Имаш конкретни докази за ова твое тврдење во врска со финансирањето на некој политичар или политичка партија, или само ако формалистички се декларираат себеси како про-руска партија експресно тоа во превод значи дека ги финансира Русија ?Банко Јачев, случајно дедо ми Цанде да не го финансира? Тоа скокањето по тенкој,па руски знамиња мафтање, исто име на партија итн итн итн. Партнерството за мир, кое е во темелите на Македонија пост осамостојувањето кој сакаше да го минира, баба ми Тошка? Оружјето од Украина за Македонија за време на конфликтот 2001, вујко ми Раде да не се бореше до последно да не се стигни до крајната цел, зошто нашите не се одлучија да земат од Русија?? Ама не, тоа не е мешање..Тоа ангелот чувар сакаше за наше добро да направи....
Oд причина, да не станеме уште еден темен комунистички вилает, командуван од Кремљ среде НАТО држави...Сега појасно ти е?Од која причина САД и НАТО би сакале по секоја цена една мала, сиромашна, неразвиена, тотално незначајна држава без пристап до море и било какви геостратешки ресурси, да биде НАТО членка ?
Не бе, на Бачев бабаму австралиска пензија зема, оттаму ја финансира партијата....Имаш конкретни докази за ова твое тврдење во врска со финансирањето на некој политичар или политичка партија, или само ако формалистички се декларираат себеси како про-руска партија експресно тоа во превод значи дека ги финансира Русија ?
Во кој век ти живее паметот ?Oд причина, да не станеме уште еден темен комунистички вилает, командуван од Кремљ среде НАТО држави...Сега појасно ти е?
Повели обелодени ги изворите на нивните финансии, кога веќе завземаш став, треба истиот да го поткрепиш со конкретни докази, а не само со лични мисли и фантазии.Не бе, на Бачев бабаму австралиска пензија зема, оттаму ја финансира партијата....
Abe ajde so ja unistija drzavata ama i narodot , nacionalnoto samosoznanie go gazatВо кој век ти живее паметот ?
Комунизмот го нема повеќе од 30 години, со исклучок на американскиот демократски социјализам кој цвета од крајот на 1970-те години па наваму.
Па дури и Кина која на хартија се декларира себеси како социјалистичка држава, во пракса е капиталистичка држава со социјалистичка фасада.
На мене ми е јасно дека ништо не е променето во Македонија ниту пред, ниту после стекнувањето на статусот полноправна НАТО членка. Баш обратно, гледам дека истите паразитски процеси на внатрешно уништување на македонската држава - она што сеуште останало од истата - а кои ни ги увезе токму НАТО од Косово во 2001 година, продолжуваат и понатаму без никакви знаци на нивно прекинување.
Ако поддржуваш такви процеси, тогаш прими ги моите честитки, ги поддржуваш вистинските луѓе.
Повели обелодени ги изворите на нивните финансии, кога веќе завземаш став, треба истиот да го поткрепиш со конкретни докази, а не само со лични мисли и фантазии.
Сакаш да се прикажеш како мударДвете страни у дискусијава пишувате невистини, но повеќе полувистини, кои ги користите како база за понатамошно градење.
Навистина сеедно што мислиш за мене.Сакаш да се прикажеш како мудар
или не смееш да си го кажеш мнението? Понекогаш молчењето не е знак на мудрост и неутралност. Напротив!
Твоето затварање очи пред кукумјавче и муерте јас лично ти ги есапам како заземање страна. Може тебе и да те боли ќоше за моето мнение, ама како инфо за останатите не е лошо да гукнеш. Не вака, само малку е трудна работава. Или е или не е, нема малку трудни!
Ова што се случува денес баш и не е некоја нова појава, токму спротивното - речиси прастара е, само препакувана е за да делува како нова појава.Abe ajde so ja unistija drzavata ama i narodot , nacionalnoto samosoznanie go gazat
Сигурно во поново време од твојот.Во кој век ти живее паметот ?
Да да, умрен е комунизмот да, ете во С.Кореја вчера му забранија да носат фармерки...ФАРМЕРКИ....Оти на тој психопатот наследник на Сталинистичкото уредување така му се јавило на сон. Американскиот демократски социјализам хахаха ја греши темата, хумор и сатира не е овде, ова е подфорум политика вести, свет.Комунизмот го нема повеќе од 30 години, со исклучок на американскиот демократски социјализам кој цвета од крајот на 1970-те години па наваму.
Да да..Во Кина нема комунизам, ама да видиш ти американскиот демократски социјализам, ти е директно основан од син му на Сталин (онај, што не беше способен да се самоубие, де)...Комунизмот расте на американска почва...Никаде на друго место во светот...Ти дечко, толку Америте ти имаат фобија набијано, што веројатно пред легнување под кревет бараш да не има некој Амерички тенк скријано..Полека со тие теориите.Па дури и Кина која на хартија се декларира себеси како социјалистичка држава, во пракса е капиталистичка држава со социјалистичка фасада.
Прво вака, за да не сака некој, треба прво сами да се сакаме...А факт е дека не се сакаме, па можам да речам дека сме и мазохисти...И сите ќе гледаат да те користат, и молзат...Колку побрзо го сфатиме тоа, толку повеќе имаме шанси да спасиме од изгубеното...Не е само името изгубено, во овие 30 години системски секоја влада не испокраде до гол питачки стап....Државата, економијата, фирмите, младината оддамна се изгубени...И пред името да го изгубиме....На мене ми е јасно дека ништо не е променето во Македонија ниту пред, ниту после стекнувањето на статусот полноправна НАТО членка. Баш обратно, гледам дека истите паразитски процеси на внатрешно уништување на македонската држава - она што сеуште останало од истата - а кои ни ги увезе токму НАТО од Косово во 2001 година, продолжуваат и понатаму без никакви знаци на нивно прекинување.
Ако поддржуваш такви процеси, тогаш прими ги моите честитки, ги поддржуваш вистинските луѓе.
Како бе ти е сеедно..Ти треба ноќе да не спиеш оти fuckin фенер имал лошо мислење за тебе...Ај ај ајНавистина сеедно што мислиш за мене.
Гледаш на Северна Кореја како на некаков фактор, очигледно живееш на почетокот на 1950-те години.Сигурно во поново време од твојот.
Сигурен си дека ова за фобиите и америчкиот тенк не се однесува на тебе за Русија и за руски тенк скриен под твојот кревет ?Да да..Во Кина нема комунизам, ама да видиш ти американскиот демократски социјализам, ти е директно основан од син му на Сталин (онај, што не беше способен да се самоубие, де)...Комунизмот расте на американска почва...Никаде на друго место во светот...Ти дечко, толку Америте ти имаат фобија набијано, што веројатно пред легнување под кревет бараш да не има некој Амерички тенк скријано..Полека со тие теориите.
Дали човек се сака себеси или не, не му дава никакво право на друг човек да му помогне да се фрли од мост или од карпа за да му ги скрати маките или за да му ги задоволи неговите мазохистички потреби.Прво вака, за да не сака некој, треба прво сами да се сакаме...А факт е дека не се сакаме, па можам да речам дека сме и мазохисти...И сите ќе гледаат да те користат, и молзат...Колку побрзо го сфатиме тоа, толку повеќе имаме шанси да спасиме од изгубеното...Не е само името изгубено, во овие 30 години системски секоја влада не испокраде до гол питачки стап....Државата, економијата, фирмите, младината оддамна се изгубени...И пред името да го изгубиме....
Фактор? Ти ми рече комунизмот дека умрел, само ти посочив дека не е, и е директен пример колку настран начин на владеење е, и убаво е што го има. За вака некој вака постмодерни фенси следачи на Марксизам-Ленинизам-Сталинизам да видат во живо колку чини,да им послужи за пример....Гледаш на Северна Кореја како на некаков фактор, очигледно живееш на почетокот на 1950-те години.
Ех, престана едно прашање да поставуваш 565 пати, еве почнуваш друго. Ти одговорив, ама пак поставувај си го...Од која причина САД и НАТО би сакале по секоја цена една мала, сиромашна, неразвиена, тотално незначајна држава без пристап до море и било какви геостратешки ресурси, да биде НАТО членка ?
А па колку тоа придонесува кон темава, да ти не причам! Сепак убаво е што ја пиша дијагнозата погоре.Навистина сеедно што мислиш за мене.