Библија v.s. Куран

Член од
25 јуни 2008
Мислења
451
Поени од реакции
5
"Jas ve krstavam za kaenjeto so voda,no Onoj sto ide po mene e posilen od mene;jas ne sum dostoen da Mu gi ponesam ni obuvkite;On ke ve krsti so Duh Sveti i so ogan."

(Mateja 3,11-12)
А за што се крсти Исус и на колку години се крсти и дали тоа го прават православните или крштеваат мали деца кој немаат поима што е добро а што лошо или од раѓање се православни.

Член од
13 септември 2008
Мислења
70
Поени од реакции
1
Site nie slucajno sme se rodile vo onaa ili ovaa vera, no moe mislenje e deka verata na sekoj covek treba da mu bide spored negovata volja pa koga ke bideme vozrasni sami da odlucuvame dali ke se krstime ili ne. Sepak roditelite te krstevaat, pa ako ne ti se sviga moze da si smenis vera, nikoj ne te sopira,neli

Член од
13 септември 2008
Мислења
70
Поени од реакции
1
Aj cao na site sto se na forumov, milo mi bese sto se druzevme, ama ja otidov da si legnam

Член од
25 јуни 2008
Мислења
451
Поени од реакции
5
Site nie slucajno sme se rodile vo onaa ili ovaa vera, no moe mislenje e deka verata na sekoj covek treba da mu bide spored negovata volja pa koga ke bideme vozrasni sami da odlucuvame dali ke se krstime ili ne. Sepak roditelite te krstevaat, pa ako ne ti se sviga moze da si smenis vera, nikoj ne te sopira,neli
E па чим не ме спори што преостанува ?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Jas ve krstavam za kaenjeto so voda,no Onoj sto ide po mene e posilen od mene;jas ne sum dostoen da Mu gi ponesam ni obuvkite;On ke ve krsti so Duh Sveti i so ogan."

ovde Isus kazuva deka posle nego ke dojde Muhammed kako posleden bozji pratenik!

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Jas ve krstavam za kaenjeto so voda,no Onoj sto ide po mene e posilen od mene;jas ne sum dostoen da Mu gi ponesam ni obuvkite;On ke ve krsti so Duh Sveti i so ogan."

ovde Isus kazuva deka posle nego ke dojde Muhammed kako posleden bozji pratenik!
И според тебе што е Исус и која била и е неговата мисија ?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Isus to est Isa ke dojde i ke gi povika hristijanite da primat islam, ako ne sega, togas ke prifatite islam, a koj nema da go prepoznae toj e od onie koi ne go prepoznale i prviot pat.
Da vlezam i jas malku vo Gustata suma.
Pred Sudniot den ke se pojavi Dedzal-Antihrist te. dolgo ocekuvaniot lazen evrejski mesija koj za sebe ke tvrdi deka e bog.

Isa a.s bese Bozji pratenik,eden od odbranite.
Negovoto vtoro doagjanje e tokmu taa cel.
1. Da im demantira na Evreite deka go ubile,posto tie taka tvrdat.
2. Da im kaze na Hristijanite deka ne e bog.
Isa a.s ke dojde kako eden od Ummetot na Muhammed a.s.
Negovoto vtoro doagjanje nema da bide kako pratenistvo,tuku i toa,da ja ukusi Smrtta,bidejki sekoe zivo bitie ke ukusi smrt,taka i Isus,koj nitu go ubile,nitu go raspnale,tuku im se pricinilo.
Isa a.s bese Bozji pratenik,Sozdatelot go sakal pa go zastitil od togasnite krvnici koi imale namera da go ubijat.Bese raspnat toj sto zasluzi kazna.
Spored Hadisite a i spored Evangelieto po Barnaba (koe se smeta za apokrifno) stoi deka; koga juda go predal Isus,toj prv vlegol vo sobata,bidejki znael kade se,koga vlegol,Sozdatelot mu go dal Isusoviot lik na Juda a Isus bil vozdignat od dva meleki (angeli),pa taka Juda bil raspnat.

Dalje.
Ne na edno mesto vo Noviot zavet e spomnato doagjanjeto na Branitelot,na grcki Paraklit (ova verovatno na poveke mesta ste go procitale),sto vo prevod tocno znaci Ahmed. Ahmed e edno od iminjata na Muhammed a.s. Ako se spomnel pod tocnoto ime,Muhammed,veruvaj odma ke go izmenele kako i mnogu raboti sto se izmenati,megjutoa,Sozdatelot vaka Mudro se posluzil.

Da ne zboruvam za Stariot zavet.Vo pesna nad pesnite,spomnato e tocnoto ime Muhammadim. A ona "im" na krajot se dodava kako so pocit,kako sto e Eloh i Elohim.

Marci,so golema pocit kon tebe,za tvoeto fino odnesuvanje i kulturen nacin na dijalog. Mnogu ubavo pisuvas.
Tocno. Sekoj si ima pravo da si veruva vo sto ke si odluci. Zivotnite nema da odgovaraat za toa sto veruvaat ili ne... zatoa sto nemaat razum.Covekot,sam ke si snosi odgovornost za toa dali pravo veruva ili ne. Inaku,Blagodarni sme na Sozdatelot i za toa sto sme razliciti.Ne da imame protiv sto nekoj ne veruva,tuku aman Blagodarni sme na Sozdatelot sto e taka.
Za da ja pokaze Hirurgot majstorijata,nekoj treba da ja skrsi nogata.
Da ne bese obicniot bakar,nemase da ja znaeme vrednosta na alhemijata.
Sprotivnosta se spoznava so sprotivnosta.
Mesecinata osven vo Nokta (temninata-mrakot) nemoze da si ja pokaze ubavinata i sjajot.

Ti posakuvam sekoe dobro a i na site....

Член од
25 јуни 2008
Мислења
451
Поени од реакции
5
Da vlezam i jas malku vo Gustata suma.
Pred Sudniot den ke se pojavi Dedzal-Antihrist te. dolgo ocekuvaniot lazen evrejski mesija koj za sebe ke tvrdi deka e bog.

Isa a.s bese Bozji pratenik,eden od odbranite.
Negovoto vtoro doagjanje e tokmu taa cel.
1. Da im demantira na Evreite deka go ubile,posto tie taka tvrdat.
2. Da im kaze na Hristijanite deka ne e bog.
Isa a.s ke dojde kako eden od Ummetot na Muhammed a.s.
Negovoto vtoro doagjanje nema da bide kako pratenistvo,tuku i toa,da ja ukusi Smrtta,bidejki sekoe zivo bitie ke ukusi smrt,taka i Isus,koj nitu go ubile,nitu go raspnale,tuku im se pricinilo.
Isa a.s bese Bozji pratenik,Sozdatelot go sakal pa go zastitil od togasnite krvnici koi imale namera da go ubijat.Bese raspnat toj sto zasluzi kazna.
Spored Hadisite a i spored Evangelieto po Barnaba (koe se smeta za apokrifno) stoi deka; koga juda go predal Isus,toj prv vlegol vo sobata,bidejki znael kade se,koga vlegol,Sozdatelot mu go dal Isusoviot lik na Juda a Isus bil vozdignat od dva meleki (angeli),pa taka Juda bil raspnat.

Dalje.
Ne na edno mesto vo Noviot zavet e spomnato doagjanjeto na Branitelot,na grcki Paraklit (ova verovatno na poveke mesta ste go procitale),sto vo prevod tocno znaci Ahmed. Ahmed e edno od iminjata na Muhammed a.s. Ako se spomnel pod tocnoto ime,Muhammed,veruvaj odma ke go izmenele kako i mnogu raboti sto se izmenati,megjutoa,Sozdatelot vaka Mudro se posluzil.

Da ne zboruvam za Stariot zavet.Vo pesna nad pesnite,spomnato e tocnoto ime Muhammadim. A ona "im" na krajot se dodava kako so pocit,kako sto e Eloh i Elohim.

Marci,so golema pocit kon tebe,za tvoeto fino odnesuvanje i kulturen nacin na dijalog. Mnogu ubavo pisuvas.
Tocno. Sekoj si ima pravo da si veruva vo sto ke si odluci. Zivotnite nema da odgovaraat za toa sto veruvaat ili ne... zatoa sto nemaat razum.Covekot,sam ke si snosi odgovornost za toa dali pravo veruva ili ne. Inaku,Blagodarni sme na Sozdatelot i za toa sto sme razliciti.Ne da imame protiv sto nekoj ne veruva,tuku aman Blagodarni sme na Sozdatelot sto e taka.
Za da ja pokaze Hirurgot majstorijata,nekoj treba da ja skrsi nogata.
Da ne bese obicniot bakar,nemase da ja znaeme vrednosta na alhemijata.
Sprotivnosta se spoznava so sprotivnosta.
Mesecinata osven vo Nokta (temninata-mrakot) nemoze da si ja pokaze ubavinata i sjajot.

Ti posakuvam sekoe dobro a i na site....
чии се и татковците, од кои потекнува и Христос по тело, Кој е Бог над сите, благословен во сите векови! Амин!
Кој, иако е во Божјо обличје, не го сметаше како грабнато - тоа што е еднаков со Бога, туку се лиши Самиот Себе, и зеде обличје на слуга станувајќи сличен со луѓето.

Тома одговори и Му рече: „Мој Господ и мој Бог!”

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
чии се и татковците, од кои потекнува и Христос по тело, Кој е Бог над сите, благословен во сите векови! Амин!
Кој, иако е во Божјо обличје, не го сметаше како грабнато - тоа што е еднаков со Бога, туку се лиши Самиот Себе, и зеде обличје на слуга станувајќи сличен со луѓето.

Тома одговори и Му рече: „Мој Господ и мој Бог!”
Dobro,Marijanco... ako sme poznavateli na Biblijata,trebase da zapazime i toa deka i Adam nemal tatko,cak,ni majka.

Ako Bog se otelotvoril,objasni ni,so tvojata ljubeznost,koj bese kontrolor nad ostanatiot svet ? Objasnini,na kogo Isus mu se molel ? Da-na otecot.
A Dali e Otecot Isus ? Da,ama ne.... toa e trojstvoto vo edinstvoto,znaes.... Tokmu rece Toma "Moj Gospod" odnesuvajki se na Isus... bidejki samo vo nasiot Jazik Gospod e Bog.Ako citas Angliski prevod pisuva Lord a i na site drugi.Sto znaci Gospodin.Ako jas na kapetanot mu se obrakjav so Gospodine,ne znacese deka toj e bog. A "i moj Bog" se odnesuva na Sozdatelot.

Ponataka. Najdi mi EDEN,EDINSTVEN CITAT OD BIBLIJATA,KADE ISUS REKOL "JAS SUM BOG" Jas uste vecerva ke preminam vo Hristijanstvo. Najdi mi go toj zbor od Biblijata. NEMA.

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Влезниците се пуштени во продажба.Побрзајте бројот е ограничен.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
:pos2: :pos2: :pos2: Kakva budala :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

Ti si definitivno najotkachalka od site ovde zaedno :pos2::pos2::pos2::pos2:

KST

Член од
8 септември 2008
Мислења
76
Поени од реакции
3
1.Site evangelija kazuvaat deka Isus umre na krstot, znaci toa se poveke avtori, site na isti nacin ja opisuvaat smrtta Hristova.
2.Parakletos-starogrcki zbor=pridruznik, nesto sto ne pridruzuva
vo grckiot prevod stoi "parakletos" i vo prevod oznacuva Svet Duh,se spomnuva poveketo pati vo Noviot Zavet i nikade ne e dvosmisleno.

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Ја се пријавуем, колку е влезница ? - не за друго ќе го видим хитлер на крај на краиштата :pos2:
п.с овја куранот мн повер има бе а библијава со што ќе се брани нема мн оружје :pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom