Блискоисточни печалбари

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Oк секоја чест на оние што одат таму...навистина...ама како не ви е страв за животот?! Бомбашки напади...киднапирања?! 10,000 долари месечно подобро да ги неам отколку да имам глава на рамена!

Како е состојбата во Кувајт?

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
У принцип секаде е добро, освен во Ирак.
Но повторувам дека и таму базите се одлично чувани, и дека до сега не загубивме (жива среќа!) ниту еден Македонец, доколку не ги рачунаме несреќните Кумановци што работеа за Суфан инџинеринг, не за КБР што е драстична разлика.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
А на пример компјутерџии нешто, одржавање на системи, нет кафеа, ова она како оди тоа , се бара или?

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Компјутерџија тешко, доколку веќе немаш претходно искуство со КБР. Плус компјутерџија е широк поим, донесоа пар луѓе од Македонија, се избрукаа со инсталирање принтери на мрежа. Не викам дека кај нас нема способни компјутерџии, но ти треба одредено искуство со опрема со која што располага КБР и Америчка војска.
Да, има интернет кафеа, теретани, има интересни работи, зависи какви ти се интересите и на што мислиш дека можеш да одговориш. Регрутерите доаѓаат на 2 март во МК, и ке им треба работници од сите профили.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
1
Поени од реакции
0
како почетник на оваа страница како прво би ги поздравил цленовите а посебно нашите кои собрале храброст и отисле на печалба во овој дел од светот. Јас исто сум заинтересиран да појдам на работа некаде во тие источони земји знаете нормално е заради парите е,па би побарал помош од вас .конкретно каде како почетник да се обратам ,односно кој да го контактирам за да би се запослил во некоја од фирмите кои нудат работа во авганистан ,ирак,или било која земја во која има работа и добра заработувачка. однапред ви благодарам.

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
fleksibilen напиша:
како почетник на оваа страница како прво би ги поздравил цленовите а посебно нашите кои собрале храброст и отисле на печалба во овој дел од светот. Јас исто сум заинтересиран да појдам на работа некаде во тие источони земји знаете нормално е заради парите е,па би побарал помош од вас .конкретно каде како почетник да се обратам ,односно кој да го контактирам за да би се запослил во некоја од фирмите кои нудат работа во авганистан ,ирак,или било која земја во која има работа и добра заработувачка. однапред ви благодарам.
За почеток не би било лошо да ја проверите страницава. Тука имате дел од дефицитарни позиции во фирмава. Отворете си акаунт, и аплицирајте за нешто за што мислите дека имате квалификации.
http://kbrcareers.webrecruiter.com/pls/kbr/maine.d?s=296A8CA60FB23B04E0440003BA74E87F

J

Johnny Stulic

Гостин
замина некој односно го примија на интервју

Член од
13 февруари 2007
Мислења
181
Поени од реакции
6
Iraq

Ajde da ja obnovam temava.Znachi odish na www.kbrjobs.com i shto ponatamu.Ako moze da mi se objasni od A do SH,ako ima nekoj trpenie normalno.Ako nekoj shto e tamu vo momentov da pishe obavezno po neshto(toa shto smee)Neli be imashe nekoja kancelarija na KBR vo Kumanovo li vo Skopje li beshe??Ako mnekoj znae kade e (ako ima)da pishe obavezno.Gledam i ova Hrvative se spremaa da odat ,ama neshto se razocharaa sega.Chitam neshto trebalo da odat vo Hjuston na pregledi:nesum:,pa prakanje e mailovi so toa direktorite(spomnuvaat nekoj Jason).Ajde da ne dolzam neka pishe sekoj shto znae po neshto.Vazi:helou:

J

Johnny Stulic

Гостин
party bracker напиша:
Ajde da ja obnovam temava.Znachi odish na www.kbrjobs.com i shto ponatamu.Ako moze da mi se objasni od A do SH,ako ima nekoj trpenie normalno.Ako nekoj shto e tamu vo momentov da pishe obavezno po neshto(toa shto smee)Neli be imashe nekoja kancelarija na KBR vo Kumanovo li vo Skopje li beshe??Ako mnekoj znae kade e (ako ima)da pishe obavezno.Gledam i ova Hrvative se spremaa da odat ,ama neshto se razocharaa sega.Chitam neshto trebalo da odat vo Hjuston na pregledi:nesum:,pa prakanje e mailovi so toa direktorite(spomnuvaat nekoj Jason).Ajde da ne dolzam neka pishe sekoj shto znae po neshto.Vazi:helou:
Па друже одиш на страницата се пријавуваш таму има неколку прашања кој треба да ги одговориш го закачуваш резимето нормално на англиски одиш на броус џоб и бараш рабаота од твој калибар ,а таму има скоро се од игла до локомотива,воглавно аплицираш за работи во ирак,авганистан бидеќи таму е дефицитарен кадар од сите бранши и очекуваш да ти се јават.
Интервјуто помина пред некој месец сега чекај наредно интервју за кое можеш да видиш исто на страницата кога е.

Канцеларија нема бар јас не знам ама и да има ова е единствениот начин ако си решен да заминеш само аплицирај на повеќе работи.

За лекарски прегледи во Хјустон не знам бидеќи не сум вработен во кбр.

Апропо Џејсон тој е регрутерот кој ги регрутирал па највероватно нешто ги драпа.

Нека се јави некој Кумановац нека објасно подробно .

Kajgana Shop

На врв Bottom