne priznal... Taka ako gledate evo i SAD ja ima priznaeno Makedonija, pa nisto ne se promeni do sega, pak sme obvrzani da napravime kompromis so Grcija,,,,, taka da dur gubime vreme so ovie gluposti,naj dobroto resenie e da najdeme komprimis so Grcija..
A vo edno Grujo da prestane so lazniot patriotizam..
Грција бара име за севкупна употреба со геогравка одредница, кој би бил компромисот според тебе ?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.775
Поени од реакции
9.903
Фала Боливија што не призна.

Многу голема држава.
Е голема е ,едно 20 пати поголема од нас..и не треба да се потценува Боливија,доста значајна држава е на Јужно Американскиот континент

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Супер, ама барем коа не признаваат нека не биде тоа само за билатерални односи, шо ако коа пред сите пак ФИРОМ ќе не викаат.

saman

Раскажувачот
Член од
1 август 2009
Мислења
367
Поени од реакции
91
Зошто ете гледаш цела сила се фокусира на Разумен компромис кој ете ни Хорхе (ѓорѓе ) не знае да ни објасни што значи тоа и која е целта на Македонската надворешна политика, дајте да влезиме во Нато и Европска Унија после ќе ги дупиме Циганите Хеласиите како сакаме, мудро треба да ја водиме политиката, гледате дека целата мејѓународна јавност што би рекол (Фрле) ја уживаат Хелаасите со нашиот инает не водиме никаде.
Туку се само Изолираме и градиме споменици ко да не знаеме кој сме и што сме па сега мора да правиме споменици и самите себе да се преиспитуваме дали сме антички словени византијци и сл МАКЕДОНЦИ СМЕ И ТАКА И ЌЕ УМРЕМЕ. ДАЈТЕ ДА ИМ СТАВИМЕ КРАЈ НА ХЕЛАСИИТЕ.
За каква изолираност зборуваш ? Ќе ги дупиме Циганите веројатно мислиш на Грците ? Како бе човече каде можиме ние да ги дупиме Грците ? Мегународна (јавност) овој збор смени го не му е местото овде. Доколку мислиш на Мегународната заедница дека е од кај Грците мислам дека треба да знаеш дека Европа не ја преставува мегународната заедница.
На кој начин се изолираме ? Како можеш да кажеш дека си македонец ? Дали би прифатил име со било каква додавка ? ЈАС не.

--- надополнето ---

Jas ocekuvam Antickite lepotani na Vmro Dpmne da najdat kompromis so Grcija...

A ako nemozat da najdat kompromis,togas pod hitno treba da si zaminat, i da doaga opozicijata...
Дали го знаеш ставот на опозицијата за ова прашање ?

--- надополнето ---

Да беа тие во Нато и Еу ќе бевме биди Сигурен и ќе им се серевме на Хелаасите на глава
п.с Ај потсети се кој ги организирал Партизаните во Егеска Македонија против Шупците елинистички читај ТИТО
Како бе човече како твојта опозиција ќе не внесеше во НАТО и ЕУ ? Или само имаш наушено НАТО ЕУ и трубиш ?

--- надополнето ---

Да беа тие во Нато и Еу ќе бевме биди Сигурен и ќе им се серевме на Хелаасите на глава
п.с Ај потсети се кој ги организирал Партизаните во Егеска Македонија против Шупците елинистички читај ТИТО
Како бе човече како твојта опозиција ќе не внесеше во НАТО и ЕУ ? Или само имаш наушено НАТО ЕУ и трубиш ?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Фала на провокација.
Не ја сфати поентатам и ред други работи,
гледам пишуваш но не читаш и пред тоа што имам пишувано.
Се курчиш одма.
Зборам за тоа дека ништо народов не добива со ова, ништо.
И ме мрзи да ти објаснувам стварно.

Добива еден плус во надворешната политика, добиваме плус во нашето светско признавање, добиваме плус што уште една земја ни го почитува правото на самоопределување.

А тебе те видов дека внатрешнополитички препукувања и проблеми ги поврзуваш со нешто што нема врска со тоа.

Џабе да објаснуваш кога 80% од луѓето што овде пишуваат се партиски определени а кај нас не си го браниш сопствениот став ниту имаш сопствено мислење туку пренесуваш мислење на партиите..

Јас не сум партиски определен и ич к*р не ме заболе кој ќе ме признае кога тоа нема никакво влијание на нашите животи...
Ние ќе си се викаме Македонија и никој нема да ни го земе тоа име, а без разлика дали не признале 130 или 200 земји Грција никогаш нема да не признае така да и во тој поглед е исти к*р.

многу убав пост напиша горе апидроне браво.... џабе е кој и да дојде на власт сите ги боли онаквото за народот сите гледаат да испокрадат колку можат повеќе...

Не знаев дека тоа да се чувствуваш Македонец и признавањето од страна на другите и кога некој го почитува тоа било партиска определба.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Е голема е ,едно 20 пати поголема од нас..и не треба да се потценува Боливија,доста значајна држава е на Јужно Американскиот континент
Да ама мислев на овие САД,Русија Франција.

saman

Раскажувачот
Член од
1 август 2009
Мислења
367
Поени од реакции
91
Абе ако си имаш Хомосексуални склоности како Пастирот ти твој то е твоја работа со прајте е ваша работа, целиот проблем не е во името Македонија за шупците елинистички туку од тоа што треба да платат репарации за македонците и да бидат обвинети за Геноцид над еден народ со амин на нивните пријатели Англиските мајмуни.
Само со компромис до одредени граници кои не навлегуваат во националниот интегритет значи во делот на националната припадност наша како македонци и во јазикот македонски, благодарение на пастирот и неговата шизофреничка идеја за антиквизација вроди да тоа Хеласиите ни се мешаат во нашата национална припаднос и јазик значи не се фокусираат само на името.
Или нека ги прекинат Преговорите или нека не изигруваат Пешковци да чвичат цело време
Зашувување на идентитетот пробај пред Македонец и Македонски јазик да додадеш , Северен,Горен,Вардарски. Бива нели оди некако. Сега пробај пред Демократска да додадеш Македонец и Македонски јазик не бива нели ? Компромисот кој им беше понуден на Грците беше тој Демократска не прифатија.

M

.:makedonec:.

Гостин
Површина има - 1.098.580км2 а, Население - 8.585.443. :toe:

saman

Раскажувачот
Член од
1 август 2009
Мислења
367
Поени од реакции
91
За малку ќе заборавев да упатам благодарност до САД.

saman

Раскажувачот
Член од
1 август 2009
Мислења
367
Поени од реакции
91
Abe kakvi zacvrstuvanja kakvi gluposti, mora da se resi sporot za imeto,ako sakame da imame evropska prespektiva, a vo edno da staneme clenka na NATO....

Ne pagajte na vakvi eftini stosevi, sto ke vi se servisira od Vmro Dpmne...
Пријателе редно е да кажеш како ти би го решел спорот и кој на тебе ти сревира ?

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Abe kakvi zacvrstuvanja kakvi gluposti, mora da se resi sporot za imeto,ako sakame da imame evropska prespektiva, a vo edno da staneme clenka na NATO....

Ne pagajte na vakvi eftini stosevi, sto ke vi se servisira od Vmro Dpmne...
па до сега виде Македонскиот народ колку таа Евро-атланска перспектива била на наша страна или во најмал случај била неутрална,на релација Македонија-Грција....

ако некој мислии сака да СМЕНИ ИМЕ за влез во Евроатланските интеграции,тогаш истиот ТРЕБА и МОРА да биде КАЗНЕТ и ОСУДЕН од НАРОДОТ....

Боливија,Зимбабве барем не признаа ПОД УСТАВНО ИМЕ......што во денешно време тоа треба да значи ГОРДОСТ за НАШИОТ НАРОД;а не срамота од типот Еббб....ти државите

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.347
Спиновите се опасна работа...има такви кои им веруваат...
Секое признавање е аргумент повеќе во она за кое се расправаме со комшиите јужно од нас кои себеси се нарекуваат Грци.
Боливија не призна, значи, 131 држава...
Неможам да разберам како некои можат да серат по тоа признавање... болна желба за власт...очигледно...
А кога сме кај расправијата со оние кои се нарекуваат Грци, не ми е јасно што уште преговараме со нив????
Има ли некој друг малоумен на светот, т.е. држава која преговара за името???

Kajgana Shop

На врв Bottom