Барам цариник

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Барам некој што работи на царина или што ги разбира тие работи ако би можел да одвои половина час или час време...
Сакам да увезувам роба од странство потребни ми се детални информации и сакам да слушнам професионални мислења ..
Доколку се спогодиме од ист град ке седнеме на една вечера,ако не Skype или на мобилен ке се слушнеме..
Доколку има некој што би сакал да помогне нека пише ке добие подетални информации во порака :)

Благодарам однапред
Истово и мене ме интересира, да те замолам кога ќе ја дознаеш процедурата како функционираат тие царински работи, сподели ја тука.

Член од
28 ноември 2011
Мислења
140
Поени од реакции
24
каква кина,батали
во Софија на Илиенци имаш се што ти треба
сега ги има и во Србија,но јас тоа повеќе не го работам,последен пат пробав и таму но поскапо ми доаѓаше од кај Србија.
Да имаш и некој Кинез за пријател не е лошо,но овде ги нема.
А летово можеш и со туристичкиве автобуси да пренесеш доста роба со малку мито на агенцииве,не ги ни сопираат на граница.
За контакт,сега кој го работи ова ќе мора да најдеш некој од бутициве по градов или од пазариве по тезги,тие ги користат тие комбиња.Иако и тие се намалија порано ги имаше многу и некои сега не работат таква работа.
Имаше (и јас сум бил некогаш) и од Струмица доста со овој бизнис.
А Паланчани беа повеќе торбари,ти пренесуват за малку пари преку граница неколку торби,а ти мисли му ја за навака,но ако не те украдат не се живи,во крв им влезе тоа но имаше и поштени цела фамилија те чека на граница цел ден и ти поминуваш празен без царина и полниш цела кола.
Појди на зелен пазар кај нашиве со текстил ќе најдеш некој пријател.
А работи од електроинка,иновации,гаџети или само гардероба се наоѓа на тие места ?

Kajgana Shop

На врв Bottom