Бањи за терапија на ‘рбет

Posto pisuvam od mobilen, ve molam prefrlete ja temata vo soodvetno mesto.
Mi treba preporaka za dobra Banja vo Bugarija koi gi falat za lekuvanje na bolki vo rbetot i slicno.

Fala vi


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Posto pisuvam od mobilen, ve molam prefrlete ja temata vo soodvetno mesto.
Mi treba preporaka za dobra Banja vo Bugarija koi gi falat za lekuvanje na bolki vo rbetot i slicno.
Знам дека ја препорачуваат Павел Бања во Бугарија. Викаат скапичко ( 50+ евра на ден), ама наводно вредело.....
 
Бања за терапија на грб??
... комерцијалниот ефект е најзначен, па препораки ќе има многу, ДА оправдано за уживање и одмор ДА! ...МОЖЕБИ Е ДОБРО д се слушне други препораки, но за медициски цели доктор физијатар препорачува што треба од физикална терапија и бања и според тоа се одбира и самата бања, сите бањи не се исти и не постои полоша или подобра бања, постои само подобри или полоши услови и услуга во самата бања како хотелско сместување, а бања ко бања е таа, водата и физикалната терапија е таа, не може друга зависи само што се бара!
... НО, болки не се лечат во бања, напротив забрането е воопшто било каква физикална терапија при акутна болка на целиот кичмен столб/ рбет, а не пак бања при болка кога температурата на водата е над 30 степени ќе си направиш само полошо!
... во соодветна бања, зависи од дијагноза даден за рбетот се оди кога се нема болка, се оди на бања ДА СЕ САНИРА искривеноста или проблемот кој ќе се утврди од физијатар со РТГ снимка и ќе препорача кои вежби и која физикална терапија и која бања ги има тие негови препораки, но ПОСЛЕ откога ќе се смират болките!
 
Последно уредено:

Маркетинг

На врв