Безсмисленоста на неверната ... психологија и филозофија

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Зошто Психијатарката да види?
Таа добро си ја завршила работата како што и дозволува нејзината овосветовна наука!

Зошто Психијатарката да види?
Зошто Не Момчето?

Повторно ги мешаш работите!
Зошто Момчето отишло на Психијатар а не отишло во Храм кај некој Духовен советник?
Имаш одговор?
Дали повторно ти е виновен материјалистичниот/егоистичен свет?

.
Да, бидејќи момчето е под влијание на тој материјалистичко/егоистичен свет и всушност боледува на истиот, а неговите “свештеници“ наместо да го упатат на вистинскиот (внатрешниот) Лекар и Лек, тие му нудат “агиа евхаристиа“ во форма на психофармака, како најсветото нешто!

п.с. Не сум јас нити против психофармака во одредени ситуации, но само како преодно средство додека барем во некоја мера се стабилизира состојбата, но не така како што “свештениците“ на материјалистично/егоистичниот свет (со благослов на фарма “патријарсите“) тоа го прават!
.

.

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
.
Да, бидејќи момчето е под влијание на тој материјалистичко/егоистичен свет и всушност боледува на истиот, а неговите “свештеници“ наместо да го упатат на вистинскиот (внатрешниот) Лекар и Лек, тие му нудат “агиа евхаристиа“ во форма на психофармака!

Хм,ова е нов интересен податок Свештеници што нудат

.
“свештеници“ наместо да го упатат на вистинскиот (внатрешниот) Лекар и Лек, тие му нудат “агиа евхаристиа“ во форма на психофармака!
Сега со сигурност се знае дека се работи за таканаречени Секти кој ги насочуваат заведените чеда на самоубиства!
Сега уште кажи ни само на која и припаѓал или и припаѓа`ш со совршениот Ислам и Мухамедованство!

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.
Според тебе што требале докторите тамо да направат? Да го пратат у манастир?
.
Немора тоа да биде баш во манастир, но ако во манастирот има некој кој што поминал низ тоа што минувало момчето и знае многу подобро од многу “специјалисти“ што всушност се случува во него, тогаш зошто да не?

п.с. Швајцарскиот професор по психијатрија - Даниел Хел - кој до неговата пензија (2009) беше директор на психијатриската униклиника во цирих, на пример, не се страми да каже дека самиот црпе од искуставта на раните христијани и пустинските “отци“, кога се работи за депресијата. Тој исто така укажува дека депресијата може да има големо значение во процесот на човековото исцеление.

.
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 00:51 ---

Хм,ова е нов интересен податок Свештеници што нудат
...

Зборував за “свештениците“ (под наводници) на метеријалистичко/егоистичкиот свет!

Сфаќаш?

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.

.
п.с. Швајцарскиот професор по психијатрија - Даниел Хел - кој до неговата пензија (2009) беше директор на психијатриската униклиника во цирих, на пример, не се страми да каже дека самиот црпе од искуставта на раните христијани и пустинските “отци“, кога се работи за депресијата. Тој исто така укажува дека депресијата може да има големо значение во процесот на човековото исцеление.

.
И шо велат раните христијани за депресијата и како депресијата може да има значение во исцеление??

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
.

.п.с. Швајцарскиот професор по психијатрија - Даниел Хел - кој до неговата пензија (2009) беше директор на психијатриската униклиника во цирих, на пример, не се страми да каже дека самиот црпе од искуставта на раните христијани и пустинските “отци“, кога се работи за депресијата. Тој исто така укажува дека депресијата може да има големо значение во процесот на човековото исцеление..
Добар текст секако дека депресијата е исцеление ако имаш линк од текстот прати ми го баш би сакал да прочитам!

.
Зборував за “свештениците“ (под наводници) на метеријалистичко/егоистичкиот свет!
Сфаќаш?
.
Не.
Свештеник е општ назив за лица за извршувања на црковни одреди!

Па сега ако мислиш во доба пред нашата ера свештеник би се нарекол секој кој има некакој значаен одред кон луѓето!
Збори јасно кажи Доктор или Свештеник за да можеме да те разбереме?
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 01:02 ---
.
Ај, со сигурност не изведувај бесни глисти. Важи?

Смири се!

.

Доживеав ти да покажеш агресивност иако ти покажав само добро!хихии

А Јас мирен сум не се секирај за мене Ересот што го шириш доволно ми кажува околу бесните глисти!
Или пак се вадиш од сопствената кал што сам си ја нанесе ај кажи во која секта си или си бил?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Добар текст секако дека депресијата е исцеление ако имаш линк од текстот прати ми го баш би сакал да прочитам!
.
Внимавај, бидејќи пак недоразбираш! Јас никаде не пишав дека депресијата е исцеление, туку: дека депресијата може да има големо значение во процесот на човековото исцеление..

Еве кликни тука за линк, кадешто ќе можеш да спуштиш мр3. на кој (на германски) зборува дотичниот професор

.
Вистинското Христијанство познава и признава само Еден и Единствен Свештеник, но тоа е друга тема, а можеме некогаш да ја дискутираме на друг (посоодветен) подфорум.

Па сега ако мислиш во доба пред нашата ера свештеник би се нарекол секој кој има некакој значаен одред кон луѓето!

Саркастички и под наводнички пишав “свештеник“. Разбираш?
Кога би рекол “берзјански гуру“ за некој експерт по берзјански прашања, што би подразбирал ти по тоа? Хиндуистичка секта? ;)

.
Зошто агресивност? Бидејќи ти реков да не изведуваш бесни глисти и да се смириш?:cool:

А Јас мирен сум не се секирај за мене Ересот што го шириш доволно ми кажува околу бесните глисти!
Или пак се вадиш од сопствената кал што сам си ја нанесе ај кажи во која секта си или си бил?
.
Вистински христијани ли беа оние што до заби наоружани, масакрираа илјадници (ненаоружани) млади деца во сребреница? :(

Јас ти сведочам и ќе ти сведочам, дека Исус, Неговите вистински Апостоли (сите до еден евреи) и вистински следбеници, никогаш никого не убиле!

Но и овие работи, на подфорум вероисповест. Важи?o_O

Лека ноќ

.
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 02:20 ---
...
Каде се учи психологијата ?
Имаш ти денеска предмети како етика, општество и сл. никаде не се изучува психологијата.....зборувам во основно и средно образование.
Зошто е тоа така???
Ова е прашање од еден милион долари :)
.

Има ли поголем психолог и психологија од Љубовта и Мудроста чиста која живее внатре во срцето на човекот?

Јас лично познавам луѓе коишто немаат завршено школо (а можеби немаат ни средно), но во малечко џепче ги имаат и “психолозите" од врвен светски карактер! :)

.

CrookedYoung93

<3 Echte Liebe <3
Член од
27 април 2013
Мислења
295
Поени од реакции
198
Злоупотребената Наука ќе стане поопасна и од Злоупотребената Религијата.

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Абе Спиро не го прашувам, тебе те прашувам :)
Прво како да дефинираме субјективна "појава", а второ како да докажеме дека не постои :D
Mожеби преку нејзината манифестација, лачење на хормони и сл......или незнам. Пробај нешто кажи за тоа што не постои.
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 00:05 ---

Психологијата не се развива паралелно со технологијата.....напротив. Од причина што тие две работи се дијаметрално спротивни. Од таа причина филозофијата не била никогаш достапна за обичниот народ. Палењето на библиотеките во античко време е со цел да се уништи знаењето за психата на луѓето кое било достапно за истите. Земи ја пример хипнозата, која можеби е спас за човекот денеска, која примена ја има!? Ја има, да, кога треба да се убеди некој да му служи на системов....во реклами и слични срања.
Каде се учи психологијата ?
Имаш ти денеска предмети како етика, општество и сл. никаде не се изучува психологијата.....зборувам во основно и средно образование.
Зошто е тоа така???
Ова е прашање од еден милион долари :)
Од почетокот на светот до ден денес се војувало тоа е доказ дека не постојат мирот и љубовта .Нема лачење на хормони кај оваа раса ,нема љубов.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192

Не.

--- надополнето: 5 јануари 2014 во 01:02 ---

http://de.wikipedia.org/wiki/Lorenz_Marti Еве го вероучителот на spiros,самоуки ствараат доктрини.Но пожалосно е што тој тренд го следат и во Македонија,и затоа по секој град ги има и си се регистрираат како верски заедници.Владата треба да донесе закон со кој ако верската зaедница има под 1000 членови да не ја регистрира.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Злоупотребената Наука ќе стане поопасна и од Злоупотребената Религијата.

(y)
.
Науката (како и религијата) чија главна и крајна цел нее животопријатната совршена љубов, е потполно спротивна на Духот Христов и со тоа животонепријатна и антихристијанска!
.

.
http://de.wikipedia.org/wiki/Lorenz_Marti Еве го вероучителот на spiros,...
.
А бе мурѓо, наместо да го пишеш професорот што учи од раните христијани и пустинските “отци“, ти си го пишал журналистот. :ROFLMAO:

Кога би бил самиот чедо на Вистината, тогаш засигурно би знаел дека чедата Божји на земјата немаат вероучител! (y)

А вие, немојте да се наречувате учители, зашто еден е вашиот Учител – Христос, а вие сте сите браќа;
и никого на земјата не викајте го свој татко, оти еден е вашиот Отец, Кој е на небесата;
и мајстори (наставници ) немојте да се именувате зашто, еден е вашиот Мајстор (Наставник) – Христос!

Мат.23:8+

.

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
(y)
.
Науката (како и религијата) чија главна и крајна цел нее животопријатната совршена љубов, е потполно спротивна на Духот Христов и со тоа животонепријатна и антихристијанска!
.
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 20:13 ---
.

.
А бе мурѓо, наместо да го пишеш професорот што учи од раните христијани и пустинските “отци“, ти си го пишал журналистот. :ROFLMAO:

Кога би бил самиот чедо на Вистината, тогаш засигурно би знаел дека чедата Божји на земјата немаат вероучител! (y)

А вие, немојте да се наречувате учители, зашто еден е вашиот Учител – Христос, а вие сте сите браќа;
и никого на земјата не викајте го свој татко, оти еден е вашиот Отец, Кој е на небесата;
и мајстори (наставници ) немојте да се именувате зашто, еден е вашиот Мајстор (Наставник) – Христос!

Мат.23:8

.
Што да му речам на татко ми дома што ме створил дека ќе се одпишам од него преку јавен весник дека не ми е он татко ?

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
(y)
.

.

.

.
Абе Чедо Божјо,или си правоверен или не си.Јас го признавам г.г. Стефан како поглавар.А тоа дека немаш учител на Земјата мало морген,да не си се симнал од Небото и се знаеш,и никогаш ништо не си учел.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Што да му речам на татко ми дома што ме створил дека ќе се одпишам од него преку јавен весник дека не ми е он татко ?

.
Тој тие и ќе ти остане телесен татко се’ додека си во ова тело, но кога духовно ќе се родиш одозгора, ќе знаеш дека твоите телесни родители всушност не се во состојба да направат нити една мравка, а камоли ваков развиен дечко ко што си ти.:)

Твојот телесен татко (и мајка) требале одамна да те воведат во Вистината!

.

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
.
Тој тие и ќе ти остане теелесен татко се’ додека си во ова тело, но кога духовно ќе се родиш одозгора, ќе знаеш дека твоите телесни родители всушност не се во состојба да направат нити една мравка, а камоли ваков развиен дечко ко што си ти.:)

Твојот телесен татко (и мајка) требале одамна да те воведат во Вистината!

.
Моите се исто како тебе удрени за религија ,а јас сепак не сум таков .Развиен во која смисла :D ? Која е таа вистина во која што требало да ме воведат и кој ја ја кажува таа вистина ? Постои некоја машина која произведува души ?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Абе Чедо Божјо,или си правоверен или не си.Јас го признавам г.г. Стефан како поглавар.А тоа дека немаш учител на Земјата мало морген,да не си се симнал од Небото и се знаеш,и никогаш ништо не си учел.

.
Ние не го признаваме само Стефан како брат, туку секој и сите оние кои веруваат на Името и Милоста БОЖЈА чиста (отелотворена во Господа Исуса Христа) а посебно оние кои себеси на било каков начин не се воздигаат над другите и не се титулираат со возвишени титули, туку поради Совршената Вистина го презреле егоистичното, телесното, и националното!

Но поголемиот меѓу вас да ви биде слуга;
зашто, кој се воздига, ќе биде понизен; а кој се понизува, ќе биде воздигнат.
Мат.23:8+

п.с. Ако сакате понатаму да дискутираме за истото, повелете отворете тема на подфорум вероисповест. (y)

.

Моите се исто како тебе удрени за религија ...
.
Совршената Вистина е безкрајно пред и повеќе од секој телесен родител и секоја телесна религија!
Ако твоите родители (во билокоја форма) верувале на нејзиното отелотворение во Христа, ти досега би требал да бидеш воведен, развиен, а можеби и понапреден од твоите (телесни) родители, што незначи дека и позаслужен од било кого!

Ве молам, за понатамошни дискусии на подфорум вероисповед (религија)! (y)

Ола Кала?

.

.

Kajgana Shop

На врв Bottom